Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с хидравликата на WJ 2.7 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с хидравликата на WJ 2.7 CRD

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
    Темата е стара ама имам същия проблем.Тази тръбичка(маркуч) която излиза от помпата изпуска и тия финци май се опитват "да ме цакат с топла бира"........сменяли се още шест неща общо с този маркуч(тръбичка),а аз като гледам спокойно може да се смени само той.Ако е така и някой има нагледна информация как се прави това моля да помага.

Лечението на този проблем е един или два О-пръстенчета с правилен размер....... На мен течеше и от двете страни - на входа и на изхода. Нови О-пръстенчета и всичко е лЮбофф....
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
      това ще помогне ли при моя герой?
      Аха

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
        Лечението на този проблем е един или два О-пръстенчета с правилен размер....... На мен течеше и от двете страни - на входа и на изхода. Нови О-пръстенчета и всичко е лЮбофф....

Ами.....да ама финците не се занимават с тия неща,смениха ми целия маркуч .А и на всичкото отгоре са ми сменили течноста в хидравликата с АТФ+4 без да ми кажат.Добре че съм чел в форума и по цвят го познах че е АТФ и после като погледнах в бележката дето съм платил то си пише.Нямах намерение да вниквам много по поддръжката на джипа ама май ще се наложи.Голям проблем ли е това АТФ в хиравликата???Мисля да ходя да се разправям и да ми го сменят с специалното за това масло.
        Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
        0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Mopar®P/N 04883077 Hydraulic fluid / Power steering fluid (MS5931)

MS5931 e единственото масло което трябва да се използва в хидравличния усилвател на кормилната уредба. БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!!!

Important note:
          The factory fill power steering fluid for all 1999-2004 Grand Cherokees is a unique fluid, MS5931.
          ATF+4 (MS9602) should not be mixed or used as a “topping off” fluid on the Grand Cherokee WJ.

All WJ models should be serviced using ONLY the special MS5931 fluid.

ATF+4 is NOT an approved Power Steering Fluid and should never be used under any circumstances.

Note that all fluids will darken in color with usage and fluid color is no longer an indication of fluid condition.

Коментар

Има някакъв паневропейски заговор между сервизи срещу Джип ...

Коментар

За това и в щатите ги карат 500 000км само с обслужване, а в Европа още на 200 000 агрегатите са гробница.

Коментар

Само че за разлика от България тука има много стабилна защита на потребителите и ще ги накарам тези господа да ми промият системата и да си ми сложат каквото трябва(без пари разбира се).А и от сега насетне ще присъствам винаги когато ми пипат колата тези идиоти.....ако не искат ще си намеря друг сервиз.Парите са мои и ще ги давам където си искам(да не ви казвам колко струва тука да ти сменят този глупав маркуч че ще ме помислите за луд)Ще ви пиша какво е станало,Мисля че другата седмица ще се разбере.

А и да ми кажете ще му стане ли нещо ако го карам така няколко дена,че не ми се слиза от него?

Коментар

А и да ми кажете ще му стане ли нещо ако го карам така няколко дена,че не ми се слиза от него?
                  Ако му стане нещо - ще ги осъдиш да ти купят нова кола
                  Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                  Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                    Ако му стане нещо - ще ги осъдиш да ти купят нова кола

Е точно това няма да стане ама със сигурност ще ми промият системата без пари.От асоциацията на потребителите ми казаха че трябва само да докажа че те наистина са объркали.....а това е най-лесното.

Ама ме е страх сега да го карам че може да се прецака нещо.......вие нищо не казвате......може ли да върви малко така(около 100-200 км.)?

Коментар

ATF+4 няма проблем с мазането, но има неблагоприятно влияние върху гумените уплътнения на хидравличната уредба. Основно семерингите. За маркучите няма проблем. За да има щети трябва време. Колко обаче не знам.
                      Dexron пък има проблем и с мазането. Щото на висока температура си променя свойствата.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                        ATF+4 няма проблем с мазането, но има неблагоприятно влияние върху гумените уплътнения на хидравличната уредба. Основно семерингите. За маркучите няма проблем. За да има щети трябва време. Колко обаче не знам.
                        Dexron пък има проблем и с мазането. Щото на висока температура си променя свойствата.

А как най-добре може да се промие системата....може би да се източи АТФ-а и да се напълни с правилното да поработи малко и после пак да се източи и да се напълни.Един път само ще стигне ли...(да знам какво да ги правя тези младежи)???Че си мисля че ако само се източи АТФ-а и се налее другото то ще стане една мешавица(все малко ще остане в системата)...а в ръководството пише че не може да се мешат двете.

Коментар

Не знам. От където и да го смучиш, едно 30% остават в системата.

Коментар

...как най-добре може да се промие системата....

Предполагам знаеш, че помпата на кормилото върти и перката на радиатора, което още повече затруднява промивката.
                            Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                              Предполагам знаеш, че помпата на кормилото върти и перката на радиатора, което още повече затруднява промивката.

Трудна,но не невъзможа.Утре започвам да се боря за правата си и ще ви държа в течение ако ви интересува как ще им натрия носовете на тези младежи.

Коментар

Да правиш скандал на монтьор е равностойно на скандал със сервитьор - просто вече в това заведение/сервиз не трябва да стъпваш . Успех, дано ти свършат работа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X