Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Диагностичен софтуер?
Свий
X
-
От: Диагностичен софтуер?
Долния кабел е OBD II към сериен порт. Почти всички, които доставят тестери с OBD II интерфейс предоставят и конвертори "сериен-USB" защото вече се предлага само USB интерфейс в РС-тата на пазара. Ако имате този кабел не значи че имате и тестер. На прост език казано - това което "говори" компютъра на колата трябва да се разбира от тестера с OBD интерфейс. Компютъра на някои коли може да използва само някои от перата на куплунга, а на друга кола, друг производител - други. А и самата сигнална последователност - различна. А и дори да имате подходящия универсален тестер, какво ще разберете. Най-много кода на грешката и възможността за изчистване. За да правите пълна диагностика е необходимо да имате софтуер за конкретния автомобил, т.е. да въведете модела, година на производство и т.н. Тогава влизате в програмата, който ви дава границите за настройка на даден параметър и т.н. За Jeep един от тестерите е Chrysler DRB II scan tool .
Коментар
-
Сьмнява ме да има 2,по-вероятно 1 и за това му пуснах снимки на буксите,ако може да сравни коя ще взлезе в това което той има.Аз ги имам и двете,но друга година и друга марка.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Никой ли не е ползвал тези букси?
Последно редактирано от петко петков; 19-07-10, 16:01.
Коментар
-
Тези конектори са, по всяка вероятност, за опции които или не са монтирани или са свалени. За настроика и тестване се използват само интерфейсите OBD I ( до 1994 г.) и OBD II след това. По-късно излизат EOBD - за европейски коли, JOBD - за японски и разни други вариации. В публикацията #16 на снимката са показани кабели за връзка към двата интерфейса - горния прилича за към OBD I а долния - за OBD II. Пак повтарям, не си харчете парите за "универсални " тестери ако нямате софтуера за тестване на вашия джип. Просто колегиален съвет!
Коментар
-
От: До: Диагностичен софтуер?
Аз също съм в дружба-2 и имам мерак да си взема интерфейс за четене/триене на грешки, така че ако не ти е проблем да се разберем да се срещнем и да тестваме на моят grand cherokee 4.7L дали ще стане?Първоначално публикуван от FDevil Преглед на мнениеСдобих се и аз с такава джаджа.
Живея в Дружба 2 - София, ако някой го закъса ....
Коментар
-
Здравейте,
Имам следните въпроси:
- 1. Пробвал ли е някой да пусне на Гранд Роки WJ VCDS (VAG-COM) и ако да - какво се получава?
2. Мислите ли, че един такъв OBDII скенер ще ми свърши работа за Роки?
Благодаря предварително за отговорите и мненията ви!
P.S. Конкретният ми мотобил може да се види тук...
Коментар
- 1. Пробвал ли е някой да пусне на Гранд Роки WJ VCDS (VAG-COM) и ако да - какво се получава?
-
Първоначално публикуван от barzashki Преглед на мнениеКъде се намира тази OBD букса на ZJ 95 5,2
Двигателния отсек
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар