Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диагностичен софтуер?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Диагностичен софтуер?

Узвинявам се ако е писано някъде, но не можах да открия ... Въпроса ми е с какъв софтуер се прави диагностиката на моето Grand Cherokee ZJ през OBD буксата? Някой има ли го (и кабел или схема)? Смятам да се оборудвам с подобно нещо. Някакви идеи?
    ZJ'96 5.2

До: Диагностичен софтуер?

Първоначално публикуван от FDevil Преглед на мнение
    Узвинявам се ако е писано някъде, но не можах да открия ... Въпроса ми е с какъв софтуер се прави диагностиката на моето Grand Cherokee ZJ през OBD буксата? Някой има ли го (и кабел или схема)? Смятам да се оборудвам с подобно нещо. Някакви идеи?
    Някой беше казал, че на Илиянци имало OBD/OBD II четци по 120-150 лв. В интернет от чужбина може да си намериш и за 50лв. Зависи колко читав искаш да е и дали да работи самостоятелно или през PC. До колкото знам споменатите джаджи служат само за четене и за клирване на грешките
    Grand Cherokee WJ 3.1

Коментар

Виж http://programatoribg.com/index.htm аз имам ELM 327 има доста софтуер за него. Пробвал сам го на Вранглер JK 2007 и на VW Toureg, работи може само да покаже кодовете на грешките и да ги изстрие, но не и да правиш някакви настройки

Коментар

Това изглежда добре. Най вероятно ще го пробвам другата седмица, че сега съм се заел с окачването...

Благодаря за инфото
        ZJ'96 5.2

Коментар

Ако е само за четене и триене на грешки нищо повече няма да научиш от джаджата от колкото от бордовата диагностична система. Нали за това е създадена ОBD. Всичко сам да прави.

Кодове за самодиагностика:
          http://www.jeep.avtograd.ru/Grand_Ch...ines/codes.htm

Кодове за самодиагностика на климатика:
          http://www.jeep.avtograd.ru/Grand_Ch.../atc/index.htm

Кодове за самодиагностика на автоматик 42RE
          http://www.jeep.avtograd.ru/Grand_Ch...42RE/codes.htm

Коментар

В тази връзка знае ли някой каква е грешка 55? Това което разбрах е че било края на съобщение за грешка от компа? Как да разбера началото
            JEEP CHEROKEE 2.5 TD

Коментар

Щом няма начало значи няма грешки.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                Щом няма начало значи няма грешки.
                И аз така си викам, ама ме яде от вътре
                JEEP CHEROKEE 2.5 TD

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                  Ако е само за четене и триене на грешки нищо повече няма да научиш от джаджата от колкото от бордовата диагностична система. Нали за това е създадена ОBD. Всичко сам да прави.
                  Мойта е от тия (след 96), дето не могат с контактния ключ, а само през OBd-то. Пък и доколкото видях май може и в реално време да следиш всички данни от датчиците, което може да е полезно понякога. Да не забравяме и нулирането на грешките без рестарт на компа.
                  Абе 200 кинта къде не съм ги похарчил, а пък като се оборудвам и после на 20 колеги като им прочета грешките и вече съм го избил - 20 х бири с картофки
                  ZJ'96 5.2

Коментар

Сдобих се и аз с такава джаджа.
                    Живея в Дружба 2 - София, ако някой го закъса ....
                    ZJ'96 5.2

Коментар

И аз си поръчах някой работи ...

1. KWP2000 USB
                      2. ELM 327 CAN OBDII USB Interface

стискайте палци ...
                      Move b*tch, get out the way. If you see me on the high way - get the f*ck out of my way ...

Коментар

Първоначално публикуван от Alexander Boyadzhiev Преглед на мнение
                        И аз си поръчах някой работи ...

1. KWP2000 USB
                        2. ELM 327 CAN OBDII USB Interface

стискайте палци ...

Привет. Търсих и аз по темата OBD. Ако си го купил това - какви са впечатленията? Работи ли?

Аз лично искам да го тествам на Хюндай Санта Фе 2001 2.0 crdi и ми се ще да знам, дали си струва 120-те лева

Коментар

От: До: Диагностичен софтуер?

Първоначално публикуван от FDevil Преглед на мнение
                          Сдобих се и аз с такава джаджа.
                          Живея в Дружба 2 - София, ако някой го закъса ....
                          Какво точно си купи и доволен ли си след 2 години
                          Аз имам Vag com за Аудито и Gt1 за БМВ-то, за джипа нищо нямам
                          Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

От: До: Диагностичен софтуер?

Преди бях писал за OBD II и сега пак ще напиша няколко реда. OBD II е стандарт, но в него има различни протоколи (виж приложения файл) . Различните производители използват различни протоколи и не всички устройства поддържат всички. Преди да тръгнете да пазарувате устройства проверете дали вашата кола се поддържа от предлаганото устройство. В повечето случаи ще получите само кода на грешката и възможността да я изчистите, но нищо друго. Ако устройството, което свързвате може да чете протокола на вашата кола (виж файла datasheet.pdf само за илюстрация на различните видове интерфейси ) , трябва да имате и софтуер за да интерпретира информацията която праща компютъра на колата и да може да се правят нужните реглажи. Най-добре добре е преди да купувате хубаво да проучите вашия джип дали се поддържа от устройството и дали софтуера който може да намерите ви върши работа (каква точно???). Иначе ще имате един ELM 327 и ще се чудите какво да го правите както аз си имам, защото първо купувам а след това чета в интернет.
                            Прикачени файлове

Коментар

От: Диагностичен софтуер?

Внимателно изчетох написаното до тук, но лично за себе си не получих приемлив отговор. Затова ще задам един тъп въпрос:
                              След като до 96 г. грешки се четат само с ключа и се трият с изключване на захранването на компа, то за чии ХХХ са сложили ДВЕ букси над спирачната помпа които доста приличат на тези в които в други автомобили се включват диагностични уреди? Автомобила е YJ 2.5 1992 г. Нелогечно е да се обеснява, как са вързали буксите със компа, но започват да ги ползват след 3 - 4 години. Или се ползват за нещо друго? А за какво по-точно? Да си ги ползвам и аз.
                              Последно редактирано от петко петков; 12-07-10, 16:44. Причина: уточнение

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X