Узвинявам се ако е писано някъде, но не можах да открия ... Въпроса ми е с какъв софтуер се прави диагностиката на моето Grand Cherokee ZJ през OBD буксата? Някой има ли го (и кабел или схема)? Смятам да се оборудвам с подобно нещо. Някакви идеи?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Диагностичен софтуер?
Свий
X
-
До: Диагностичен софтуер?
Първоначално публикуван от FDevil Преглед на мнениеУзвинявам се ако е писано някъде, но не можах да открия ... Въпроса ми е с какъв софтуер се прави диагностиката на моето Grand Cherokee ZJ през OBD буксата? Някой има ли го (и кабел или схема)? Смятам да се оборудвам с подобно нещо. Някакви идеи?Grand Cherokee WJ 3.1
-
Виж http://programatoribg.com/index.htm аз имам ELM 327 има доста софтуер за него. Пробвал сам го на Вранглер JK 2007 и на VW Toureg, работи може само да покаже кодовете на грешките и да ги изстрие, но не и да правиш някакви настройки
Коментар
-
Ако е само за четене и триене на грешки нищо повече няма да научиш от джаджата от колкото от бордовата диагностична система. Нали за това е създадена ОBD. Всичко сам да прави.
Кодове за самодиагностика:
http://www.jeep.avtograd.ru/Grand_Ch...ines/codes.htm
Кодове за самодиагностика на климатика:
http://www.jeep.avtograd.ru/Grand_Ch.../atc/index.htm
Кодове за самодиагностика на автоматик 42RE
http://www.jeep.avtograd.ru/Grand_Ch...42RE/codes.htm
Коментар
-
Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнениеЩом няма начало значи няма грешки.JEEP CHEROKEE 2.5 TD
Коментар
-
Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнениеАко е само за четене и триене на грешки нищо повече няма да научиш от джаджата от колкото от бордовата диагностична система. Нали за това е създадена ОBD. Всичко сам да прави.
Абе 200 кинта къде не съм ги похарчил, а пък като се оборудвам и после на 20 колеги като им прочета грешките и вече съм го избил - 20 х бири с картофкиZJ'96 5.2
Коментар
-
Първоначално публикуван от Alexander Boyadzhiev Преглед на мнениеИ аз си поръчах някой работи ...
1. KWP2000 USB
2. ELM 327 CAN OBDII USB Interface
стискайте палци ...
Привет. Търсих и аз по темата OBD. Ако си го купил това - какви са впечатленията? Работи ли?
Аз лично искам да го тествам на Хюндай Санта Фе 2001 2.0 crdi и ми се ще да знам, дали си струва 120-те лева
Коментар
-
От: До: Диагностичен софтуер?
Първоначално публикуван от FDevil Преглед на мнениеСдобих се и аз с такава джаджа.
Живея в Дружба 2 - София, ако някой го закъса ....
Аз имам Vag com за Аудито и Gt1 за БМВ-то, за джипа нищо нямамГрандоман WJ 3.1 QD
Коментар
-
От: До: Диагностичен софтуер?
Преди бях писал за OBD II и сега пак ще напиша няколко реда. OBD II е стандарт, но в него има различни протоколи (виж приложения файл) . Различните производители използват различни протоколи и не всички устройства поддържат всички. Преди да тръгнете да пазарувате устройства проверете дали вашата кола се поддържа от предлаганото устройство. В повечето случаи ще получите само кода на грешката и възможността да я изчистите, но нищо друго. Ако устройството, което свързвате може да чете протокола на вашата кола (виж файла datasheet.pdf само за илюстрация на различните видове интерфейси ) , трябва да имате и софтуер за да интерпретира информацията която праща компютъра на колата и да може да се правят нужните реглажи. Най-добре добре е преди да купувате хубаво да проучите вашия джип дали се поддържа от устройството и дали софтуера който може да намерите ви върши работа (каква точно???). Иначе ще имате един ELM 327 и ще се чудите какво да го правите както аз си имам, защото първо купувам а след това чета в интернет.
Коментар
-
От: Диагностичен софтуер?
Внимателно изчетох написаното до тук, но лично за себе си не получих приемлив отговор. Затова ще задам един тъп въпрос:
След като до 96 г. грешки се четат само с ключа и се трият с изключване на захранването на компа, то за чии ХХХ са сложили ДВЕ букси над спирачната помпа които доста приличат на тези в които в други автомобили се включват диагностични уреди? Автомобила е YJ 2.5 1992 г. Нелогечно е да се обеснява, как са вързали буксите със компа, но започват да ги ползват след 3 - 4 години. Или се ползват за нещо друго? А за какво по-точно? Да си ги ползвам и аз.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар