Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо наритах джипа си днес?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Защо наритах джипа си днес?

И аз съм чувал същото за качеството- зависело в кой завод се сглобяват

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
      Съболезнования.

Който не разбира от коли, няма никога да кара нито правилния, нито здравия автомобил.
      Тая работа и с много пари не става.
      Kinex тези думи не само са на тънката граница между съвета и обидата ами отгоре на туй са и доста неверни. Преди една година си купих Berlingo и го карах 60 000 е па нищо не му се счупи на туй (накладки и масла не броя) сервиз не е помирисвало....преди туй две години карах едно дискавъри историята на чието прегряване може да се открие във форума ама никога не ме е оставяло на пътя винаги ме е дотиквало до удома...абе с две думи доста коли съм карал и са се трошели но никога не са ме оставяли да се прибирам пеша към дома...тази щайга за 1 месец на второ място ме оставя. Моите уважения към прословутата здравина на американските автомобили...може лош късмет да е, може да и е дошло времето но няма общо с моето неразбиране

Коментар

Първоначално публикуван от moiseev Преглед на мнение
        Kinex тези думи не само са на тънката граница между съвета и обидата ами отгоре на туй са и доста неверни. Преди една година си купих Berlingo и го карах 60 000 е па нищо не му се счупи на туй (накладки и масла не броя) сервиз не е помирисвало....преди туй две години карах едно дискавъри историята на чието прегряване може да се открие във форума ама никога не ме е оставяло на пътя винаги ме е дотиквало до удома...абе с две думи доста коли съм карал и са се трошели но никога не са ме оставяли да се прибирам пеша към дома...тази щайга за 1 месец на второ място ме оставя. Моите уважения към прословутата здравина на американските автомобили...може лош късмет да е, може да и е дошло времето но няма общо с моето неразбиране
        Не знам кой колко голям майстор е, но знам, че е неправилно да се прави генерален извод от един автомобил или проблем.
        В твоя случай дори става въпрос за автомобил, който леко се различава от "американската" си версия. Проблемите ти, от това което чета, произтичат от двигателя, който е доказано капризен и изисква по-внимателно наблюдение и грижа и са доказано по-чупливи. В комбинация с това от къде идва колата и културата на обслужване на автомобили там подобни случки са много вероятни и за съжаление болезнени!

Яд ме е само като чета какви ядове имаш, защото неведнъж съм бил в подобна ситуация! Горе главата!

Коментар

Първоначално публикуван от moiseev Преглед на мнение
          ....Приятели, събота в Пловдив явно е някакъв байрам никой не работи, който се е дотътрил до работа е или полупиян или бърза да си ходи...
          Та затова наритах джипа си днес...седи си сега като паметник на човешкото безхаберие към малките признаци подавани от любимите ни возила и чака сърцето на гневния и собственик да се размекне за да иде да си я прибере от тракийската перла - Пловдив.
          Съчувствам ти за неприятностите, но работещи сервизи с трезви и кипящи от желание за работа майстори в Пловдив има, дори в събота. Дори на съфорумци
          Явно не си попаднал на когото трябва да питаш...
          НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
          Omnia vincit amor !

Коментар

Kinex,все пак всички коли трябва да имат известна дурако устойчивост.Не е задължително да разбираш от коли за да управляваш.Просто във всичко има известна доза късмет.Наистина не е нормално да ти свети червена лампа и ти да не спреш ,но и такива хора ги има.Аз съм имал случай на една кола сменям ремъци и ролки от фирмен сервиз и на 55 000 км гръмва ролката, а струваше цяла камара пари.Не знам това дали е само до късмет или до лошо качество на частите.Пежо 406 1.9 тди-на 45000 почна да харчи масло и да пуши като Икарус.Верлинго -същото на 40000 км.този път чист дизел.Т4 бус на 200000 не изпушваше и вървеше като бесен.Само аз съм си ги карал от нови и са обслужвани само в представителствата.

Коментар

Колега има и едно такова положение където ,колата не си харесва собственика !
              Аз имах същия джип,е не ме е оставял на пътя и от двигателя бях много доволен,но от ходова част бях отвратен ! След наливане на около 4000 лв в ходовата,на едно връщане от Боровец (пролетно време) на един завои с 60 -65 км/ч се завъртях кат пумпал.
              Чашата преля,продадох го !

Когато не ти върви с дадена кола посто я разкараи.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                ... Казвал съм го много пъти, ще го кажа пак.
                Който не разбира от коли, няма никога да кара нито правилния, нито здравия автомобил.
                Тая работа и с много пари не става.
                Мисля, че си прекалено строг. Истински разбиращите, към които се отнасям с много голямо уважение, са единици - не повече от 5% от всички, които имат и карат коли. Останалите какво да правят? И към кого е насочено масовото производство, само към "разбирачи" ли?

Но бих бил съгласен с теб, ако дефинираме "разбирането" на по-демократично равнище. А то е: колкото и да не разбираш от машинарията, трябва да се интересуваш от нея. Бих казал, че и в това отношение е приложим принципът на самото ти участие в движението по пътищата: така да се информираш и да следиш и предвиждаш промените в обстановката, че да не допуснеш нищо и никой да те изненада.

Поздрави!
                Искам България чиста!

Коментар

Като цяло подобни теми неизбежно с течение на времето се разводняват доста и се превръщат тема с общи приказки - не знам доколко и на кого е полезно това!

Коментар

здрасти. толкова много думи за омразните автомобили , които са ни завладели сърцата...!!! нали сме си дали и последните пари (тъи де толкова са се откъснали да дадем)..колкото и да са стчупени..нека все пак си ги обичаме..поне мъничко! моето чероки..не е нова...изобщо даже...колкото и да ми прави проблеми..все пак си я обичам...не знам кога ще мога да си позволя друга...нека поне сега си я поглезя.
                    понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                    JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                    Honda Shadow VLX 600 - 1999
                    FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                    Влади

Коментар

Темата е за проблемите, които ни създава колата и колко много сме й ядосани. Ако допълним и как сме се справили, вероятно ще стане по-интересно и няма да се пълни със спам.
                      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Нали и спама трябва да се събира някъде а проблемите така или иначе се решават. Ситуациите в които ни поставят любимите ни возила обаче са уникални и в повечето случаи тъжно смешни, а автомонтьорите са тази прослойка от човечеството караща ме да се съм спокоен че ще оцелеем тъй като светът е оцелял защото се е смял. Тези от тях кото не са за смях за жалост за за безжалостен разстрел или по лошо.
                        "Здравейте, тук динамото ми нещо е.....
                        Ти не ми обяснявай ами иди на вашите да пишеш да ти пратят пари!
                        Ами аз пари си имам ама бързам!
                        Няма проблем ей тука има една гара влаковете са много бързи! (веселяк)
                        Аз все пак с моята мотриса искам да си се возя дай да я оправим.
                        Сега то тук по принцип аз оправям ама ако искаш да сме комбина ходи пиши на вашите за пари!"
                        Душица....мъчи се два часа и каза "не става" викам "а парите от нашите ко да ги правя?" а той се хили ама докато извадя пушката от багажника беше се покрил някъде

Коментар

А БЕ ОЩЕ НЕ СЪМ ГО НАРИТАЛ , ама на там отива работата
                          Емии, както си му е реда и аз изядох дървото.
                          GRANDA започна да пуши бял пушек и антифриза намалява. Явно влиза вода в изпускателния колектор - ще отваряме да видим кво ще излезе. Който е правил това упражнение, - да дава съвети за цени на части и услуги и тънкости.
                          каква гарнитура ще трябва? - предлагат ми
                          І-ви вариант- метална
                          ІІ-ри вариант- три вида били - с различни дебелини според това колко е шлайфано......
                          Който е правил да каже
                          ________________________________________________________________________________________
                          Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                          HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
                            GRANDA започна да пуши бял пушек и антифриза намалява. Явно влиза вода в изпускателния колектор - ще отваряме да видим кво ще излезе. Който е правил това упражнение, - да дава съвети за цени на части и услуги и тънкости.
                            І-ви вариант- метална
                            ІІ-ри вариант- три вида били - с различни дебелини според това колко е шлайфано......
                            Който е правил да каже
                            Това да ти е познато.
                            АМА КАКЪВ ТИ Е ДЖИПА БРЕ колега????
                            Сериозно дайте да измислим нещо, че да не се налага всеки път да повтаряме какъв джип караме.
                            Това с подписите мисля че ще свърши полезна работа.

А ако искате мога и да добавя "дизелов" към заглавието на темата.
                            Наистина съжалявам но за дизеловите двигателите, хич не мога да ви помогна. Изобщо не са ми ясни.

Коментар

І-ви вариант- метална
                              Който е правил да каже
                              Нямам наблюдение за този точно мотор, но голямото преимущество на металните гарнитури е топлообменът между главата и блока.

Относно темата - оставам на мнение, че по-скоро чешем езиците тук отколкото да оставяме някаква полза - това е в общи линии тема обединяваща всички други теми и търсенето на инфо тук ще е все по-трудно!

Коментар

Май си прав за темата.
                                Само кажете и я пускам да пътува.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X