Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо наритах джипа си днес?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Защо наритах джипа си днес?

За да не разводняваме темата "какво направих по джипа си днес" с несериозни оплаквания предлагам в тази тема да се оплакваме от скъпите на сърцата ни купчини ламарина които нежно наричаме "мой'та 'жипка"

Та така...Защо наритах джипа си днес? Вера имах нещастието да замръкна в китното българско градче - Пловдив, а секретарката ми в пристъп на странен женски хумор ми резервира в последния момент стая в хотел с изключително съмнителна репутация вследствие на изключително недвусмислените звуци от съседните стаи свързани с усилени физически упражнения реших просто да покарам по празните нощни улици за да опозная Пловдив. Около 12:00 волана на моята любима кола стана невероятно твърд а температурата на двигателя и се покачи с скоростта на бясно галопиращ охлюв. Паркирах я все едно точно там съм тръгнал спрях едно такси и отидох да спя.
    Рано сутринта бодър и кипящ от позитивна енергия надигнах плахо капака за да установя че динамото е запекло ролката му се е отчупила и ремъка се свлякъл лениво на шайбата на коляновия вал....Приятели, събота в Пловдив явно е някакъв байрам никой не работи, който се е дотътрил до работа е или полупиян или бърза да си ходи...Динамото не може да се ремонтира...ново след 10 дни...не ни интересува че имате среща в казанлък...по къс ремък не може да сложим...пич дай да пием по една бира пък след туй веднага ще я погледнем.
    Та затова наритах джипа си днес...седи си сега като паметник на човешкото безхаберие към малките признаци подавани от любимите ни возила и чака сърцето на гневния и собственик да се размекне за да иде да си я прибере от тракийската перла - Пловдив.

А вие защо наритахте диповете си днес?

До: Защо наритах джипа си днес?

Съболезнования.
    И аз три дена сменях накладки, ама не го ритах.

Казвал съм го много пъти, ще го кажа пак.
    Който не разбира от коли, няма никога да кара нито правилния, нито здравия автомобил.
    Тая работа и с много пари не става.

Коментар

здрасти. лошо че се е строшило.но не е имало смисъл да се наритва..макар че и това аз съм го правил и в краина сметка пак съм дал пари не само да го оправя но и за автобояджииски услуги )))
      понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
      JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
      Honda Shadow VLX 600 - 1999
      FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
      Влади

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
        Който не разбира от коли, няма никога да кара нито правилния, нито здравия автомобил
        Да, бе! Като много разбираме, се си караме счупени! А-а, това ефтиничко - дай да го зема, па ше го правя...И какво? Хем правиме, хем ритаме, хем не върви, хем плащаме...
        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
          Да, бе! Като много разбираме, се си караме счупени! А-а, това ефтиничко - дай да го зема, па ше го правя...И какво? Хем правиме, хем ритаме, хем не върви, хем плащаме...
          А знаеш ли кво е кофти да вземеш здрав джип.
          Аз взех WJя така. Една верига на раздатката имаше за смяна, само. За две години експлоатация(чат-пат неправилна) има сменен само един ограничител на вратата.
          Ама като всичко е наред - почваш да мислиш простотии.
          Гумите му били малки, давай ще слагаме по-големи.
          Аха, опират. Трябва лифт.
          След лифта гумите пак изглеждат малки. Айде пак по-големи.
          Хм, нисък ми изглежда. Айде още лифт. И още гуми. И още много други неща.
          И почват свинщините. Трошим кардани, амортисьори, хвърчат калници.
          Накрая един гараж с ненужни части и година в канала.

Ама ... имаш това което искаш да имаш, а не това което някъф с бяла престилка е решил че искаш да имаш.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
            Ама като всичко е наред - почваш да мислиш простотии.
            Гумите му били малки, давай ще слагаме по-големи.
            Аха, опират. Трябва лифт.
            След лифта гумите пак изглеждат малки. Айде пак по-големи.
            Хм, нисък ми изглежда. Айде още лифт. И още гуми. И още много други неща.
            И почват свинщините. Трошим кардани, амортисьори, хвърчат калници.
            Накрая един гараж с ненужни части и година в канала.

Ама ... имаш това което искаш да имаш, а не това което някъф с бяла престилка е решил че искаш да имаш.
            Кинекс , моите уважения към теб...имаш ли снимка на твоя джип както е бил оригинален и в това в което се е превърнал..? просто интерестно, да знам и мен какво ме очаква
            Последно редактирано от kinex; 22-03-08, 23:16. Причина: неправилен цитат

Влади

Коментар

Ма те и двата не са съвсем завършени. Дано не е скоро че незнам какво ще правя без играчки.

Лифт ГрандЧероки 99-05

Взех още едно Гранд Чероки.

Коментар

Аз мойто чероки в рамките на няма две години почти го върнах в завода - то не бяха тампони на мотор и скорости, ленти, пружини, карета, датчици (всичко това от Балкан стар със стиснати зъби, ама нали е истинско и няма да се пипа повече), масла на 5000 км., ремъци, гресиране всеки месец... Такива гуми, онакива гуми...
                И стана, най- накрая стана, най Убавото чероки У София.
                Така ме изнерви тогава, че като го заритах, заритах и 'айде У Капитолията. Да е жив и здрав новия му собственик, най- вероятно не знае какво си е купил, но дано да го кефи
                Зима иде

Коментар

е Кинекс...кефят много !!!..красота !!! да ти дам и моя ли така да напраиш..?))

Влади

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
                    Аз мойто чероки в рамките на няма две години почти го върнах в завода - то не бяха тампони на мотор и скорости, ленти, пружини, карета, датчици (всичко това от Балкан стар със стиснати зъби, ама нали е истинско и няма да се пипа повече), масла на 5000 км., ремъци, гресиране всеки месец... Такива гуми, онакива гуми...
                    И стана, най- накрая стана, най Убавото чероки У София.
                    Така ме изнерви тогава, че като го заритах, заритах и 'айде У Капитолията. Да е жив и здрав новия му собственик, най- вероятно не знае какво си е купил, но дано да го кефи
                    Ами то обикновено така става - сменяме, ремонтираме, правим, кръв пот ръжда пада и т. н. докато си намразим джипката и я продаваме само и само да ни се махне от главата. После тоя дето я е взел си я кара и си пее сума години, па ние се нахендрим пак с некой друг "кокал" и айде пак ходене по мъките...
                    Don't hunt IF you can't kill
                    първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Някой ако се е изнервил вече от джипката си да ми звънне.
                      no signature no problems

Коментар

Кефите ме

Коментар

Но това е порочният кръг в България
                          Купуват се коли над 250-300000 км.-морално и материално остарели и износени-ремонтират се с менте части защото са по евтини и се чупят много по често и пак се ремонтират със същите части, докато на човек му писне. Истинските части просто са скъпи.

Коментар

За джипките не знам, но и новите леки автомобили и бусове още в гаранция се трошат на поразия. Скапват се най-невероятни неща и винаги в гаранционния сервиз казват: нямаме такава и такава част, за първи път при Вас се случва...
                            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

И колите стаят с месеци в сервизите.
                              Интересно ,че качеството на колите /новите /продавани в България и това на тези в другите страни много се различава.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X