Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Добавяне на датчик/ци за налягане и температура, на СК и Охл. с-ма

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Добавяне на датчик/ци за налягане и температура, на СК и Охл. с-ма

Дълго време се услушвах и не пишех ама...Сложил съм на джипа манометър за турбото и термометър за температурата на маслото на двигателя. И двата уреда са вградени в оригиналното табло - има място. Трябва да го снимам...Не че ги гледам, ама така, за кеф
    Имам и електрически вентилатор с две скорости (пак е слаган допълнително) Та защо ги пиша тези работи - ами това са цели три датчика и един тройник! Нищо не съм развалял по колата. Има куп пробки, тапи, заглушки (сигурно за разните модификации) и ако човек се разтърси по-настоятелно, положително ще се намерят подходящи места.
    Искам да вдъхна кураж на BatGeorgeone!
    Последно редактирано от bojitch; 24-03-08, 00:15.
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

То затова има отделно умни прибори, отделно аварийна сигнализация. За СК по моему тя и трябва. Стрелката все едно няма да я погледнеш в бъркотията, а другото ще се разпищи когато трябва без да те занимава със себе си без нужда.

Коментар

Момчета благодаря за помоща и съветите.

Не съм се отказал и няма да се откажа, това с многото датчици по колата не е никак лошо, истинските мега скъпи експедиционни МПС са снабдени с такива, на всяка главина, на всеки редуктор, на всеки диф, както и на всички основни агрегати, разбира се всичко минава през компютър-дублиран за надежност.

Аз целя малко по-скромни неща, искам да знам приблизително как е ситуация в СК по време на движение а защо не и в покой, в големите жеги като нищо на сфетофара да стане беля...

Много поздрави,
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
          Момчета благодаря за помоща и съветите.

Не съм се отказал и няма да се откажа, това с многото датчици по колата не е никак лошо, истинските мега скъпи експедиционни МПС са снабдени с такива, на всяка главина, на всеки редуктор, на всеки диф, както и на всички основни агрегати, разбира се всичко минава през компютър-дублиран за надежност.

Аз целя малко по-скромни неща, искам да знам приблизително как е ситуация в СК по време на движение а защо не и в покой, в големите жеги като нищо на сфетофара да стане беля...

Много поздрави,
          Добра идея мисля аз. Дано да постигнеш желания резултат. Ще чакаме снимков материал кое, къде, как

Коментар

ако трябва.. и с друго ще помогнем !
            понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
            JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
            Honda Shadow VLX 600 - 1999
            FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
            Влади

Коментар

аз имах преди години едно рено клио което си нямеше термометър за температурата и си сложих
              един часовник с един датчик който само се прикрепяше кам главата горе доло показваше но не и със 100% точост същият датчик може да се прикрепи към скорости раздатки каквото и да е
              ефект ше има като се следи на асфалт трудно ше качи но в гората на бавни разликата ше се забележи така и изводите си ги прави водача.
              относно автоматика няма начин да няма радиатор за охлажждане мой съвет ако машината се кара
              предимо из гората подмяна с по голям иначе за всекидневно каране не бих направил същото защото това нещо някой го е изчисллил така да бъде.
              едно примерване на маслото преди потогляне сутрин се прави за нула време така се спестяват много главоболия и датчици бих инвестирал в обслужване подмияна на филтри масла на време
              от колкото една камара датчици никога не са ми хъресвали колкото и полезни да са по точно мразя ги и мойта машина е бъкана с такива лудорй.
              поздрви

Коментар

здрасти! тези датчици ги има на "Икарус" . а също така стават и електронни термометри ,които мерят доста точно.По-добре сложи електронни отколкото аналогови прибори.Електронните имат захранване от 4,5 волта до към 6 волта. и не е проблем да ги захраниш от акумулатора на колата. Естетически са по издържани.
                понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                Honda Shadow VLX 600 - 1999
                FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                Влади

Коментар

За кой път, бе колеги ...
                  "Точни" или "горе-долу точни"? Къв е тоя нов клас точност? Принос в термометрията?
                  Ако ще и една десета от процента да са, ВИЕ НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО ЗНАЧИ ТОВА КОЕТО МЕРИТЕ! Понеже на друго място мерите друг обект, и няма никакво значение с каква точност го мерите.
                  С това всичката горе долу точност и естетика свършват.
                  Последно редактирано от Стефан; 30-03-08, 00:51.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X