Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Добавяне на датчик/ци за налягане и температура, на СК и Охл. с-ма

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Добавяне на датчик/ци за налягане и температура, на СК и Охл. с-ма

Здравейте,

Наскоро имах авария(пръснати маркучи и теч на масло и охл. течност, датчици за ниво на вода и масло са откачени и не работят) и ако случайно не бях забелязал, сега щях да питам за нова СК и недай си боже нов двигател...

Имам намерение да добавя, датчик за налягане на маслото на автoматичната СК модел AW4 , както и за температура на маслото, чувал съм, че този модел ДЖИП имат детска болест гореща СК.

Имам желание да сложа и датчик за налягане на охл. течност на двигателя и защо не и допълнителен датчик за температура.

Някой правил ли е подобни неща, ако да, какви датчици се ползват, как се вързват, от къде се купуват, цени, освен датчиците какви мониторчета се ползват(или там както се казват тези неща по таблото които показват самото налягане и температура)?

Мисля да ползвам тройници Т образни закачени по гумените магистрали в близост до радиатора и за маслото на СК и за охл. течност на двигателя, защото ще е лесно за монтаж и евентуално лесно да се ремонтира/подобрява...

Джипа е JEEP XJ Cherokee 4l AW4 242 Limited.

Благодаря предварително!

Много поздрави,
    Последно редактирано от BatGeorgeone; 17-03-08, 22:24. Причина: Допъление...
    Бъдете живи и здрави!

До: Добавяне на датчик/ци за налягане и температура, на СК и Охл. с-ма

А защо не подмениш оригиналните датчици, поне тези, които с налични? Това, с цел да избегнеш извеждането на дузина допълнителни прибори на/ около таблото. Датчика за температурата на водата (антифриза) си струва да се смени, ако оригиналният е от тези, които са 'инерционен' тип. Така е например на LR Defender. Ако сменяш, сменяй само с качествени датчици и прибори, например на VDO. Иначе особен смисъл няма да има, според мен.

Коментар

Мерси за съветите Яро.

Сега този модел си няма по принцип датчик за налягане на маслото на СК, нито за температура на маслото на СК, нито за ниво на маслото на СК.

А за охл. течност има датчик за температура, съответно и индикатор на таблото.

И разбира се бих желал да ползвам надежни марки.

А относно извеждането на допълнителни неща на таблото, не ми е голям проблем, табло голямо, място бол

Поздрави,
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
        Мерси за съветите Яро.

Сега този модел си няма по принцип датчик за налягане на маслото на СК, нито за температура на маслото на СК, нито за ниво на маслото на СК.
        Поздрави,

При условие, че производителя не ги е сложил невиждам смисъл ти да го мислиш. Смисъл има само ако я правиш бегачка.... Доколкото знам това няма да се случи при теб.
        LZ1VMH

Коментар

Здравейте колеги,

Срещам следните проблеми:

1. Маслопроводите на автоматика са с вътрешен диаметър 6 мм, всички датчици, които намирам за температура са с резба и диаметър на датчика поне 10-15 мм и по-големи...

2. Датчиците за масло са приблизително същите като размери на тази част която е в контакт с маслото, с тази разлика, че датчиците за налягане на пазара са много по-ограничени като варианти,аз засега намерих само 2 вида, изискване при тях е датчика да е поставен отвесно, защото има едно телче което трябва да сочи винаги отвесно...

За охл. течност мисля ще ми е по-лесно, там тръбите са доста дебели а и мисля има китове за тръби с готова навита резба за температурен датчик, но засега ме тревожи маслото, остава варианта да намеря място за датчик по самата кутия...

Или може би, на някоя голяма пробка по самата кутия, да направя друга пробка с "вграден термо датчик", тоест да разпробия пробката или да направя идентична на стругар и да има място вътре с резба за датчика...

Идеи и предложения са добре дошли???

Много поздрави,
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Имай предвид, че датчика за температура на антифриза трябва да е на малкия кръг, а не до радиатора. Там е големия кръг и той загрява чак след отваряне на термостата което може да е вече късно при дефект на същия. Ще трябва тройниците да ти ги прави стругар поради различните диаметри и стъпки на резбите. Огледай се за руски датчици и уреди. Не са всичките толкова лоши, но за сметка на това са евтини.
            Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

здрасти на всички ))
              сеща, се за една история след като ми дадоха автомобил за кърпене :
              собственника на колата е служител във "ВиК" като водопроводчик. е..да.. ама всичките маркучи бяха сменени с тръби , с колена и муфи ...

това което си решил е готино...но може би ще трябва и допълнителна конзола за новите уреди . интерестно ми би било да видя краиният резултат..ако е възможно де
              понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
              JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
              Honda Shadow VLX 600 - 1999
              FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
              Влади

Коментар

За антифриза не разбрах какво искаш. Като правило всеки двигател има два датчика - един за термометъра и един за лампата за прегряване. Понякога са в един корпус. Обикновено са някъде в района на термостата, и най-често на корпусът му. Където и другаде да сложиш датчик - ще се видиш в чудо да го калибрираш към ония температури. Но тия двата изясняват всичко.
                Със скоростната кутия работата е същата. Не може да слагаш термометър в тръбопроводите - информацията от него ще е безсмислена. А щом по нея има големи пробки - в тях и ще врежеш датчиците. Остава ти само да събереш показометри и датчици, които могат да работят заедно.

Коментар

Мерси Стефане,

Отказвам се от термодатчик за водата.

За скоростната кутия обаче съм решил, трябва си ми датчик за температурата, това е слабо място на този модел джип и трябва да се внимава с него.

За пробката, Стефане я кажи ако се направи от Месинг, ОК ли е или ако се разширява много от топлото да не спраска кутията???

Кутията мисля е алуминиева сплав, от какво трябва да са направени пробките(за източване на маслото примерно)???

Предварително благодаря.

Много поздрави,
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

Сливните обикновено са стоманени и магнитни. Другите - от каквото са, от това и ще ги повториш. Проблем е само резбата, понеже като правило е Бриксова и не става на всеки струг. Но пък може да се намерят отнякъде резервни.

Коментар

А да се разпробие наличната пробка?

Е преди това бих намерил резервна...
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Е така де. Намери резервни, и в тях прави квито ти трябват резби според датчиците които намериш.

Коментар

Амии мерси

Остава да намеря малко пробки

Поздрави,
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Според мен трабва един контролер по избор с колко датчика за да следи всички температури и при нужда да алармира и включва устройство за предотвратяване на авария. Това разбирам от Вашите изисквания.

Коментар

Не го вкарвай в беля. Изгърбиш ли се с постигането на съвършенство, всъщност оставаш без кола. Това няма край. Стъпка по стъпка.
                              А иначе и без това цялото табло трябва да се закачи на един палм, и като си тръгваш да си го прибираш в джоба, та да не могат и да я откраднат. Но датчиците си остават проблем. И програмирането на компютърчето за мое учудване - също.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X