Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт, задна полуоска за Гранд чероки?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ремонт, задна полуоска за Гранд чероки?

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
    А то е....когато е студено времето, и джипа е престоял вечерта на паркинга, като тръгна сутринта, има едно полюляване като от крива гума, абсолютно същото. Обаче, когато мина няколко километра всичко изчезва, което много ме озадачава.
    А ако се върнеш на паркинга от където тръгваш сутрин и пак минеш същият път със същата скорост пак ли люлее ???
    Преглеждал ли си амортисьорите ?
    Гресирал ли си скоро джипа ?
    LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
      А ако се върнеш на паркинга от където тръгваш сутрин и пак минеш същият път със същата скорост пак ли люлее ???
      Преглеждал ли си амортисьорите ?
      Гресирал ли си скоро джипа ?

Ами, аз всеки ден тръгвам от тоя паркинг и после се връщам по същия път, със същата скорост, но не люлее. Не е от вълни по пътя, ако това имаш предвид. Люлее само когато джипа е студен и при студено време, без значение къде е. Даже, тия дни ни е налегнала жега (времето нещо се побърква...ама това е друга тема), и това плюляване го няма. Относно амортисьорите...какво да им гледам...външно всичко изглежда наред. Като минавам преглед ги гледат. Писал съм и друг път, че тука преглед не минават само документите на колата, както в България. Ако всичко не е перфектно...просто не минаваш, дават ти срок за отстраняването на проблемите...абе...и това е друга тема. Всъщност, тия дни трябва да минавам преглед и ще видим, дали ще намерят нещо. Все пак да спомена (напомня), че джипа е на 117 000 километра (ама не като ония на Горубляне), и никога не е виждал дупка в асвалта. Един, два пъти е ходил в гората, ама те там пътищата са... А относно гресирането......може да се каже, че не съм . Какво трябва да гресирам?
      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
      0877стоидевет215–Радослав

Коментар

... А относно гресирането......може да се каже, че не съм . Какво трябва да гресирам?
        http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...24#post1500924
        Grand Cherokee ZJ V8 0887493336
        Желязото се кове докато ...се закове...

Коментар

За WJ по-скоро е това
          http://www.wjjeeps.com/service/knuckle_upper.jpg
          YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
          XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
          WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
          KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

Коментар

Виноват...
            Не погледнах, от къде си...
            За това първо си помислих, че може пътя да е проблема.
            Може ли да опишеш коя гума люлее и как по-точно, предна или задна ?
            И дали винаги е една и съща. Аз пак се съмнявам в някой амортисьор... като изминеш няколко км. маслото вътре загрява и леко си променя гъстотата и налягането малко се покачва. Като се завреш под колата разгледай всички шарнирни болтове, както са на последната снимка, трябва да имат накрайници за гресиране, накрайниците на кормилните щанги и каретата на карданите...
            Щом никога не си го гресирал гресирай докато не излезе чиста грес, така си увеличаваш живота на окачването...
            LZ1RED

Коментар

Намирисва ми на "C" клипсовете. Има ли луфт цялата полуоска като се дърпа/бута? То е ясно че ще има въпроса е еднакъв ли е с другата полуоска и дали е забележимо много, ако помня правилно трябва да е 1 мм.
              Може и да е от ЛСД пластините, да са поизтъркани и да не уплътняват добре.

П.С. Какъв беше джипа? Аз си бая за Dana 35
              Последно редактирано от fanatic; 27-07-11, 07:53.
              no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от Жорката Преглед на мнение
                Ха...това е минало покрай мен......не съм го видял.

Първоначално публикуван от klamat Преглед на мнение
                За WJ по-скоро е това
                http://www.wjjeeps.com/service/knuckle_upper.jpg
                Това съм го направил, както и повечето от това http://www.wjjeeps.com/wj_bdy_lub.jpg ама, на кормилните накрайници няма гресьорки, а каретата на кардана не съм ги и гледал. Утре ще им обърна внимание и на тях.

...Може ли да опишеш коя гума люлее и как по-точно, предна или задна ?
                И дали винаги е една и съща. Аз пак се съмнявам в някой амортисьор... като изминеш няколко км. маслото вътре загрява и леко си променя гъстотата и налягането малко се покачва...
                Винаги ми се струва, че е задна лява. Люлеенето не е на страни, а нагоре-надолу, все едно имаш балон на гумата и го прескача. И интересното е, че се влияе от скоростта...подскачането зачестява с увеличаване на скоростта. И аз май взех да се съмнявам в амортисьора. Струва ми се че стои маалко по ниско отзад вляво. Знам ли... Иначе, външно си изглежда както другите, тоя амортисьор. Ще видим, като минавам преглед, какво ще кажат специалистите. И без това, отдавна съм им вдигнал мерник на амортисьорите.

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                Намирисва ми на "C" клипсовете. Има ли луфт цялата полуоска като се дърпа/бута? То е ясно че ще има въпроса е еднакъв ли е с другата полуоска и дали е забележимо много, ако помня правилно трябва да е 1 мм.
                Може и да е от ЛСД пластините, да са поизтъркани и да не уплътняват добре.

П.С. Какъв беше джипа? Аз си бая за Dana 35
                Джипа ми е в подписа... Задния диф е Dana 44а и няма "C" клипсове на полуоските.

Коментар

Такааа....Неможах да мина преглед. Имал съм за смяна задни биалетки ( мисля че така им се казва на sway bar links), една изгоряла крушка на габарит, единия преден мигач свети маалко по-светло от другия (щото беше изгоряла крушката та я смених само нея...сега трябва да сложа две еднакви) и последно, стойката на навигатора пречила на видимоста, та трябва да се махне от предното стъкло. Вече поръчах биалетките, даже дойдоха. Поръчах и тампоните на самата щанга (чудя се дали да ги сменям и тях, макар че нищо не казаха). Едва ли, от биалетките е това подскачане, ама ще видим. Напоследък, го усещам по рядко, въпреки че, времето се застуди...знам ли какво става. Ще дебна и ще се наслушвам още...Ако някой има още предложения, да казва.

Коментар

Такааа....Неможах да мина преглед.
                    За амовете нищо ли не казаха ?
                    Като чета за различните крушки и тн... ако в БГ правят такива прегледи 95% от колите ще ги спрат от движение...
                    LZ1RED

Коментар

За амовете нищо ли не казаха ?
                      Като чета за различните крушки и тн... ако в БГ правят такива прегледи 95% от колите ще ги спрат от движение...

Не казаха нищо за амовете. А не е възможно да има някакъв проблем и да не са го забелязали. Двама човека се занимаваха с колата около 50 минути. Не остана непроверен детайл. Ще си карам така и това е. А пък, на пролет може и да ги сменя амортисьорите...ще видим.

А за прегледите....Надявам се че някой ден и в България ще започнат да правят такива прегледи, макар че, не виждам как ще стане това.

За лагерите и семерингите на полуоските, все още се чудя дали да ги сменям. Сега, нивото на маслото си е както го препоръчва производителя, и не е капнало и капка, от повече от месец. Ако не бях го препълвал, изобщо можеше и да не капне. Та засега, и те остават за пролет.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                      X