Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт, задна полуоска за Гранд чероки?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ремонт, задна полуоска за Гранд чероки?

Първоначално публикуван от rudoni Преглед на мнение
    ...заедно с полувала ли излиза...
    Да с полувала излиза. Като изкараш полуоската, от страната на колелото са фланеца за джантата (с пет шпилки), фланец с четери шпилки за закрепване към моста, семеринг, лагер и шайба. В този ред. От страната на дифа има само шлици. Лагера е с вътрешна и външна черупка.
    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Мнения за марка "Spicer"? Става въпрос за лагерите, семерингите и тая шайба която трябва да се смени на задните полуоски. Аз държах да са оригинални Мопарски, но младежа ми обясни, че тези били същите а ми излизат с 90 долара по евтино от Мопарските. Всъщност, вече ги поръчах де, та и да ми кажете че не са хубави е маалко късно, ама поне да знам. Поръчах си комплект и за двете страни. Та, чакам да дойдат другата седмица, и да се затопли малко времето и ще ги почвам. Поздрави.
      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
      0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Aми те Мopar не произвеждат всичко което продават. Примерно лагера на полуоската е Timken.
        Аз лично за "Spicer" нямам поглед, дано да са качествени.
        Реши ли се сам да ги сменяш или ще ходиш в сервиз?

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
          Aми те Мopar не произвеждат всичко което продават. Примерно лагера на полуоската е Timken.
          Аз лично за "Spicer" нямам поглед, дано да са качествени.
          Реши ли се сам да ги сменяш или ще ходиш в сервиз?
          Поразрових се тук-там, и ми се струва че "Spicer" се произвежда от DANA. Затова ми е казал, че са едни и същи. Засега съм решил да се справям сам. Като извадя полуоските ще видим, дали ще ги правя сам или ще отида тука до най-близкия сервиз да ги оправят на бързо. Поне се предполага че са го правили и преди. Ще видим.

Намерих си даже и How to... http://www.stu-offroad.com/axle/d44/d44-1.htm
          Последно редактирано от Radosl81; 10-04-11, 13:22.

Коментар

Здравейте, искам да попитам.
            Аз съм нов вьв форума. Имам Гранд Чероки Лимитед. Искам да попитам лагера на главината може ли да се сменя?

Коментар

...Реши ли се сам да ги сменяш или ще ходиш в сервиз?...

Минаха няколко месеца, та да кажа какво стана. Поръчах си комплекти и за двете страни и ги получих. Само че, все нямам време да се занимавам с джипа това лято, та така си и остана. Преди месец някъде, реших да проверя как е нивото на маслото в дифа, че викам да не свърши, капка по капка. Само дето съм забравил, че го пълних под наклон последния път, и сега отворих пробката докато джипа беше на равно. Та, се сещате какво се случи. Нивото си остана до пробката ( всъщност, както препоръчва производителя). От тогава си карам и не е капнало и капка. Измих, обезмаслих навсякъде и джантата, и наистина, няма и следа от теч вече месец. Затова и се чудя какво да правя сега. А същевременно, си мисля и за едно друго леко...може би проблемче...което евентуално може да доведе до смяна на полуоска, та затова и не бързам да сменям сега семерингите. А то е....когато е студено времето, и джипа е престоял вечерта на паркинга, като тръгна сутринта, има едно полюляване като от крива гума, абсолютно същото. Обаче, когато мина няколко километра всичко изчезва, което много ме озадачава. Не е от гумите, щото го прави и с зимния и с летния комплект гуми, които са си на различни джанти. И си мисля дали не е нещо от крива полуоска или...знам ли. Ако някой има предложение някакво да сподели...от какво може да е.

Коментар

На подемник сваляш джантите, палиш, даваш директна и отиваш да гледаш полуоската. Ако е много крива се вижда ясно - целия диск захожда, с него и спирачния апарат. Ако е малка кривината - с часовников индикатор. Ако няма кривина - търсиш другаде. Проверявал ли си лагерите за луфтове?

Коментар

Аз на директна и на подемник такъв джип не съм виждал да завърти което и да е колело... с колелата във въздуха. Иначе на мене си ми прилича на крива джанта, накарай някой да кара зад тебе и да огледа всички търкалящи се колела!
                  R 727cc BB KIT
                  ZJ V8
                  WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
                    Аз на директна и на подемник такъв джип не съм виждал да завърти което и да е колело... с колелата във въздуха.

??????????????

Коментар

Моя като го вдигна във въздуха и дам директна няма никакво завъртане на нито едно колело, както и още 1 такъв гранд.
                      R 727cc BB KIT
                      ZJ V8
                      WK2 V6

Коментар

Трябва да запалите мотора първо...
                        ZJ'96 5.2

Коментар

На подемник сваляш джантите, палиш, даваш директна и отиваш да гледаш полуоската. Ако е много крива се вижда ясно - целия диск захожда, с него и спирачния апарат. Ако е малка кривината - с часовников индикатор. Ако няма кривина - търсиш другаде. Проверявал ли си лагерите за луфтове?
                          Днес я вдигнах и проверих полуоските...не е от тях. Проверих ги с индикатор. Не на подемник, но все пак и четирите гуми във въздуха на директна и с индикатора обиколих и четирите колела. Има отклонения от по няколко стотни, но мисля че това е допустимо. Интересното е че това се усеща само сутрин когато колата е престояла цяла вечер на паркинга. Като покарам малко всичко изчезва.... Вдигам 160 на магистралата и не усещам нищо ненормално. В цялата дандания днес обаче, забравих да проверя лагерите за луфт. Как се проверяват...като хванеш гумата на 6 часа и на 12 и клатиш нали? Утре ще я вдигам пак.

Коментар

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
                            ...като хванеш гумата на 6 часа и на 12 и клатиш нали?...
                            Да.

Коментар

Първоначално публикуван от FDevil Преглед на мнение
                              Трябва да запалите мотора първо...
                              Благодаря за информацията, не се бях сетил... :/
                              R 727cc BB KIT
                              ZJ V8
                              WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
                                ...като хванеш гумата на 6 часа и на 12 и клатиш нали?...
                                ...Да...

Няма никакъв луфт в лагерите. Днес ги проверих. Други предложения ... ?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X