Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт, задна полуоска за Гранд чероки?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помагайте със задна полуоска за Гранд чероки

Първоначално публикуван от митко Преглед на мнение
    деца, не си играйте. би трябвало вече да сте разбрали че Дана 35 - задния мост на джиповете ви определено не е най здравото нещо. и обикновено полуоската се чупи точно там където е лагера, или при шлиците. а вие искате още да я изтънявате...
    Знаеш ли какво трябва да се смени за да няма луфт(навътре/навънка) и полуоската да не се блъска в оста на сателитите.

Коментар

да
      Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
      http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
      http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Пропусна да кажеш кое.

Коментар

До: Ремонт, задна полуоска за Гранд чероки?

Ако сменя дисковете на LSD-то ще изчезне ли луфта.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
            Остава някой да каже как.
            Макар че по-важния въпрос е колко кара лагер който се набива през съчмите.
            малко, година и половина и 15000 по хасвалт.............. слагайте си оригинални неща по важните възли, ей!

Коментар

Колеги ози номер със сменяем лагер стана перфекно. Севдо ме уреди с японски лагер с размери 35,20,50, иглен с вътрешна гривна . Прави се втулка до достигане на размер 57.3, престъргва се полуоската от36 на 35 и си решавате проблемите. При мен се получи перфектно но с помоща на много добър стругар и разбира се с отзивчивостта на Севдо. Ако някой има подобен проблем да ми пише ЛС за повече подробности. Така вместо да давате около700 лв. си решавате проблема за 150 лв. с нов семеринг и ново масло Кастрол 75W140.

Коментар

Първоначално публикуван от snl Преглед на мнение
                Колеги ози номер със сменяем лагер стана перфекно. Севдо ме уреди с японски лагер с размери 35,20,50, иглен с вътрешна гривна . Прави се втулка до достигане на размер 57.3, престъргва се полуоската от36 на 35 и си решавате проблемите. При мен се получи перфектно но с помоща на много добър стругар и разбира се с отзивчивостта на Севдо. Ако някой има подобен проблем да ми пише ЛС за повече подробности. Така вместо да давате около700 лв. си решавате проблема за 150 лв. с нов семеринг и ново масло Кастрол 75W140.
                точно в горното си мнение съм написал колко изкара мойта, побългарена по същия начин......... имай едно наум и дано твоето изкара повече!

Коментар

Първоначално публикуван от snl Преглед на мнение
                  Подробностите са важни.
                  Би ли споделил, колко километра кара лагер който се набива през съчмите.

Освен това има още една важна подробност. Оригиналния лагер, или по точно лагерченце щото е едно такова миниатюрно, е изчислен да издържи 100-150 000км при нормална експлоатация, именно защото натоварването е само радиално.
                  При побългаряването, новия лагер вече с две черупки, се натоварва и аксиално.

Коментар

Никакво побългаряване не оправя проблема ! Аз минах на варианта - нови полуоси, лагери...... и това е !

Каквито и лагерЧенца да се слагат - не изкарва дълго. Най много да се претрепеш.
                    Пресен пример - 4500км и то само градско в софия ......Вече имам две престъргани полуоси, дето мога да си ги завра в г.....от опит еФФтенджос да мина.

Коментар

абе момчета малко късно ама преди година разглобих два задни диференциала на гранд за да сложим накрая трети. та това което исках да кажа е че имам от тези въпросните лагери втора употреба от тогава ми останаха и все още си стоят в масло. те са едни само външна черупка и ролки без вътрешна нали? та ако някой мисли че мога да му помогна с тях да пише. забравих да кажа че до мен има морга и имат двигател на гранд 2.7 CDI мога да дам телефон за връзка с тази морга ако ви трябва нещо

Коментар

Първоначално публикуван от Patrol fen Преглед на мнение
                        абе момчета малко късно ама преди година разглобих два задни диференциала на гранд за да сложим накрая трети. та това което исках да кажа е че имам от тези въпросните лагери втора употреба от тогава ми останаха и все още си стоят в масло. те са едни само външна черупка и ролки без вътрешна нали? та ако някой мисли че мога да му помогна с тях да пише. забравих да кажа че до мен има морга и имат двигател на гранд 2.7 CDI мога да дам телефон за връзка с тази морга ако ви трябва нещо
                        не е проблема в лагерите само - те си се продават и не са скъпи...... проблема е, че се изяжда оста (на полуоската) а тя е доста скъпа и затова я престъргват и набиват друг лагер............ но както показа и при мен, и при колегите, това не е успешно побългаряване

Коментар

Да споделя и аз малко горчив опит, защото някой спомена наваряване. Не, не и пак не. Отидох при най-прехвалените майстори във Варна - Скулеви (единия е преподавател в ТУ-Варна по металообработка) имат цех в Аксаково. Няма да навлизам в подробности относно възтановяването и колко ме забавиха. В крайна сметка след няма и 1000 км. се оказах на пътя със скъсана полуоска. Добре че не карах бързо. Така че с това шега не бива. Сега търся нови полуоски. Ако някой може да помогне, да пише. Става дума за Гранд Чероки 2.5 ТД 1996г.

Коментар

Нови - БалканСтар, Скорпион13 и прочие обичайните заподозрени.... Ама ще боли. В Скорпионите една струваше 600 лв....
                            Втора ръка - покрай Варна има два Гранда коите са продават на части. Ама гледай мястото където лагерува лагера, за износване, здрава циментация и прочее.

ПС. От малкото Чероки не стават - по-къси са.
                            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Да знам че излиза солено но като се има в предвид че това им е слабо място на джипките не знам дали ще се намерят читави втора ръка.

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                              Втора ръка - покрай Варна има два Гранда коите са продават на части.
                              Най- близкия донор който намерих е в Габрово Така че ако знаеш някой по-близко моля те прати някакво инфо.

Коментар

Първоначално публикуван от vortex69 Преглед на мнение
                                Най- близкия донор който намерих е в Габрово Така че ако знаеш някой по-близко моля те прати някакво инфо.
                                Пътя за Каменар. Не мога да ти обясня коя точно от всичките, ама се пада отдясно, когато се качваш по баира..... Собственика на моргата се казва Иван. Втория Гранд е в май в моргата в самия Каменар, ама тук може и да бъркам.
                                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X