Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих по джипа днес?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Какво направих по джипа днес?

Както писах в една от темите преди няколко дни, имах проблем с раздатката на Гранд-а Чероки 4.0L WJ. Оказа се скъсана верига, която вчера замених с нова и проблемът бе решен.
    Досега съм си мислил, че карам Джип, но усещането в настоящия момент е съвсем различно, особено на сняг. Чакам да падне нов и потеглям...

Коментар

днес поправих вратата на багажника на черока... вече се отваря когато аз искам, а не когато тя пожелае...

след като 10 минути се опитвах да си отворя багажника и подивях, в мига в който той пожела да се отвори подпрях вратата, свалих му кората - има винтове отгоре и от страни, както и два винта на шестограм на дръжката, внимателно измъкнах клипсовете от дупките им и нападнах механизма от вътре. кратката инспекция показа че имам аванс да понатегна дръжката -вероятно някой я бе пресилил и бе изпуснала малко. натегнах я почти до край, проверих дали се затваря първо, после се уверих че отваря и монтирах обратно кората. багажника вече не ми остава "заключен" по негово желание... преди ми правеше номера независимо дали го отварях с централното или с ключ, така че съм много доволен....
      не бързам за никъде...
      XJ 2.5TD '98

Коментар

Днес му смених акумулатора.По-точно свалих новия от сузукито и го сложих на джипа.Вчера ме изправи на нокти - Тръгнах да запаля и той аха да завърти и всичко угасна (като по време на режим на тока). Оказа се че едната клема на акумулатора се е рзхлабила. Ама хак му е на стария - ще се вози на сузуки !
        Grand Cherokee 2.5 TD Limited 1996 г.
        Citroen ZX 1.8 i 1996 г.
        Suzuki Swift 1.0 1989 г.

Коментар

Днес си го взех със сменени семеринги на полуоските / 2х28лв от Скорпион/ и сменен О-пръстен на капачето на кормилната кутия. Капеше по малко хидравлична течност.Смених и маркуч от казанчето за хидр. течност и няколко скоби.
          Сега сме сухи !
          ________________________________________________________________________________________
          Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
          HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Тази седмица използвайки хубавото време боядисах дограмата (черчевето) една ръка шприц кит и една блажно ..... става дума за рамката на предното стъкло която при мене се сваля.
            Гадно е само търкането с водна шкурка при температура около 5-7гр...ама нали си е за ДЖИП40
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Тази седмица беше доста злополучна за мен... Сменях ключа за фаровете заедно с буксата му. Сега е в сервиз за да му махнат счупения болт, държащ първа кобилица и да разпробият нова резба на другия (кобилицата се държи от 2 болта). Утре би трябвало да го взема... Ще си нося чесън по препоръка на glinski .

Коментар

Боядисах окончателно дограмата щот` без нея си е хладно и после правих... и аз незнам каквоhttp://www.youtube.com/watch?v=xoGW8i-49q8 ама съм чувал че иначе бензина се пресичал пък и без дограма си е.
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

В понеделник смених маслото на автомата, на раздатката и предния диференциал.

Освен това бе сменен и семеринга на предния диференциал, едно водно съединение до термостата и оправиха лудналите токове в единия заден стоп (като натиснеш спирачката при запалени фарове сичко угасва, при неработещи фарове работи на 6).

Нямаха семеринг за задния диференциал, затова и не смених маслото там. поръчан е, след 2 седмици ще дойде.

Тотал 670 лева с ДДТ в БалкОн Стар.
                  ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                  Volvo XC90 D5 Executive '12
                  Volvo XC60 D5 Summum '11
                  Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Семеринг на предния и задния диф
                    около 130 лева (двата от БС)
                    смяната 60 лева (не в БС)

WJ 4.0 Quadra-Drive
                    YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
                    XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
                    WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
                    KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

Коментар

Първоначално публикуван от klamat Преглед на мнение
                      Семеринг на предния и задния диф
                      около 130 лева (двата от БС)
                      смяната 60 лева (не в БС)

WJ 4.0 Quadra-Drive
                      Те от злато със диаманти ли са тези семеринги в БС

Коментар

Единия е от Мексико, а другия от САЩ.
                        Не ми се рискуваше с други, че маслото е "леко скъпичко" и поради тази причина.
                        Иначе за предния намерих и по 20, но за Д44 само от БС
                        YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
                        XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
                        WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
                        KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                          Мисля че имаме нужда от една тема за малките неща които сме направили(ремонтирали) по джипа, и за които няма нужда от отделна тема.

Много е важно, за да си бъдем полезни, от мненията да става ясно за какъв модел Jeep става въпрос.

Та такива мити забавления.
                          Вие какво направихте по джипа днес?
                          http://vbox7.com/play:85a267a5
                          Не знам къде да го сложа - но колегите това направиха днес !
                          Последно редактирано от kinex; 31-01-09, 08:33. Причина: неправилен цитат

Коментар

Днес смених демпфера и двата предни амортисьора.Разликата е осезаема.
                            Mitsubishi Outlander

Коментар

пак ми се счупи раздатачната кутия ,за гранд чероки 2,5тд ,ако знаете от каде да си купя втора употреба ,ще ви бъда мн. благодарен.тел.0889228027 тенев

Коментар

Първоначално публикуван от tinko tenev Преглед на мнение
                                пак ми се счупи раздатачната кутия ,за гранд чероки 2,5тд ,ако знаете от каде да си купя втора употреба ,ще ви бъда мн. благодарен.тел.0889228027 тенев
                                Колега кажи каква ти е раздатката.
                                [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
                                [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
                                [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
                                [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X