Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Средночестотните говорители на WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Средночестотните говорители на WJ

Първоначално публикуван от dimonrb Преглед на мнение
    Мнението го има два поста по-нагоре от Kinex. Не стават... Ако прецениш, купувай и пиши после колко не стават...
    Еее....браво на мен.А уж четох цялата тема.Явно съм поспивал от време на време.Извинявам се за невниманието.

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
    Не стават толкова, че половината звук го няма.
    Ето защо и половината цена я няма.
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
    0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Идеалният заместител който аз намерих е в toyaga в дианабат. Взех HERTZ на които магнита им пасва идеално на дупката за колоните и дупките за винтовете също. Модела е HL40 или HL70 ако не се лъжа, иначе 120 лева ги пазарих и свират жестоко, като надуя цялата музика докрай и колоните намалят максималната мощност, усилвателя няма сила за повече и по- натам ще слагам по силен усилвател и евентуално още бас... Ето това са иначе колоните: http://www.caraudio-store.de/images/...hertz_hl70.jpg
      Последно редактирано от baha; 25-02-10, 22:33.
      R 727cc BB KIT
      ZJ V8
      WK2 V6

Коментар

HL 70 са колонките. Има ги в ebay но използвани. Вадят д000ста качествен звук и няма никакви проблеми в монтажа, освен счупването на едната дупка за болта, за да се сложи кората отгоре (фабрично в указанието са дали как да счупите някоя от страните ако ви пречи). Някъде ги пишат fulлrange някъде midrange но покриват high и midrange кристално като позицията на treble бутона е малко над средата , Ето в ebay как изглеждат http://cgi.ebay.co.uk/HERTZ-HL70-3-i...#ht_507wt_1165
        R 727cc BB KIT
        ZJ V8
        WK2 V6

Коментар

Друг вариант, по-евтин, но не толкова добър е използването на Visaton FRS-8 4 Ohm. Вчера, след неуспешно търсене на HL70 из цяла София (явно вече в събота никой не работи) се сетих, че бях купувал въпросните драйверчета за едно домашно проектче по озвучаване на бюрото ми за вързване на мухи... изрових ги и беж към поялника. Залепих оригиналните кабелчета, изкривих една от планките за захващане за да влезне кората.

Звука е добър, но му липсват достатъчно високи, тъй като FRS-а е широколентов и се налага копчето на високите да се бутне най-горе.
          И все пак е доста евтино решение (2 х 20лв) за хората без много претенции към звука. Аз ги сложих докато си намеря нещо по-сносно, че ми е крайно неприятно без среди и високи в предната част на купето

Да добавя линк към официалния сайт на вносителя за въпросните говорители:
          Стеди Груп - http://www.steadygroup.com/articledetails.php?id=98
          Последно редактирано от Чавдар (V93); 01-09-10, 18:56. Причина: Сливане на последователни публикации
          Audi A6 Avant - 2.7TDI (4F)
          Kawasaki Vulcan S ABS SE '17

LZ1FLY

Коментар

От: До: Средночестотните говорители на WJ

Ето още една алтернатива на "проблема"

http://www.jeepforum.de/index.php?showtopic=60855

Предполагам, че на повечето няма да им комфортно на немски и за тази цел можете да използвате google translator. Превода е разбираем. Според автора на темата, качеството е впечатляващо.
            Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland

Коментар

От: Средночестотните говорители на WJ

Да, FR8 са малко по-чувствиелни от FRS8 (които аз изрових и закачих) и вероятно ще е по-добре като звучене. Проблема е, че вносителя няма 4 омови... поне не пише да има на сайта.
              Имайте в предвид, че FR8 ги дават 10W, докато FRS8 e 30W, следователно първите лесно може да си заминат при по-голям оборот на волумето
              Последно редактирано от peerless; 01-09-10, 18:05. Причина: Разяснение

LZ1FLY

Коментар

Точно това са пищялки и не вършат особено много работа, Хващат само най- високите честоти и звука се разваля, поради прекалената кристалност на звука...
                R 727cc BB KIT
                ZJ V8
                WK2 V6

Коментар

Ами при мен положението с FRS8 е доста прилично!
                  Лошото е, че трябва да се вдигнат корекциите за високите до край... както казах, за непретенциозни люде решението е супер приемливо и евтино.

Аз ще ги сменям, но има по-належащи неща до тогава

П.П. baha нещо не разбрах кои не вършат особенно добра работа herz или visaton?

LZ1FLY

Коментар

BTW или между другото... на WJ колко варианта на озвучаване има? 1DIN, 2DIN, аналогов сигнал до усилвателя и от там по всички врати? В един реномиран сервиз ме убеждаваха, че някой си е залепил емблемата на JEEP на http://photos.servbg.com/200908_Belo...81_resize.html

, което си дойде с джипа. Поне при мен проблемът беше във филтрите на усилвателя, и беше много трудно на намериш точните говорители за филтри, на които не знаеш никакви параметри, поне аз все още нямам информация. Отзад във вратите са 3-лентови, в предните врати са ниски, в таблото са среди/високи и свири доста добре, с хубав нов усилвател, на цената на нови оригинални предни говорители, без да смятам още х4 за другите врати. Свалих оригиналното озвучаване, защото всичките тонколони бяха сдухали, а от CD чейнджър без MP3, GPS без карта на България и мултимедийна система без говорители просто няма нужда. Ако някой има информация за нискочестотният усилвател на WJ нека постне.

Коментар

Мисля всички са 1.5 Din-а. А след като си сменил всичко, дали не си пазиш радиото (RB1?) ?

LZ1FLY

Коментар

Дойде си с 1DIN http://www.wjjeeps.com/nav3.jpg което не е RB1 - 1.5DIN.

Коментар

Интересно... това явно е много рядка опция за експорт, щом и WJjeeps нямат данни за дивайса
                          Последно редактирано от peerless; 16-09-10, 22:05.

LZ1FLY

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X