За втори път тази година ми се запушват скапаните пръскачки за предното стъкло. Имате ли подобен проблем и как го решавате - не ми се разглобяват пластмасите около чистачките на всеки 2 месец!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Имате ли проблем с пръскачките за предното стъкло
Свий
X
-
До: Имате ли проблем с пръскачките за предното стъкло
Ми изхвърли ги. И без това идеята е тъпа, щом става дума за джип.
Пусни по един маркуч по рамената и го затапи с отрязана игла от спринцовка. Ако не те мързи - може да ги сплескаш накрая, да ги огънеш, квото искаш.
-
уф)) поне си ги имате
а на моята джипка си има всичко ..само че не знам защо не работят самата помпичка...а иначе тръпката е : като се разминеш с бетоновоз и предното стъкло става на г..з...
))
даите схема на ел инсталация за чероки 91 година)))
понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
Honda Shadow VLX 600 - 1999
FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6
0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
Влади
Коментар
-
Пръскачките са едно от хубавите неща в американските коли - работят като разпръскват фини капчици по цялата повърхност на стъклото за разлика от струите на другите системи, така че ще помоля Стефан да не дава акъл за неща които не е виждал, и да си прокарва маркучи на УАЗ-ките. Иначе схеми на електрото тук:
http://www.jeep.avtograd.ru/Cherokee...ical/index.htm
Виж да не е бушон някой.Последно редактирано от quadra; 17-02-08, 12:07.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Триете - не триете - все тая. ВИЖДАЛ съм пръскалки затрупани със сняг, лед и кал. И никакви диспергиращи дюзи не решават тоя проблем. А маркучите по рамената го решават.
Коментар
-
Стефане, колегата няма да си вкарва колата в калта че да я затрупа дотолкова, що се каса е до снега, той трябва да е изчистен от там още преди да се качиш в колата, най-малкото защото при тръгване ще ти се лепне на стъклото (ама ти не караш с толкова откъде да знаеш). Второ ГЧ е елегантен и красив автомобил, и всякакви черва и карантии по него само ще го загрозят, което едва ли се търси като ефект. И не на последно място диспергиращите дюзи покриват цялото стъкло моментално и с равномерен слой миещ детергент като по този начин опростяват силно работат на чистачките премахват стърженето на сухо и драстично намаляват разхода на течност за чистачки, което е залог за повишаване на безопасността. Защото на мен през зимата 4 литра ми стигат да стигна до Бургас хем съм с почти вертикално предно стъкло, докато на бавареца още преди Пловдив същото количество е свършило и карам слепешката до първата бензиностанция.
Мисля че няма повече нужда да обяснявам защо едно от добрите решение в Джип трябва да се замени със друго такова което не дава нужния ефект. Слагай си ги там на Багирата маркучите, аз нали не те агитирам да сложиш разпръскващи дюзи, за теб това е по-добро.
Да не говорим че дюзите обикновено са с подгряване, докато стърчащите черва по перата замръзват целите и никакво размразяване не помага - при тръгване от обдухването веднага замръзва пак. И тогава тия черва се счупват и пак сме в първи клас...Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Точно защото пръскалките не правят струя а по-скоро облак явно не става отпушването с кърфица или многи тънко кабелче. Аз си мисля, че моите са клеясали от някоя неподходяща течност и са се намалили отворите. Та вероятно ще ги сменя - да видя дали няма да е по-добре.
Коментар
-
QUADRA !!!мерси за помоща !!! ЕВАЛА !понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
Honda Shadow VLX 600 - 1999
FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6
0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
Влади
Коментар
-
Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнениеТочно защото пръскалките не правят струя а по-скоро облак явно не става отпушването с кърфица или многи тънко кабелче. Аз си мисля, че моите са клеясали от някоя неподходяща течност и са се намалили отворите. Та вероятно ще ги сменя - да видя дали няма да е по-добре.
Коментар
-
Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнениеИ нови да сложиш, те пак ще се забушват, докато не изчистиш мръсотиите от казанчето и мъркучите.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар