Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кофти нафта?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кофти нафта?

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
    Аз за тия изроди от Балкан Стар бях отворил отделна тема... Нема такива в целия свят заклевам се....
    Е сега си мисля, че от висотата на този форум, може и траябва да бъдат непрекъснато заклеймявани и плюти тея копелдаци от Балкан стар. Има ли изобщо хора дето си ремонтират колите там. Е може и да има, ама според мен да ремонтираш 10-11 годишна кола в тоя сервиз и на тея цени е равно на лудост
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА! ... и без чалга!
    "Един казл едно, друг друго и...делото преуспяло..." /Я. Хашек/ :)

Коментар

Един приятел дето има десетина дизелови коли във фирмата си, ме посъветва да сипвам добавка в нафтата.
      Как мислите дали има ефект от тая работа или си е само загуба на 20-30 лева?

Коментар

Първоначално публикуван от hristota Преглед на мнение
        Е сега си мисля, че от висотата на този форум, може и траябва да бъдат непрекъснато заклеймявани и плюти тея копелдаци от Балкан стар. Има ли изобщо хора дето си ремонтират колите там. Е може и да има, ама според мен да ремонтираш 10-11 годишна кола в тоя сервиз и на тея цени е равно на лудост
        Има такива хора, но и те минават по тънката лайсна по цени като за свои хора. Иначе са за бой и отъркалване в катран и перушина.

Първоначално публикуван от hristota Преглед на мнение
        Един приятел дето има десетина дизелови коли във фирмата си, ме посъветва да сипвам добавка в нафтата.
        Как мислите дали има ефект от тая работа или си е само загуба на 20-30 лева?
        По принцип съвременните дизелови горива трябва да имат всичко необходимо. Зависи от къде зареждаш обаче.
        Сипвай от Еко Елда например и няма да имаш проблеми.
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

По принцип съвременните дизелови горива трябва да имат всичко необходимо. Зависи от къде зареждаш обаче.
          Сипвай от Еко Елда например и няма да имаш проблеми.[/quote]

Е,аз на Еко наливам и без това, ама сега сипах една добавка. Честно казано не се намира разлика, ама то и ефекта не се знае дали е осезаем. Пише, че чисти дюзи и прочее.......

Коментар

Нафтата в България не е това което трябва да е!!!Имам контакти с Държавна проверка-та те ми казват,че горивото на една и съща бензиностанция 1-я път е горе-доло добре,2-я за нищо не става+че показват и различен грамаж.Аз съм ЗА добавка.

Коментар

подкрепям
              затова и с крайно нежелание минах на бензинови коли - газифицирани разбира се
              BMW X6

Коментар

Съгласен съм за качеството на нафтата, но не е толкова страшен проблемът с нея. Истината е, че ако се сменя достатъчно редовно горивния филтър и се зарежда от реномираните бензиностанции риска се намалява. Карам дизели от няколко години (и то комънрейл мотори, които са по принцип по-капризни) и проблеми не съм имал - прости намирам разлика в начина, по който колата върви. При минус 13 тази година и БМВто и Джипа палеха без грешка.

Добавка на всеки 2-5К километра спомага за запазване на горивната система чиста и не следва да се търси мигновен ефект просто по малко ще тресе мотора, ще мени обороти и пр.

Коментар

... Честно казано не се намира разлика, ама то и ефекта не се знае дали е осезаем. Пише, че чисти дюзи и прочее.......
                  То зависи и от добавката. Аз на Черокито му слагах REDEX DIESEL и много му харесваше, някъде след 7-8 резервоара мотора започна да мърка перфектно.
                  Има някакви български добавки, но не мисля, че имат ефект.
                  Най- добрия вариант е - отиваш в Метро, накупуваш си добавка за напред и винаги имаш в багажника. Мое мнение
                  Зима иде

Коментар

колеги и аз съм твърдо за реномираните бензиностанции ОМВ и ЛУК и аз ползвам добавка на Кастрол и съм много доволен
                    [SIGPIC][/SIGPIC]Нека да не бъркаме "хубавите" пътища в България със самолетни писти. Колеги карайте бавно нека се виждаме по-често.:cool::D

Коментар

Добавка на дизелите задължително слагам - след различни опити съм стигнал до извода, че на кастрол е най-подходяща за перманентно ползване, а ако не е слагана дълго време добавка наливам за първоначално изчистване на системата една лики моли. С лики молито много добре дърпа, но на нея пише да се слага по веднъж на няколко хиляди километра.
                      Като се стопли опитайте да добавяте и по 100g/10l двутактово масло. Това ми го каза един възрастен майстор на дизелови помпи от Русе. Според него нашата нафта е много суха и не смазва достатъчно помпата. Пробвайте - на ниски обороти двигателят чука по-меко и лично на мен ми се струва, че е по-еластичен.
                      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

ЦИТАТ:
                        Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                        Добавка на дизелите задължително слагам - след различни опити съм стигнал до извода, че на кастрол е най-подходяща за перманентно ползване, а ако не е слагана дълго време добавка наливам за първоначално изчистване на системата една лики моли. С лики молито много добре дърпа, но на нея пише да се слага по веднъж на няколко хиляди километра.
                        Като се стопли опитайте да добавяте и по 100g/10l двутактово масло. Това ми го каза един възрастен майстор на дизелови помпи от Русе. Според него нашата нафта е много суха и не смазва достатъчно помпата. Пробвайте - на ниски обороти двигателят чука по-меко и лично на мен ми се струва, че е по-еластичен.
                        ОТГОВОР:Съгласен съм колега с твоето мнение. Само добавям, че майстора се казва бай Цанко и маслото е двутактово бездимно.
                        Ако на някой колега се наложи ето адреса на сервиза:

ЕТ "ЦАНКО ЛАЗАРОВ - ДИЗЕЛ"

ЦАНКО ЛАЗАРОВ
                        РЕМОНТ ГОРИВОНАГНЕТАТЕЛНИ ПОМПИ
                        гр. Русе 7000
                        ул"Драва" № 12 /Търговията до Химснаб/
                        тел. Факс: /082/ 842 070
                        GSM: 0887 379 154
                        Hyundai TERRACAN 2003 2.9 CRDi 150 автомат
                        VW T4 Multivan 1993 2.4D AAB

Коментар

здрасти !!! добре де...? аз досега не съм карал дизелова кола. нормално ли е както при -10 така и при +20 да речем при първона4ално палене да се подава леко газ...? защото моторът си пали но само с малко газ и забележима пушилка...? или това е резултат на няколко умрели свещи за подгряване ? но след като е работил няколко минути всеки следващ старт е като по образец палиш докато докоснеш ключа? може и да е смешен въпросът ми...но тепърва карам дизел.
                          понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                          JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                          Honda Shadow VLX 600 - 1999
                          FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                          Влади

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
                            здрасти !!! добре де...? аз досега не съм карал дизелова кола. нормално ли е както при -10 така и при +20 да речем при първона4ално палене да се подава леко газ...? защото моторът си пали но само с малко газ и забележима пушилка...? или това е резултат на няколко умрели свещи за подгряване ? но след като е работил няколко минути всеки следващ старт е като по образец палиш докато докоснеш ключа? може и да е смешен въпросът ми...но тепърва карам дизел.
                            За дизел на толкова години е нормално - щом пали карай и си свиркай!

А относно добавките - повечето производители на дизели препоръчват да не се използват добавки за горивото (за комънрейл говорим). Свободната и не в правилна пропорция добавка може да увреди горивната система. Аз лично съм слагал добавка на Лики Моли, но тя е за почистване на горивната система не за подобряване качеството на горивото.

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение

Всеки двигател си има характер. Но по вашето описание колега мога да кажа следното. За да се самовъзпламени дизеловото гориво са необходими подгрев на главата/при първоначално палене особено при минусови температури/ и добра компресия. Колкото по високо е налягането в цилиндрите, толкова по-лесно се самовъзпламенява горивото.
                              След определен период на работа както казвате пали лесно. Това е така защото цилиндрите са вече подгрети, а и бутало-цилиндровата група вече е уплътнена поради загряване на детайлите от температурата на работа и нормализираното мазане.
                              За ваше успокоение може да направите една проверка на подгревните свещи и евентуално замерване на компресия.
                              А масло сменяли ли сте скоро?
                              Hyundai TERRACAN 2003 2.9 CRDi 150 автомат
                              VW T4 Multivan 1993 2.4D AAB

Коментар

Първоначално публикуван от IVO 68 Преглед на мнение
                                Всеки двигател си има характер. Но по вашето описание колега мога да кажа следното. За да се самовъзпламени дизеловото гориво са необходими подгрев на главата/при първоначално палене особено при минусови температури/ и добра компресия. Колкото по високо е налягането в цилиндрите, толкова по-лесно се самовъзпламенява горивото.
                                След определен период на работа както казвате пали лесно. Това е така защото цилиндрите са вече подгрети, а и бутало-цилиндровата група вече е уплътнена поради загряване на детайлите от температурата на работа и нормализираното мазане.
                                За ваше успокоение може да направите една проверка на подгревните свещи и евентуално замерване на компресия.
                                А масло сменяли ли сте скоро?

здрасти.значи аз го взех преди месец и малко, не съм му замервал компресията (малко на тази тема ..страхувам се да не излезе ремонт )но..пък харченето на гориво е в нормите градско около 7,5-8 литра, на магистрала -със 90 -100 (спокоино шофиране), ми падна на около 6 - 6,5 литра нафта. със сигурност имам подгряващи свещи за смяна !!!
                                но маслото не съм го сменял :имам маркуч от които излизат картерните пари ..е сигурно и тече отнякъде масълце....но за около 1000 км дет ги навътях съм му долял няма 1 литър (и сега е малко над нивото)
                                понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                                JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                                Honda Shadow VLX 600 - 1999
                                FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                                Влади

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X