Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малък проблем с волана при 4х4

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Малък проблем с волана при 4х4

Трябва да се компенсира с кормилото но направиш ли го става още по лошо. Защото предните гумите застават на завой а се движат с еднакви обороти.
    Точно това бяха и думите на момчето с черната Г-класа.
    - Колкото пъти врътна волана толкова пъти поднася. Пуснах задния блокаж и стана по-зле.
    А гумите не са хич лоши. Чисто нови Гудрич АТ.

Коментар

Ето за справка колко поднася фултайма: https://htftp.offroad-bulgaria.com/q...ture%20025.asf

https://htftp.offroad-bulgaria.com/q...Clips/1131.asf

Еее, минало-бешело...
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Аз си мислех, че наличието на шпер на задния мост би компенсирало донякъде тези недостатъци. В смисъл, че като зацепи, поне си сигурен във вектора на силата по оста на автомобила. Но това е само умозрително, нямам този опит и се съгласявам.

Но при всички положения ми се струва, че 4х4 low е предостатъчно като парттайм и неговото приложение. Ако се изразя образно, parttime е за да се измъкнеш откъдето си се нахендрил, а не за да стигнеш накъдето си тръгнал

Коментар

Първоначално публикуван от Welcome Преглед на мнение
          Аз си мислех, че наличието на шпер на задния мост би компенсирало донякъде тези недостатъци. В смисъл, че като зацепи, поне си сигурен във вектора на силата по оста на автомобила. Но това е само умозрително, нямам този опит и се съгласявам.

Но при всички положения ми се струва, че 4х4 low е предостатъчно като парттайм и неговото приложение. Ако се изразя образно, parttime е за да се измъкнеш откъдето си се нахендрил, а не за да стигнеш накъдето си тръгнал
          Абе може и да се движиш, ама не е толкова "юзър френдли"
          Щот аз зимата на Вранглера се превръщам в изпълнителен механизам на трансмисия он деманд - по правите съм 4Х4 а в завоите 4Х2, щот иначе завиваш ама само ако караш съвсем бавно. Караш ли бързо и агресивно вървиш само направо
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
            Абе може и да се движиш, ама не е толкова "юзър френдли"
            Щот аз зимата на Вранглера се превръщам в изпълнителен механизам на трансмисия он деманд - по правите съм 4Х4 а в завоите 4Х2, щот иначе завиваш ама само ако караш съвсем бавно. Караш ли бързо и агресивно вървиш само направо
            Добрата новина е че почти всички парттайм раздатки могат да бъдат превключени в режим 4х4 при скорост до 90км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
              по правите съм 4Х4 а в завоите 4Х2
              И аз го правех до деня D, когато имаше сняг и лед по пътя. Но поне дясната ми ръка си беше приготвена за такива манипулации. А да си с автомат, но да превключваш раздатка (било то и с копче) си е тъпо, вярно е.

Коментар

Е, моята не е с копче и съм с ръчни скорости, така че се чудя как да си отгледам още една дясна ръка

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                  Добрата новина е че почти всички парттайм раздатки могат да бъдат превключени в режим 4х4 при скорост до 90км/ч.
                  NP231 е включвана многократно on/off 4x4 над 100 и няма никакъв проблем. По Витиня нагоре със 120 например.

Коментар

Темата се поизчерпи, да я заключвам ли?

Коментар

Първоначално публикуван от hristota Преглед на мнение
                      Имам някъкви съмнения, че нещо не е на ред.
                      Уви, малкият проблем с волана е голям проблем с трансмисията

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X