Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WK 3.0 crdi слаби страни

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: WK 3.0 crdi слаби страни

wk? - hemi гарга? - рошава

Коментар

Първоначално публикуван от asio Преглед на мнение
      Молям-молям! Темата е за дизеляци. Гледайте заглавието.
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от asio Преглед на мнение
        Нищо рошаво няма в това хеми. Пълен асматик с 9.6 степен на сгъстяване.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
          Нищо рошаво няма в това хеми. Пълен асматик с 9.6 степен на сгъстяване.
          Друго си е дизела! И турбина си има

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
            Друго си е дизела! И турбина си има
            Дизел даже не съм си помислял защото сънувам кошмари.
            За мъртвити или добро или нищо.

Коментар

Ха, 'мъртвият' дизел 3.0 се представя доста по-добре по всички показатели от 'живият' бензин 3.6
              Да не говорим за удобството при шофиране...
              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                Да не говорим за удобството при шофиране...
                Що, ако караш 3,6 требва да подтичваш отдоле през едни дупки в пода, като Фред Флинтстоун ли?

Коментар

Не, просто еластичността на турбодвигателя е сред плюсовете - ускорението почва от ниските, докато атмосферната бензинка си иска оборотите... Минусите на дизелака всичките си ги знаем...
                  Но да не обръщаме темата на бензин/дизел - тоя 'мач' сме го играли многократно
                  За тежък джип като Джип според мен дизела си е точно на мястото...
                  Не бих избрал дизел за лек автомобил...
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Направило ми е ФЧеПетление, че феновете на турбото (да не казвам за горивото) се кефят на големия "ряз", ма... не гледат километража. Големият атмосферен бензинов двигател ускорява мазно и не си разбрал, че още в първите 10 секунди вече си с над 120 км/ч ... в града
                    А 3,6 Pentastar е някаква супер-малолитражка (то 5,7 Хеми се води такава), "Крайслер" го лансира сред скръндзавите европейци най-вече. Според плана за развитие на "FCA", из авто-офф-нюза някъде го пишеше, скоро можем да очакваме "Гранд Чероки" с 2,0 л. ДВГ , за да подготвят публиката за предвиденото минаване само на електрически по-нататък (сигурно ще им се видят мана небесна).

Коментар

Не си прав за турбото Гагич... Просто при една и съща максимална мощност на двигателя, турбодвигателя винаги 'дърпа' повече, защото кривата на въртящият момент е друга - в ниските обороти турбодвигателя има по-голяма мощност от атмосферката...
                      Обикновена физика - мощността е според това колко гориво и въздух си изгорил, а турбото може да вкара повече въздух при ниските от атмосферката. А във високите (на максимална мощност) нещата се изравняват (обикновено разтоварват турбото там за да не се строши двигателя конструктивно)... Точно сравнението на турбо-дизелака с 3.6 атмосферката е показателна - атмосферката е с почти 40к.с. по-мощна от турбодизела, ама е по-бавна от дизелака на ускорение...

Преди 3-4 дни се появи статия, че новото ГЧ ще е на базата на Алфа-Ромео, само удължена, че и 7-местна .... Ама щели да се постараят да запазят духа на Джип, като не затриват офроуд качествата... Ще видим... Ама май нещата не отиват на добре ...

Коментар

... като не затриват офроуд качествата... Ще видим... Ама май нещата не отиват на добре ...
                        Е тя новата Г класа вече не е с цял преден мост...
                        Да не говорим, че вече е с кормилна рейка...електрическа...
                        И без отделна раздатка, а по скоро с някакъв джендърски тумор отзад на скоростната кутия...
                        Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Не бих избрал дизел за лек автомобил...
                          Що така?
                          Аз пък искам да има разнообразие едното дизел другото на газ и така.
                          Ако ще е 8-мак на газ ако ще е 4-так само дизел
                          Land Rover Discovery II, V8 4.0
                          VW Golf VI variant
                          Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Четвърта година карам 3.0 CRD с мерцовия двигател и съм очарован. Двигателя мърка. Имал съм проблеми по електриката, но не и по двигателя. Доволен съм!
                            Щирлиц вървеше по улицата и видя бояджия, който замазваше всички нецензурни думи по стените.
                            “Аха, модератор“, помисли си Щирлиц !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                              Направило ми е ФЧеПетление, че феновете на турбото (да не казвам за горивото) се кефят на големия "ряз", ма... не гледат километража. Големият атмосферен бензинов двигател ускорява мазно и не си разбрал, че още в първите 10 секунди вече си с над 120 км/ч ... в града
                              А 3,6 Pentastar е някаква супер-малолитражка (то 5,7 Хеми се води такава), "Крайслер" го лансира сред скръндзавите европейци най-вече. Според плана за развитие на "FCA", из авто-офф-нюза някъде го пишеше, скоро можем да очакваме "Гранд Чероки" с 2,0 л. ДВГ , за да подготвят публиката за предвиденото минаване само на електрически по-нататък (сигурно ще им се видят мана небесна).
                              Ша ви турят у бензиновите камиони.Ма кво от това...
                              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Не си прав за турбото Гагич... Просто при една и съща максимална мощност на двигателя, турбодвигателя винаги 'дърпа' повече, защото кривата на въртящият момент е друга - в ниските обороти турбодвигателя има по-голяма мощност от атмосферката...
                                Обикновена физика - мощността е според това колко гориво и въздух си изгорил, а турбото може да вкара повече въздух при ниските от атмосферката. А във високите (на максимална мощност) нещата се изравняват (обикновено разтоварват турбото там за да не се строши двигателя конструктивно)... Точно сравнението на турбо-дизелака с 3.6 атмосферката е показателна - атмосферката е с почти 40к.с. по-мощна от турбодизела, ама е по-бавна от дизелака на ускорение...

Преди 3-4 дни се появи статия, че новото ГЧ ще е на базата на Алфа-Ромео, само удължена, че и 7-местна .... Ама щели да се постараят да запазят духа на Джип, като незатриват офроуд качествата... Ще видим... Ама май нещата не отиват на добре ...
                                Турбото добавя окислител на горивото , с повече атмосферен въздух.Въздух не му трябва на мотора.
                                И няма да е на базата на 159 -ката.На Джюлиятя...
                                Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X