Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предназначение на гумичка между главината и спирачния диск

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Предназначение на гумичка между главината и спирачния диск

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
    Май onufriz позна Гледа и из австралийските форуми пишат, че е монтажен пръстен - за удобство при сглобяване ...
    Съгласен, когато се движи по конвейера от станция до станция, ако нещо е необезопасено и падне винаги ще се намери а(й)дукат да съди работодателя, отделно при монтаж на супорта с едната го държиш, с другата слагаш болта ако ти шава диска си ти трябва трета ръка.....(кафе)
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

По телефона звучеше по културно
      Едва ли е против залепване и влага... Ако за задните гуми може да има някакъв смисъл - да пази барабана на спирачката, то какво пречи за предните на влагата да влиза от другата страна на диска пак до същото място и да почва корозия?
      Чисто технически ми е интереса...
      Най смирено моля да бъда извинен за просташкия си тон!
      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Но тук говорим за обикновен гумен о-пръстен...
        ...който съвсем нищо не може да направи по въпроса с центрирането.

А относно вибрациите и прочие неприятности при различен централен отвор на джантата, проблема пак не е бил в отвора, а в "компетентен" монтажник на гумата, застраховката срещу каквито е и главното предназначение на въпросния отвор. Гумата не я крепят конусите - само я наместват в процеса на стягане, централния отвор също. Не я крепят и шпилките на срязване. Радиално я крепи триенето между джанта и главина. Централния отвор за да крепи нещо трябва да е точен дотолкова че джантата да влиза върху него стегнато с луфт нула - аз такива джанти още не съм видял.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки, че кой спори? Нали това казвам - това не е центровъчна втулка, а е гумено о-пръстенче, което се мандахерца там и се чудя за какво е... (и основно се чудя дали да смъквам пак джантите за да сложа гумичките или те са само монтажни)...
          За центрирането си има евентуално - конусни гайки и централен отвор.. Който евентуално може и да поеме радиално натоварване при силен удар и недостатъчно затегнати гайки/болтове... Но основното и щатно поемане на натоварването е само от триенето между джанта и главина, създадено от затегнатите гайки...

Оообаче тук говорим за гумички
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
            Съгласен, когато се движи по конвейера от станция до станция, ако нещо е необезопасено и падне винаги ще се намери а(й)дукат да съди работодателя, отделно при монтаж на супорта с едната го държиш, с другата слагаш болта ако ти шава диска си ти трябва трета ръка.....(кафе)
            И аз ша пиа едно кафе от теб.Завинти една гайка върху шпилката , после си разглабяй по спирачките.Хем ще ти държи да не се мандахерца , хем нема а флезне евентуален боклучец.И те така.
            А на Жоро гумаджиите , добре че не са успели да вкарат некой боклук между диска и главинката.Щеха и спирачки да оправят(.....!)

Коментар

За да е ясно и за простолюдието като нас за каква гумичка става въпрос - ето това на 7:38
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Еми ако "дискобарабана" не може да се изхлузи или се изхлузва трудно когато гумичката е там - горе дЕдо го е казал.

...обаче предвид наличието на дискова спирачка той така или иначе не може да се изхлузи. Може би да не те тресне по палците като махнеш супорта на дисковата.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не знам Спарки - и аз доста чесах главата за къв чеп са ги сложили тези гумички, и така и не достигнах до еднозначен отговор, в който да съм напълно убеден...
                  Като се замислих - да те тресне по палците диск, който виси на шпилките трябва голям 'майсторлък'
                  Да пази от мокрене - умряла работа - влагата може да влезе от сума ти други места...
                  Навярно единствената причина е да не се наблъсква със стружки и прах луфта между диска и главината, и да не се налага работа с голям чук за демонтаж....

П.С. между другото предполагам авиомеханиците ще потвърдят - монтаж на такъв о-пръстен се прави със защипано парче от стар о-пръстен, което превърташ няколко пъти около новия о-пръстен след монтаж за да му смъкнеш напрежението и усукването

Коментар

Не знам Спарки - и аз доста чесах главата за къв чеп са ги сложили тези гумички, и така и не достигнах до еднозначен отговор, в който да съм напълно убеден...
                    Като се замислих - да те тресне по палците диск, който виси на шпилките трябва голям 'майсторлък'
                    Да пази от мокрене - умряла работа - влагата може да влезе от сума ти други места...
                    Навярно единствената причина е да не се наблъсква със стружки и прах луфта между диска и главината, и да не се налага работа с голям чук за демонтаж....

П.С. между другото предполагам авиомеханиците ще потвърдят - монтаж на такъв о-пръстен се прави със защипано парче от стар о-пръстен, което превърташ няколко пъти около новия о-пръстен след монтаж за да му смъкнеш напрежението и усукването
                    За целта на знанието- о-пръстена преди монтажа се маже с техническо вазелинче,
                    а при външен монтаж( на "вал" като в случая) може да го наместиш и с отверка,
                    подходящо заточено, затъпено и огънато парче тел и др.подобни, мушнати отдолу, преди да влезе в каналчето.
                    Ама да попитам за спорта- как се монтира вътрешен о-пръстен в канал на отвор?
                    Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

https://www.youtube.com/watch?v=hkXHsK4AQPs
                      dedoKoko , слага се в началото на дупката , навазелинен и с неговия си вал влиза в каналчето.

Коментар

Е, ми не! По тоз метод в 70% от случаите си го прекълцал манечко...

Коментар

Вътрешните о-пръстени не се ли слагат сухи и впоследствие да се мажат?
                          Не съм пробвал, ама вероятно ако увиеш о-ринга на електрод - може да го подведеш до мястото, пък после вече да го донаместваш

Коментар

Хващаш навазелинения о-пръстен със зегер-клещи така:

мушкаш в канала и пускаш, после прекарваш отвътре дръжката на отверката,
                            да си легне пръстена изцяло в канала, пак малко вазелинчък отвътре
                            и върху "главичката" на оста(вала) и го мушкаш с леко завъртане.

Така ме учиха едно време в една немска фирма, правеща бетонпомпи.
                            Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X