Обява

Свий
Няма добавени обяви.

jeep cherokee XJ проблем със спирачките

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: jeep cherokee XJ проблем със спирачките

Никаква лампа ли не свети на таблото и колко време работи помпата. Ако бръмчи повече от 15-20 секунди трябва да се изключи иначе ще се прецака. Това означава, че не може да направи налягане. Елементарната причина може да е запушен маркуч от казанчето с течност до помпата. Иначе Жеко е прав - при изправна система ако разхлабиш щуцерите ще плисне течност като по филмите.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
      Нещо не ви е ясно там с диагностиката.При работеща помпа има огромно налягане , а не протече при натискане на спирачката!
      Извиинявам се за включването по темата!
      Аз именно защото не ми е ясно,се допитвам до знаещите.

Коментар

Светят 2 лампи: едната е най отдоло на панела с надпис "check antilock" а другата е най отгоре в ляво червена с удивителен знак икона за спирачки(тя ми е святкала пак и като е ниско нивото на течността е казанчето) но сега свети постоянно а течност има.

Коментар

Такшарчиииииииии,пробвай се още малко да правиш тази система с електроглупости,и като се наканиш,дай да му насадим една помпа със серво от друг джип,без излишни глупости.Оня ден Джартов продаваше тойотска помпа с всичко за 25 лева.
          Yamaha Yz450F
          Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
          Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:hydro_circuit.gif
Прегледи:1
Размер:26.1 КБ
ID:5783565

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:master_cyl.gif
Прегледи:1
Размер:38.7 КБ
ID:5783569
            Почти нагледно разпределението на тръбичките. Лошото е, че най-вероятно систематично си тормозил системата. Двете лампи едновременно светят при ниско ниво на течността в казанчето. Малката подробност е, че, когато няма налягане в системата, нивото може да е до белега, но всъчност да се явява ниско за помпата. Значи, най елементарното, което можеш да направиш преди всичко друго е да откачиш маркуча, който свързва казанчето с помпата от самата помпа и да го продухаш в посока към казанчето. след това да долееш течност с около сантиметър над белега и пак да пробваш дали ще се появи налягане. Припомням, че помпата не трябва да бръмчи по-дълго от 20-тина секунди иначе се износва за норматив и евентуално може да изпържиш и двигателчето. Просто за начало трябва да си сигурен, че течността от казанчето стига свободно до помпата.
            Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
              [ATTACH=CONFIG]950332[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]950336[/ATTACH]
              Почти нагледно разпределението на тръбичките. Лошото е, че най-вероятно систематично си тормозил системата. Двете лампи едновременно светят при ниско ниво на течността в казанчето. Малката подробност е, че, когато няма налягане в системата, нивото може да е до белега, но всъчност да се явява ниско за помпата. Значи, най елементарното, което можеш да направиш преди всичко друго е да откачиш маркуча, който свързва казанчето с помпата от самата помпа и да го продухаш в посока към казанчето. след това да долееш течност с около сантиметър над белега и пак да пробваш дали ще се появи налягане. Припомням, че помпата не трябва да бръмчи по-дълго от 20-тина секунди иначе се износва за норматив и евентуално може да изпържиш и двигателчето. Просто за начало трябва да си сигурен, че течността от казанчето стига свободно до помпата.
              Течност стига до помпата свободно,и това гледах като я свалях преди два дни да я разнасям по майстори да си изкажат мнението.Смених и маркуча за високото налягане,че беше нацепен.Съмнява ме тоя клапан след хидроакумулатора,един приятел го замери с мултицет и каза ,че не отчита нищо,а ток стига до него.Не мога да намеря същия модел за да го взема и да видя от него ли е.Относно помпата,мисля ,че е побългарявана защото работи при всяко натискане на спирачката.

Коментар

Първоначално публикуван от takshara Преглед на мнение
                Течност стига до помпата свободно,и това гледах като я свалях преди два дни да я разнасям по майстори да си изкажат мнението.Смених и маркуча за високото налягане,че беше нацепен.Съмнява ме тоя клапан след хидроакумулатора,един приятел го замери с мултицет и каза ,че не отчита нищо,а ток стига до него.Не мога да намеря същия модел за да го взема и да видя от него ли е.Относно помпата,мисля ,че е побългарявана защото работи при всяко натискане на спирачката.
                Колега, ако въпросният клапан не отваря не би следвало да разтоварва налягането в хидроакумулатора и да ти включва помпата при всяко натискане на педала. потърси начин да замериш налягането на помпата.

Коментар

.Относно помпата,мисля ,че е побългарявана защото работи при всяко натискане на спирачката.
                  Може и да не е. Ако няма или пада налягането какво мислите ,че прави помпата?

Коментар

Има една сфера тя е като акумулатор за налягане , старите Ситроени имаха такива и гирециклираха някак си
                    Еди Рангелов : 0885 088 444
                    Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от edirangelov Преглед на мнение
                      Има една сфера тя е като акумулатор за налягане , старите Ситроени имаха такива и гирециклираха някак си
                      На това и онова само сферичната форма им е общата черта. Ако помпата не спира да работи и светят двете сигнални лампи на таблото, първото нещо, което може да се направи е все пак да се долее течност.
                      Из "Златния телец"

Коментар

Аз мисля че туй нещо и онуй нещо имат вътре мембрани и от едната страна малко азот под налягане , знам ли .
                        Шареният боб се ползва трудно , ако не се готви
                        Еди Рангелов : 0885 088 444
                        Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Налях течност до капачката на казанчето и промяна няма.Снимах и сферата.Почукнах тоя клапан след нея,да не би да е залепнал нещо,но промяна след това нямаше.

Коментар

()
                            Последно редактирано от takshara; 10-03-18, 17:33.

Коментар

Развий го този клапан.При изправна помпа трябва да има огромно налягане.Сферата го играе същото , като тулумбата на сервото.
                              Огромно , като за спирачки.50-60bar.И трябва да върви , а не да спира , както когато натискаш спирачния педал.
                              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Налях течност до капачката на казанчето и промяна няма.Снимах и сферата.Почукнах тоя клапан след нея,да не би да е залепнал нещо,но промяна след това нямаше.
                                друже, нали видя електро-електронната схема и лудницата от датчици и контактчета по нея. Както виждаш, има и диагностична букса. С други думи причините за отказ може да са 101 на брой. Аз мога само да споделя какво казват разбиращите руснаци - ако започне ремонт/смяна на части, то той трябва да започне от главния спирачен цилиндър. Лично аз не ти давам никакъв съвет в тази насока, защото мразя израза "Ама ти нали казА да смениме еди кво си". Също така лично мнение - съмнявам се, че ще намериш сервиз, където ще имат възможност да направят диагностика със софтуер и хардуер на ТОЗИ ВИД И МОДЕЛ спирачна система.

П.П. И все пак можеш да провериш поне визуално датчиците за АБС на колелата и окабеляването им. При наличието на лифт и големи гуми всичко може да се случи.
                                Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X