Джипа е 4.0 литров от 1990г. Както карах се втвърди педала и загуби спирачките на 80%. Като задържа продължително време педала на спирачката постепенно омеква до някаква степен и малко позасилва спирането! Пробвах да обезвъздушавам,но не излиза въздух.Ходих до 1-2 сервиза из града(Казанлък) и се установи,че нямам серво а съм с някаква нагнетателна пластинкова помпа,която никой няма идея как да проверим дали работи,и дали прави нужното налягане.Казанчето ми за спирачната течност е от шофьорската страна.Посредством маркуч течността отива до тази помпа,която се намира под разширителния съд на антифриза от другата страна(пасажерската).От тази помпа излиза маркуч за високо налягане(означен с чевено кръгче на едната снимка) и се връща отново на шофьорската страна и влиза в някакъв разпределител на който има една сфера и един клапан.От там излиза вече с тръбичка и отива в един блок,който се намира под казанчето за спирачна течност,където по принцип се намира сервото(поазано със стрелка на другата снимка)

. И така няма кой да ми диагностицира къде е проблема и да премина към отсраняването му. Ако някой тук се е сблъсквал с такъв проблем или такава спирачна система,ще съм благодарен ако помогне!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
jeep cherokee XJ проблем със спирачките
Свий
X
-
От: jeep cherokee XJ проблем със спирачките
Като за начало твърд педал означава = нямаш сервоусилвател, тоест и да имаш не действа.
Следваш по пътя на логиката, каква може да е причината:
1. Помпа
2. Връзка/загуба на налягане
3. Клапан
4. И т.н.
Ако е станало изведнъж аз залагам на помпа.
Дай ВИН за да видим инструкции за ремонт?Бъдете живи и здрави!
Коментар
-
Ето за четене - https://www.dropbox.com/s/mt15qu4yiz...EXJ_5.PDF?dl=0Бъдете живи и здрави!
Коментар
-
Първоначално публикуван от takshara Преглед на мнениеАбе те всички са грамотни,ама само се чешат по главите...Бъдете живи и здрави!
Коментар
-
Това би трябвало да е американското виждане за спирачна система с АБС от техните завъркулчени изпълнения. Одървянето на педала показва, че няма налягане в системата, като май не е задължително причината да е в помпата. Черната топка е нещо като акумулатор на високото налягане и би трябвало да осигури 2-30 спирания и без помпа. Моята кочина явно също е била с подобен проблем и са го решили със замяна на главния спирачен цилиндър и останалата карантия от кола без АБС. Предполага се, че рециклирането на оригиналната система ще струва повече от колата. Моят съвет е да приложиш същата мярка.
П.П. Да добавя, че руснаците директно провеждат тази операция още с купуването на индианеца.
П.П.П. Според книжката за ремонт, големия кютук, който се намира пред шофьора, не подлежи на ремонт. А за помпата пише, че при даване на контакт трябва да сработи за 10-тина секунди, докато вдигне налягане.Последно редактирано от коко келеша; 09-03-18, 10:44.Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнениеТова би трябвало да е американското виждане за спирачна система с АБС от техните завъркулчени изпълнения. Одървянето на педала показва, че няма налягане в системата, като май не е задължително причината да е в помпата. Черната топка е нещо като акумулатор на високото налягане и би трябвало да осигури 2-30 спирания и без помпа. Моята кочина явно също е била с подобен проблем и са го решили със замяна на главния спирачен цилиндър и останалата карантия от кола без АБС. Предполага се, че рециклирането на оригиналната система ще струва повече от колата. Моят съвет е да приложиш същата мярка.
П.П. Да добавя, че руснаците директно провеждат тази операция още с купуването на индианеца.
П.П.П. Според книжката за ремонт, големия кютук, който се намира пред шофьора, не подлежи на ремонт. А за помпата пише, че при даване на контакт трябва да сработи за 10-тина секунди, докато вдигне налягане.
Коментар
-
Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение.
П.П.П. Според книжката за ремонт, големия кютук, който се намира пред шофьора, не подлежи на ремонт. А за помпата пише, че при даване на контакт трябва да сработи за 10-тина секунди, докато вдигне налягане.
Коментар
-
Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнениеМного близка конструкция е спирачната система на стария ми Пасат (G 60 1990г.). Най-честите проблеми са електрически-бушони,релета,букси........
Последно редактирано от коко келеша; 09-03-18, 17:00.Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнениеМного близка конструкция е спирачната система на стария ми Пасат (G 60 1990г.). Най-честите проблеми са електрически-бушони,релета,букси........
Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнениеE аз предположих, че поне това е проверено и наистина става дума за повреда в някой от елементите. Колегата да каже дали са проверили поне бушоните. От снимки на моята кола няма смисъл, защото така е наблъскана та нищо не се вижда. Ползва се сервото с помпата и разпределителния клапан от донора, както евентуално някоя и друга тръбичка. Руснаците слагат серво и помпа от Г. Чероки ZJ при такава смяна. Тогава вече има шанс да се прецакат нещата, защото трябва да се сгънат в друга посока тръбичките и може някоя да се спука.
[ATTACH=CONFIG]950288[/ATTACH]
Аз бих проверил най-напред дали до помпата идва пауър.Ако няма , тогава ще търся предпазители и жици.По тактиката "проверка по средата на проблема" се елиминират през половин възможните неизправности.
Ако има , първият заподозрян е помпата , а после и някое клапанче.
Залагам на помпа и неподдържана система.Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.
Коментар
-
Бушоните ги провериха.Помпата я чувам,че бръмчи.От маркуча на високото налягане потича течност като се натисне спирачката.Незнам това пред черната сфера клапан ли е,и как да го проверя дали работи.
Коментар
-
Нещо не ви е ясно там с диагностиката.При работеща помпа има огромно налягане , а не протече при натискане на спирачката!
Извиинявам се за включването по темата!Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар