Обява

Свий
Няма добавени обяви.

jeep cherokee XJ проблем със спирачките

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• jeep cherokee XJ проблем със спирачките

Джипа е 4.0 литров от 1990г. Както карах се втвърди педала и загуби спирачките на 80%. Като задържа продължително време педала на спирачката постепенно омеква до някаква степен и малко позасилва спирането! Пробвах да обезвъздушавам,но не излиза въздух.Ходих до 1-2 сервиза из града(Казанлък) и се установи,че нямам серво а съм с някаква нагнетателна пластинкова помпа,която никой няма идея как да проверим дали работи,и дали прави нужното налягане.Казанчето ми за спирачната течност е от шофьорската страна.Посредством маркуч течността отива до тази помпа,която се намира под разширителния съд на антифриза от другата страна(пасажерската).От тази помпа излиза маркуч за високо налягане(означен с чевено кръгче на едната снимка) и се връща отново на шофьорската страна и влиза в някакъв разпределител на който има една сфера и един клапан.От там излиза вече с тръбичка и отива в един блок,който се намира под казанчето за спирачна течност,където по принцип се намира сервото(поазано със стрелка на другата снимка)Натиснете снимката за да я уголемите

Име:28829602_10211589964493141_1862269636_n.jpg
Прегледи:1
Размер:83.4 КБ
ID:6143883Натиснете снимката за да я уголемите

Име:28829240_10211589962493091_1954183934_n.jpg
Размер:49.9 КБ
ID:6143884Натиснете снимката за да я уголемите

Име:28829166_10211589964933152_1360888107_n.jpg
Размер:86.6 КБ
ID:6143885Натиснете снимката за да я уголемите

Име:28741071_10211589961133057_748684748_n.jpg
Размер:32.2 КБ
ID:6143886Натиснете снимката за да я уголемите

Име:28741245_10211589959493016_154377207_n.jpg
Размер:45.6 КБ
ID:6143887. И така няма кой да ми диагностицира къде е проблема и да премина към отсраняването му. Ако някой тук се е сблъсквал с такъв проблем или такава спирачна система,ще съм благодарен ако помогне!

От: jeep cherokee XJ проблем със спирачките

Ето и снимки на помпата от пасажерската страна:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20151010_104752.jpg
Размер:684.5 КБ
ID:5783465Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20151010_104737.jpg
Размер:644.3 КБ
ID:5783466Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20151010_104727.jpg
Размер:816.6 КБ
ID:5783464

Коментар

Като за начало твърд педал означава = нямаш сервоусилвател, тоест и да имаш не действа.

Следваш по пътя на логиката, каква може да е причината:

1. Помпа
      2. Връзка/загуба на налягане
      3. Клапан
      4. И т.н.

Ако е станало изведнъж аз залагам на помпа.

Дай ВИН за да видим инструкции за ремонт?
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image-1ece081d7605dfca45e7c3ce6f67ad53ef3ce615714df11f46c72bb9896fba19-V.jpg
Размер:242.0 КБ
ID:5783467

Коментар

Ето за четене - https://www.dropbox.com/s/mt15qu4yiz...EXJ_5.PDF?dl=0
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Сменете сервизите и потърсете грамотен механик в района. Теста и откриването на проблема не изисква скъпа апаратура.

Коментар

Абе те всички са грамотни,ама само се чешат по главите...

Коментар

Първоначално публикуван от takshara Преглед на мнение
                Абе те всички са грамотни,ама само се чешат по главите...
                Вземи потърси по руските форуми ако знаеш руски, там поне има по стъпки описано как се диагностицира системата, ако знаеш английски чети и питай гугъл, не е толкова сложно, сериозно.
                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Това би трябвало да е американското виждане за спирачна система с АБС от техните завъркулчени изпълнения. Одървянето на педала показва, че няма налягане в системата, като май не е задължително причината да е в помпата. Черната топка е нещо като акумулатор на високото налягане и би трябвало да осигури 2-30 спирания и без помпа. Моята кочина явно също е била с подобен проблем и са го решили със замяна на главния спирачен цилиндър и останалата карантия от кола без АБС. Предполага се, че рециклирането на оригиналната система ще струва повече от колата. Моят съвет е да приложиш същата мярка.

П.П. Да добавя, че руснаците директно провеждат тази операция още с купуването на индианеца.
                  П.П.П. Според книжката за ремонт, големия кютук, който се намира пред шофьора, не подлежи на ремонт. А за помпата пише, че при даване на контакт трябва да сработи за 10-тина секунди, докато вдигне налягане.
                  Последно редактирано от коко келеша; 09-03-18, 10:44.
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                    Това би трябвало да е американското виждане за спирачна система с АБС от техните завъркулчени изпълнения. Одървянето на педала показва, че няма налягане в системата, като май не е задължително причината да е в помпата. Черната топка е нещо като акумулатор на високото налягане и би трябвало да осигури 2-30 спирания и без помпа. Моята кочина явно също е била с подобен проблем и са го решили със замяна на главния спирачен цилиндър и останалата карантия от кола без АБС. Предполага се, че рециклирането на оригиналната система ще струва повече от колата. Моят съвет е да приложиш същата мярка.

П.П. Да добавя, че руснаците директно провеждат тази операция още с купуването на индианеца.
                    П.П.П. Според книжката за ремонт, големия кютук, който се намира пред шофьора, не подлежи на ремонт. А за помпата пише, че при даване на контакт трябва да сработи за 10-тина секунди, докато вдигне налягане.
                    Ще съм ти благодарен ако ми предоставиш снимки на твоето изпълнение,тук или на лично,или вайбър-тел.0898749862 -където ти е удобно. Дали е лесна интервенцията,или много неща се преправят? Кое точно се взима от джипа донор?

Коментар

.
                      Много близка конструкция е спирачната система на стария ми Пасат (G 60 1990г.). Най-честите проблеми са електрически-бушони,релета,букси........

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                        Много близка конструкция е спирачната система на стария ми Пасат (G 60 1990г.). Най-честите проблеми са електрически-бушони,релета,букси........
                        E аз предположих, че поне това е проверено и наистина става дума за повреда в някой от елементите. Колегата да каже дали са проверили поне бушоните. От снимки на моята кола няма смисъл, защото така е наблъскана та нищо не се вижда. Ползва се сервото с помпата и разпределителния клапан от донора, както евентуално някоя и друга тръбичка. Руснаците слагат серво и помпа от Г. Чероки ZJ при такава смяна. Тогава вече има шанс да се прецакат нещата, защото трябва да се сгънат в друга посока тръбичките и може някоя да се спука.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:bendix_circuit.gif
Размер:54.0 КБ
ID:5783536
                        Последно редактирано от коко келеша; 09-03-18, 17:00.
                        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                        Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                          Сироко , МК 2...

E аз предположих, че поне това е проверено и наистина става дума за повреда в някой от елементите. Колегата да каже дали са проверили поне бушоните. От снимки на моята кола няма смисъл, защото така е наблъскана та нищо не се вижда. Ползва се сервото с помпата и разпределителния клапан от донора, както евентуално някоя и друга тръбичка. Руснаците слагат серво и помпа от Г. Чероки ZJ при такава смяна. Тогава вече има шанс да се прецакат нещата, защото трябва да се сгънат в друга посока тръбичките и може някоя да се спука.

[ATTACH=CONFIG]950288[/ATTACH]
                          Коко ,знаеш , че тръбичките отдавна не са проблем.Е , ако някой не реши да чепи старите.
                          Аз бих проверил най-напред дали до помпата идва пауър.Ако няма , тогава ще търся предпазители и жици.По тактиката "проверка по средата на проблема" се елиминират през половин възможните неизправности.
                          Ако има , първият заподозрян е помпата , а после и някое клапанче.
                          Залагам на помпа и неподдържана система.
                          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Бушоните ги провериха.Помпата я чувам,че бръмчи.От маркуча на високото налягане потича течност като се натисне спирачката.Незнам това пред черната сфера клапан ли е,и как да го проверя дали работи.

Коментар

Нещо не ви е ясно там с диагностиката.При работеща помпа има огромно налягане , а не протече при натискане на спирачката!
                              Извиинявам се за включването по темата!
                              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X