Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с пръчката за маслото...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с пръчката за маслото...

Здравейте колеги от известно време карам jeep liberty 2.8 180 конски сили и се случва нещо много странно,поне за мен.Карам и след известно време отварям предния капак и пръчката на маслото е излязла почти на половина от гнездото си.Не съм карал джип до момента и не ми се е случвало такова нещо,ако въпроса ми е смешен,моля за извинение,но наистина не разбирам какво е това нещо и защо го прави и не е всеки път.Поразпитах майстори и всеки ми казва различно-надувала системата,картерни газове и т.н.Можете ли да ми кажете според вас какво е това нещо?Не е смесила масло и антифриз и нивата според мен са наред,дизелов е джипа.Благодаря предварително.

От: Проблем а пръчката за маслото...

Само да кажа че се случва и на други марки коли, не само на Жип. И не е смешно, а е проблем за оправяне. Високо налягане на картерните газове може да е от проблем със системата за картерна вентилация, а може и буталата да са омаляли и да не уплътняват в цилиндрите.

Коментар

А може някое бутало да е пробито от лоша дюза.

Коментар

Във 90% от случаите е затлачена вентилацията на картерните газове.Ако по някакъв начин уплътниш щеката да не изскача,ще избие масло през семерингите,така,че не подценявай проблема.Щеки изскачат на доста автомобили заради същият проблем.
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Благодаря за информацията колеги,но това означава и,че не ме чака нищо хубаво.Един познат майстор ми каза,че ако трябва ремонт на двигателя ще е доста скъпико

Коментар

С тая вентилация какви ядове съм брал...ОТ София до Сандански беше изплюло всичкото масло през щеката. При 6 литра масло в мотора, там долях 4 за да стигне до първото деление на щеката. Как не беше блокирал мотора, нямам и до сега обяснение...
            Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Най-често проблемът е в един детайл от системата за вентилация на картерните газове - CCV(Crank Case Vent) PCV/CCV Valve (Liberty CRD) - Part №5114348AB - 5114348AB. Задръства се или гумената мембрана вътре е скъсана. Без него и правилната му работа се повишава налягането в картерното пространство.
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:KJ engine CVV.jpg
Прегледи:1
Размер:389.4 КБ
ID:5777310
              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
              First impression is not always true. Get inspired.
              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Какво трябва да направя,в смисъл как може да се разбере какво точно не е наред?Диагностика?

Коментар

Еми те хората ти казаха, копуваш нов клапан и го сменяш.

Коментар

Благодаря на всички за информацията,надявам се ремонта да не е много скъп.

Коментар

От: Проблем с пръчката за маслото...

50 долара,но ще има и щипинг,ДДС,мито...

https://www.idparts.com/pcvccv-valve...rd-p-4417.html

Тук е по-евтино:

https://www.ebay.com/itm/Jeep-CHRYSL...m4383.l4275.c1
                      Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

При мен щеката не излиза, но един "майстор" каза, че двигателя бил тотална щета, щото имал повишено количество картерни газове. Слагам го в кавички, защото е единственият в Стара Загора, който се нае да погледне джипката. От тоя отдушник колата хвърля доста масло. Бих ги сменил превантивно, ако някой ще поръчва.
                        JEEP Liberty 2.8CRD Limited 2005

Коментар

Първоначално публикуван от ARTU73 Преглед на мнение
                          Бих ги сменил превантивно, ако някой ще поръчва.
                          На бензиновото трябва да се преглежда и "при нужда" да се сменя доста начесто според инструкцията за употреба - на всеки 20 000 км. пише да се "инспектира" PCV-клапанът и при необходимост да се смени. При мен струваше някакви стотинки, едвам се закачих в групова поръчка, щото Жоро-ЦСКА не искаше да поръчва самостоятелно нещо от 2 $ с цена на доставка 50 $.
                          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от hiteck86 Преглед на мнение
                            ...карам jeep liberty 2.8 180 конски сили ...
                            Не е ли 163 к.с.?
                            JEEP Liberty 2.8CRD Limited 2005

Коментар

180 е но не знам дали има чип,предишния собствени каза,че е толкова,но това с пръчката започва много сериозно да ме притеснява,интересното е,че го прави от време на време.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X