Здравейте колеги от известно време карам jeep liberty 2.8 180 конски сили и се случва нещо много странно,поне за мен.Карам и след известно време отварям предния капак и пръчката на маслото е излязла почти на половина от гнездото си.Не съм карал джип до момента и не ми се е случвало такова нещо,ако въпроса ми е смешен,моля за извинение,но наистина не разбирам какво е това нещо и защо го прави и не е всеки път.Поразпитах майстори и всеки ми казва различно-надувала системата,картерни газове и т.н.Можете ли да ми кажете според вас какво е това нещо?Не е смесила масло и антифриз и нивата според мен са наред,дизелов е джипа.Благодаря предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с пръчката за маслото...
Свий
X
-
От: Проблем а пръчката за маслото...
Само да кажа че се случва и на други марки коли, не само на Жип. И не е смешно, а е проблем за оправяне. Високо налягане на картерните газове може да е от проблем със системата за картерна вентилация, а може и буталата да са омаляли и да не уплътняват в цилиндрите.
-
Във 90% от случаите е затлачена вентилацията на картерните газове.Ако по някакъв начин уплътниш щеката да не изскача,ще избие масло през семерингите,така,че не подценявай проблема.Щеки изскачат на доста автомобили заради същият проблем.Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
С тая вентилация какви ядове съм брал...ОТ София до Сандански беше изплюло всичкото масло през щеката. При 6 литра масло в мотора, там долях 4 за да стигне до първото деление на щеката. Как не беше блокирал мотора, нямам и до сега обяснение...Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.
Коментар
-
Най-често проблемът е в един детайл от системата за вентилация на картерните газове - CCV(Crank Case Vent) PCV/CCV Valve (Liberty CRD) - Part №5114348AB - 5114348AB. Задръства се или гумената мембрана вътре е скъсана. Без него и правилната му работа се повишава налягането в картерното пространство.
Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
-
От: Проблем с пръчката за маслото...
50 долара,но ще има и щипинг,ДДС,мито...
https://www.idparts.com/pcvccv-valve...rd-p-4417.html
Тук е по-евтино:
https://www.ebay.com/itm/Jeep-CHRYSL...m4383.l4275.c1Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.
Коментар
-
При мен щеката не излиза, но един "майстор" каза, че двигателя бил тотална щета, щото имал повишено количество картерни газове. Слагам го в кавички, защото е единственият в Стара Загора, който се нае да погледне джипката. От тоя отдушник колата хвърля доста масло. Бих ги сменил превантивно, ако някой ще поръчва.JEEP Liberty 2.8CRD Limited 2005
Коментар
-
Първоначално публикуван от ARTU73 Преглед на мнениеБих ги сменил превантивно, ако някой ще поръчва.България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
-
Първоначално публикуван от hiteck86 Преглед на мнение...карам jeep liberty 2.8 180 конски сили ...JEEP Liberty 2.8CRD Limited 2005
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар