Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странно невървене на джипката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Странно невървене на джипката

Скоростта с която караш , делена на 10, обикновенно ти дава разхода в км/100 -( -+ 0.5л.) . Това съм забелязал .

Коментар

Да , приблизително е така с извънградския разход . Но нека да не се откланяме от темата , защото тя определено не е за разход на гориво , а за това , че колата не върви . Поръчал съм си нови въздушен и горивен филтър , и след смяната им , ще информирам за евентуалната промяна в поведението .
      Jeep Grand Cherokee WJ - 2001g.- 3.1TD - Quadra-Drive
      Kawasaki ZZR 1200 - 2002 g.

Коментар

Писано е за разхода на същата машина -10 извънградско , средна скорост около 80,смесено магистрала + планински/селски пътища.
        Софийско градско -12-13 топло време , 14-16 зима,при поддържани въздушен и горивен филтри.Нафта-Еко или Газпром.
        ЕГР няма откакто го карам.Стъпи ли на магистралата , го настъпвам за прочистване.

Коментар

Моя 3.1 навремето ми даваше 14- 17 в града и 10- 12 извън.
          R 727cc BB KIT
          ZJ V8
          WK2 V6

Коментар

Хора , човека е в Плевен там трафика не е много натоварен ...!
            Еди Рангелов : 0885 088 444
            Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Такааааа......... Сминих горивния и въздушния филтър . В интерес на истината , има съвсем лека промяна , но не и евентуалното очаквано . Потресаващото е , че реших да си паправя един тест за време , за достигането до 100км/ч . Не , че нямам реална дредстава за времето , но когато спрях хронометъра , той показваше ужасните 23-24 секунди . И сега вече започвам да се чудя , какво се случва . От къде може да идва това "светкавично" ускорение . Като цяло , смятам , че на първа и втора са си ОК нещата , но може и да се бъркам . Нямам друг такъв под ръка , за да направя сравнение . Фактите обаче са , че по спецификация му дават до 100 за 15 секунди , а на мен са ми необходими още 8-9 секунди повече . Къде ли може да е скрит ключа от палатката ?

Коментар

Може и да не, ама и разстоянията са по-къси .

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                  ...
                  P.S. Според мен имаш проблем, и разхода е следствие на него.
                  Щото даваш газ за да тръгне, ама няма как да стане докато не го оправиш.
                  До тогава ше ти харчи яко и

Първоначално публикуван от Cvetomir_nikolov81 Преглед на мнение
                  за достигането до 100км/ч ... ужасните 23-24 секунди .
                  ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                    Щото даваш газ за да тръгне, ама няма как да стане докато не го оправиш.
                    До тогава ше ти харчи яко и
                    Добре , съгласен съм , че има някакъв проблем . Къде обаче да го търся . Дюзи , ЕГР , ГНП , турбо , някой датчик , или някакъв друг възможен провлем . Просто нямам представа от къде да започна да търся проблема . Най-простото което можеше даотхвърля , бяха филтрите , и след смяната им , се разбра , че не е от тях .

Коментар

Такааааа......... Сминих горивния и въздушния филтър . В интерес на истината , има съвсем лека промяна , но не и евентуалното очаквано . Потресаващото е , че реших да си паправя един тест за време , за достигането до 100км/ч . Не , че нямам реална дредстава за времето , но когато спрях хронометъра , той показваше ужасните 23-24 секунди . И сега вече започвам да се чудя , какво се случва . От къде може да идва това "светкавично" ускорение . Като цяло , смятам , че на първа и втора са си ОК нещата , но може и да се бъркам . Нямам друг такъв под ръка , за да направя сравнение . Фактите обаче са , че по спецификация му дават до 100 за 15 секунди , а на мен са ми необходими още 8-9 секунди повече . Къде ли може да е скрит ключа от палатката ?
                      Вероятно и от ВИНа / ЕГНто на жипката/.
                      Твоята май излиза от тийнеджъсрка възраст малко по-рано.
                      Компресия мерил ли си?

Коментар

Добре , съгласен съм , че има някакъв проблем . Къде обаче да го търся . Дюзи , ЕГР , ГНП , турбо , някой датчик , или някакъв друг възможен провлем . Просто нямам представа от къде да започна да търся проблема . Най-простото което можеше даотхвърля , бяха филтрите , и след смяната им , се разбра , че не е от тях .
                        Чети живи данни. И ще видиш тези неща(няколко поста по-нагоре съм ги писал):
                        Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                        Това трябва да има MAP и/или MAF. Проблеми с тях водят до подобни резултати, без да записват задължително грешка. Отделно, не знам как е тук, но подобни системи могат да имат проблеми и с пренадуване на турбото, които да водят до подобни резултати.
                        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Ръчкай сега ЕГР-а и проверка за изпускане на налягане по турбо-пътищата, явно няма кадърни доктори за диагностика!
                          мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Да хвърлим малко бобец (шарен) :
                            Умна дюза 98 ома !!!
                            И после да споделиш !
                            Еди Рангелов : 0885 088 444
                            Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Утре уж ще ме втъркат да мина на диагностика в BOSH сервиз , та ще видим там какво ще кажат . А това съпротивление на умна дюза , как се мери . Аз , дори и незнам коя от петте е въпросната умна дюза . Ама все пак , не може всички да бъдем разбирачи , че ще изядем хляба на хората , които се занимават с това .

Коментар

Важното е да се направи диагностика в движение. На място могат да открият неща като умна дюза, ама ако дебитомера дава ниски стойности в движение няма как да го хванат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X