Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко впечатления от GRAND 3.1D

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Малко впечатления от GRAND 3.1D

Първоначално публикуван от miral Преглед на мнение
    И кои са тези правила ?
    Ето няколко:
    -смяна на маслото редовно и то с хубаво не по късно от 10к км.
    -като си карал дълго време над 1500 оборота,демек развъртяла ти е турбината,като спираш оставяш двигателя да поработи 1-2 минути ,маслото да охлади турбото.
    -редовна смяна на въздушен филтър
    -специално за дизелово турбо,да избягваш продължително каране над 3000 оборота.
    Сигурно има и други,аз за тези се сещам.
    TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
    Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
    Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
    Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Те са общовалидни за всеки турбоавтомобил.
      Не трябва да "даваш ръчка" на двигателя когато е студен. Трябва да оставиш време на изпускателната генерация да се нагрее равномерно, също така и охлюва на турбината. Много често съм виждал нацепени генерации и охлюви точно от такива изпълнения.
      Не трябва да ползваш нискокачествени масла. Турбото не понася минерални масла, въпреки че на много от тях пише че стават за двигатели с турботълнене. Хубава полусинтетика или синтетика са маслата за турбодвигатели.
      Интервала за смяна на масло е по-къс от на двигател с атмосферно пълнене.
      След спиране на колата, ОСОБЕНО ако си карал дълго преди това с обороти при които турбината е натоварена не гасиш колата веднага - даваш и поне минутка време да се поохлади работейки на празен ход. (Много съвременно турбодвигатели имат електрическа водна помпа която уж би трябвало да реши този проблем като работи след гасене на колата още 5-6 минути, но това е недостатъчно).
      Категорично е противопоказано да изфорсирваш двигателя до високи обороти и да го гасиш веднага след това. Налягането на маслото спира а турбината по инерция се върти на сухо.
      Редовна замяна на въздушния филтър - турбината хич не обича да се прави на прахусмукачка и да създава сериозни вакууми в частта пред нея. Колкото по-лесно диша, толкова по-дълго живее.
      Правилно работеща система за вентилация на картерните газове - повишеното налягане в картера довежда до аксиален луфт в турбините.
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
        Колега, това твоето мнение трябва да го залепим към темата на колегата Welcоme за това дали еднаквия че и по-високия въртящ момент на дизела трябва да ти осигури еднаква динамика
        Между другото, аз дълги години не бях се качвал на дизел и имах тези предубеждения. Животът обаче ме срещна с 1-2 служебни турбодизела, в които се почувствах наистина добре. Тогава (преди години) реших, и си купих първия дизел. Не съм се разочаровал от него. Дотук описвам опита с предишното возило, но и Grand Cherokee 2.5TDI се представя все така. Дори скоростите му са по-дълги и в населено място се налага да карам на 3-та, а извън - често и на 4-та. 5-та се обажда за включване вече над 100-110.
        Имах шанса да покарам ZJ 5.2 - е, разбира се, разликата е налице. Но, както казвах преди, не е за мен. Скъпо удоволствие, налага се да се самоограничавам.

Коментар

Колега, изключително добронамерен съм към всеки новодошъл от "нашата партия" - собственик на JEEP. Повярвай, съвсем не държа да се конфронтирам с когото и да е, още по-малко с теб, така че не приемай моите постове като празно заяждане. Но повярвай, като човек карал доста време 5.2 V8 ще ти кажа че не е толкова страшно. При наличието на хубава газова нещата са много балансирани. Единствения недостатък е бутилката която изяжда част от багажника.
          Последно редактирано от quadra; 19-12-07, 00:42.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
            Колега, изключително добронамерен съм към всеки новодошъл от "нашата партия" - собственик на JEEP. Повярвай, съвсем не държа да се конфронтирам с когото и да е, още по-малко с теб, така че не приемай моите постове като празно заяждане. Но повярвай, като човек карал доста време 5.2 V8 ще ти кажа че не е толкова страшно. При наличието на хубава газова нещата са много балансирани. Единствения недостатък е бутилката която изяжда част от багажника.
            Понеже джипа е общ за моето семейство т. е. семеен автомобил и попитах съпругата ми да сложа ли газова, а тя ми изрева "Ако искаш аз и детето да не се качваме в джипа....подвижна бомба не ща!"

Извинете ме за отклонението от темата.

Та супер си е дизела. Кара се леко и специално на Стефан дърпа/набира повече отколкото същия джип, но с 2.7GRD.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Колеги,един малко несериозен въпрос/Не технически/,но много важен за моите хора коити возя отзад.Никъде в снимките от инструкциите на джипа не се вижда,но мисля,че липсва една малка възглавничка,която идва на нивото като височина, на двете основни задни седалки.В момента в средата не се сяда-просто има 10 см. вдлъбнатина.Голям проблем ви казвам.Ако ми кажете,че при мен липсва,да ходя да я поръчвам някъде.

Коментар

Липсва ти !
                TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
                Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
                Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
                Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ERA Преглед на мнение
                  Липсва ти !
                  А идея откъде да си намеря ?

Коментар

поръчай си при тапицер
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

И аз това си мислех,стига да я направят като оригинална.

Коментар

Кажете ми къде да си намеря крушки за задните светлини ?
                        На сто места питах,но такива никъде няма.Споменаха ми в София за някакъв магазин "Скорпион 13" на ъгъла на Стамболийски и Константин Величков.Някой знае ли нещо ?

Коментар

Знаем - отиваш там и си купуваш.

Коментар

Преден габарит и мигач са еднакви със задните.
                            Само при някои модели крушката на предния мигач е жълта.
                            Това е крушката.
                            S8 - 2.1А, 0.48W

Коментар

Има я и с изцяло стъклен цокъл, само едно пластмасово поясче за фиксация.

Коментар

Коя бре.
                                http://www.wjjeeps.com/lamps/lamps.htm

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X