Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко впечатления от GRAND 3.1D

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малко впечатления от GRAND 3.1D

Реших да започна тази тема ,т.к. за мен JEEP е нова мания.Досега бях с Паджеро 3000 бензин и без да ги сравнявам имам следните наблюдения от черокито,а оттам и някои въпроси:
    1.Очарован съм от стабилното му поведение на снежен и хлъзгав път и то със скорост от 100-140 км. в час.Не усетих никъде да поднесе макар и за момент.
    2.Понеже в гаража ми се влиза под наклон,забелязах,че докато зацепят и предните гуми,задницата вече е поднесла малко и аха да не улуча входа.С паджерото не беше така-влизаше без да се замисли и поднася.
    3.На дълъг път ако реша да натисна докрай педала на газта се чува сериозно ръмжене на двигателя и вместо да отскочи като ритнат/както правеше паджерото/,тук не забелязвам нещо подобно.След секунда се успокоява и ефекта от този over drive е никакъв.Така е и при ниска и при висока скорост.Дали пък по принцип при дизеловите двигатели е така ?

До: Малко впечатления от GRAND 3.1D

Колега, това твоето мнение трябва да го залепим към темата на колегата Welcоme за това дали еднаквия че и по-високия въртящ момент на дизела трябва да ти осигури еднаква динамика
    Всъщност при теб проблема идва по-скоро от това че турбината на дизела иска време да се развърти, чак тогава се наблюдава приятно ускорение. Пък и в този двигател има още аванс за чиптунинг. Но при всички случаи това не е най-динамичния джип, за сравнение можеш да се повозиш на някой от джиповете на колегите с 4.7 V8. Там обаче се плаща един сериозен акциз, така че карай си го със здраве, положителните качества надвишават многократно няколкото недостатъка.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Всичко това си е вярно.Няма какво да сравнявам.Пък и какво толкова ще му помогне чипа.

Коментар

Разликата със и без чип е огромна,на жена ми Е класа 2004г. също я чипосах,приблизително даже е 10-на коня уж по мощна от джипа и е комън рейл,многократно сме ги засичали,на разстояния до 200-300 метра,при общ старт,въобще не я виждам в огледалото,след това вече джипа няма шансове,но на старт е неповторим като ускорение.Както и при изпреварване,преди се замислях дали да изпреваря,камион,сега само натискам,кикдаун и съм пред камиона без да се замисли повече от секунда.

п.с. а джипката ми е вече на 220 х.км. не е първа младост,единственно и сменям маслото на 7-8 х.км.И честно казано,съм решил като я издухам да и направя основен ремонт,просто нямам забележки към двигателя,а ме е яд,че на са сложили 5 скорост на АСК.
        TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
        Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
        Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
        Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ERA Преглед на мнение
          Разликата със и без чип е огромна,на жена ми Е класа 2004г. също я чипосах,приблизително даже е 10-на коня уж по мощна от джипа и е комън рейл,многократно сме ги засичали,на разстояния до 200-300 метра,при общ старт,въобще не я виждам в огледалото,след това вече джипа няма шансове,но на старт е неповторим като ускорение.Както и при изпреварване,преди се замислях дали да изпреваря,камион,сега само натискам,кикдаун и съм пред камиона без да се замисли повече от секунда.

п.с. а джипката ми е вече на 220 х.км. не е първа младост,единственно и сменям маслото на 7-8 х.км.И честно казано,съм решил като я издухам да и направя основен ремонт,просто нямам забележки към двигателя,а ме е яд,че на са сложили 5 скорост на АСК.
          В този ред на мисли, какви скоростни характеристики имаше преди и сега с чипа.т.е. поддържане на скорост и т.н.

Коментар

Скоростта все трябва да е същата, ти максимална нали не гониш, обаче е важно ускорението
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Ами аз повече от 100-110 не карам никога,вдигал съм мился към 150,но си бучи отвсякъде.Хубавото на чипа е,че на баир 30 градуса си го качваш почти без да подаваш газ,мисля,че турбото включва сега на неповече от 1500 оборота,абе усещането е ,че винаги когато искаш имаш още мощност,не ми се е случило да ми потрябва а да няма. Полезно е и в калта,като ида за риба,по някой мазни калища,без път или валяло,с две -три рязки подавания на газта върти гумите и се самопочиства,независимо,че гумите са станали,като валяци,поне 50 кила всяка по тежки,това е кефа.

Коментар

А чип откъде да си намеря и на каква цена.?

Коментар

Например от тук http://www.digitaltuning.bg/products.php има калкулатор за моделите двигатели,аз моят лично го сложих в БОШ Сервиз Пловдив ,ако ти трябва телефона пиши на лично определено е по тънко,като цена.

п.с.Единственно се приготви психически обаче,да смениш турбото по рано от очакваното,това е гарантирано,но според мен лично си струва.Определено средният разход ми падна с около 2 литра.

Това са показателите преди и след чипването/замяна на две рамки е в същност,на нашият модел немогат да се препрограмират,а се заменят/

Мощност в [HP] при 3600 min-1 140 Мощност в [HP] при 3690 min-1 172
                  Въртящ момент в [Nm] при 1800 min-1 384 Въртящ момент в [Nm] при 1710 min-1 503
                  Максимална скорост [Km/h] 173 Максимална скорост [Km/h] 182
                  Ускорение 0-100Km/h [s] 14.0 Ускорение 0-100Km/h [s] 12.7
                  Разход на гориво [l/100Km] 11.7 Разход на гориво [l/100Km] 11.1
                  Последно редактирано от Стефан ERA; 18-12-07, 16:19.

Коментар

Например от тук http://www.digitaltuning.bg/products.php иам калкулатор за моделите двигатели,аз моят лично го сложих в БОШ Сервиз Пловдив ,ако ти трябва телефона пиши на лично.

п.с.Единственно се приготви психически обаче,да смениш турбото по рано от очакваното,това е гарантирано,но според мен лично си струва.Определено средният разход ми падна с около 2 литра.

Това са показателите преди и след чипването/замяна на две рамки е в същност,на нашият модел немогат да се препрограмират,а се заменят/

Мощност в [HP] при 3600 min-1 140 Мощност в [HP] при 3690 min-1 172
                    Въртящ момент в [Nm] при 1800 min-1 384 Въртящ момент в [Nm] при 1710 min-1 503
                    Максимална скорост [Km/h] 173 Максимална скорост [Km/h] 182
                    Ускорение 0-100Km/h [s] 14.0 Ускорение 0-100Km/h [s] 12.7
                    Разход на гориво [l/100Km] 11.7 Разход на гориво [l/100Km] 11.1
                    Стефчо, преди време те питах лично и сега пак задавам въпроса: Качвал ли си джипа на стенд, за да видиш реално какви са графиките на въртящ момент и мощност. И тъй като не си го правил преди да го чипосат най-добре е да се замери друг такъв джип без чип.
                    И аз на леката си кола сложих, но в моя край няма диностенд за да видя цифровото изражение на парите вложени в новата програма. Знам също така, че след препрограмирането усещането е че караш съвсем нов, друг автомобил.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

На стенд не съм го качвал,даже не съм и виждал такъв стенд,но усещането ми стига,аз по принцип една кола не ми ли пасне я сменям бързо,а за WJ какво да кажа,правен е за мен,ако имам пари бих си взел още един такъв ,но да е до новият фейслифт ама чисто нов да си ми стои в гаража за старини.

Коментар

Например от тук http://www.digitaltuning.bg/products.php иам калкулатор за моделите двигатели,аз моят лично го сложих в БОШ Сервиз Пловдив ,ако ти трябва телефона пиши на лично.

колко средно кара едно турбо....мойто не е сменяно и сам вече на доста километри....до колкото знам май си е сума новото турбо...4-ри цифрената сума за турбото малко ме спира за чипване
                        Grand Cherokee WJ 3.1

Коментар

Колко кара един господ знае,аз четох на немскине че го вдявам много де,една статия точно за работните часове на турбото и останах с впечатлението,че и те го смятат съвсем емпирично,демек,оразмерено е да изкара 10 години * 365 дни * 3 часа на ден,демек около 10 000 работни часа.Колко му остават на твоето ти си смятай

п.с.специално мен ме предупредиха да си сменям маслото на 7-8000 км. за да отсроча събитието.

Коментар

Първоначално публикуван от ivdibi Преглед на мнение
                            колко средно кара едно турбо....мойто не е сменяно и сам вече на доста километри....до колкото знам май си е сума новото турбо...4-ри цифрената сума за турбото малко ме спира за чипване
                            Едва ли е имал впредвид смяната на целия възел нацяло. По-скоро основен ремонт на турбината. А колко кара турбината зависи преди всичко от няколко прости правила за експлоатация на турбоавтомобил, отколкото от наличието на чип.

Коментар

И кои са тези правила ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X