Обява

Свий
Няма добавени обяви.

4.0 при WJ мощност, модифициране, ремонти, газови

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 4.0 при WJ мощност, модифициране, ремонти, газови.

Чероки с тоя мотор ще даде ли някаква представа за нещо?
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
      Ще потвърди, описаните по-горе поведения за скоростите и за кикдоуна и за невървенето в горещо време, а и черока е с едни почти половин тон по-лек от гранда.

Има значение естествено и предавателните числа на дифовете и АСК, Чероците масово са с 4 степенна АТ а грандовете не знам, може би имат и 5 степенна.

Иване, намери телефона на Пеко/Иво близнаците и им звънни, те имат доста богат опит с надуване и изтискване на тоя мотор, пичове са и мисля ще ти отделят малко време.
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Едва ли. Черокът е по-лек.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Жило кикдаун и пружината му?
          Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
          Grand 3.1TD
          0898 620 306 Стоян

Коментар

Нищо няма да даде, коренно различни са машинште.
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Ходи се повози на дълъг патрол Y61 с 2,8 и ще се успокоиш...

Коментар

До утре нямам много време да пиша...

Чарокито е със стария мотор с различна глава, разлики захвата към блока, и най-вече "големи, тежки, здрави" бутала. Гранда е "оптимизиран" двигател с бутала на които полите са по-тънки от чаша за вода. Най-просто казано от олекотяването на подвижни части мотора достига 195 коня при крайна фаза(мисля след 2000г всички са така).

ssspeed - мога ли да ти звънна да поговорим, защото имам нужда от съпорт за скоростите. Колега диагностик съм, ама от тъпите дето не знаят всичко, и се учат в движение и така 9-10 години вече.

Гранда трябва да е 2050кг. При мен е 3,55 диференциали и скоростите макар само 4 са отвратително дълги. Затова и по-напред казах че от мотора идва драмата понеже на 3-та с 3000об. е 120км/ч и дори на нея обаче умира гадно особено в жегите.

Ще потърся телефона на колегите да видим какво могат да кажат. Според мен надуване на тая кола само ще потроши "коравия" мотор. Няма пръскалки, буталата са тънки, няма фабрично детонационен датчик, никаква логика не виждам в дросела с отвор макс 52мм, както казах изпускателната система е смях. Иначе ако има начин съм го турбинирал веднага, ама скоростите не знам могат ли да понесат още...

Коментар

Първоначално публикуван от IvanVG Преглед на мнение
                  Два реда и за скоростите...каквото и да го правя тая машина върви постоянно и само под 2300-2500об. Натискам го до ламарината на 4-та сваля 3-та тръгва(аз държа до ламарината) Стига 3-та с 2500-2700об. най-много и си включва 4-та. Автоматика има проблем. Смених датчик и клапан за налягането и вече не записва повреди за ск.кутия. Обаче тя не работи като хората.
                  Това дали има проблем в скоростната кутия не може ли да се провери с ограничаване на автоматика - първо OD/off, после само на 2 / 1 ?
                  В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Да това ми е навик вече да свалям 2-ра ръчно ако е рисковано да мина, защото постоянно както казвам тръгва и на 2300-2400 оборота си включва следваща. А като го държа на втора вече се държи като джип с 4.0 бензин.

За Патрола ясно, но той не е и мислен да е бегач. А тука говорим за среден по размер и тегло джип с 4.0 който не може да изпревари кола 1,4-1,6 70-90 коня. Ако е нормално кажете, може пък на мен да са ми големи очакванията. Иначе от място върти гуми даже.

Коментар

Да това ми е навик вече да свалям 2-ра ръчно ако е рисковано да мина, защото постоянно както казвам тръгва и на 2300-2400 оборота си включва следваща. А като го държа на втора вече се държи като джип с 4.0 бензин.
                      Добре, а компютърът пак ли показва 50-53 % натоварване на двигателя, ако се кара на 2-ра ?

Коментар

... Според мен надуване на тая кола ...
                        Общо взето, когато по американските форуми някой пита как да добави някое и друго конче на 4-ката, обикновено го съветват да продаде колата и да си вземе така с V8 ...

WJ с 4.0 изобщо не е бегачка. Моторът си е тип камионски, скоростната кутия също не е връх на сладоледа. Макар че, ако толкова ти е мерак, може да късаш леките коли на светофарите и после да ги оставяш да си изкарват буталата през капака.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                          Добре, а компютърът пак ли показва 50-53 % натоварване на двигателя, ако се кара на 2-ра ?
                          Натоварването е положението на дроселовата клапа - така че TPS - не би трябвало да има разлика . Скоростите не му влияят, по скоро обратното, ако кутията не е с жило а гледа данните от него.
                          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            ... и после да ги оставяш да си изкарват буталата през капака.
                            Редовно го правят, особено нЕкои с "изявени" бегачки от фирмата с двете В-та на емблемата.
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                              Натоварването е положението на дроселовата клапа
                              ... освен когато е нещо друго. Примерно изчислена мощност или момент като процент от максималния.

Коментар

Редовно го правят, особено нЕкои с "изявени" бегачки от фирмата с двете В-та на емблемата.
                                Това не са две "В":

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Bugatti.png
Прегледи:1
Размер:60.5 КБ
ID:5758883
                                Пък тука е само едно ?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Bentley.jpg
Прегледи:1
Размер:26.4 КБ
ID:5758884

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X