Обява

Свий
Няма добавени обяви.

MAP сензор грешка при монтаж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• MAP сензор грешка при монтаж

Здравейте , с това писание искам да споделя каква грешка направих и какво последва,както и да предпазя някой колега от подобна грешка. Решавам да почистя MAP
    сензора ,разкачих куплунгите на MAP и съседния до него сензор.Промих МАР -а ,поставих го обратно и без да съединя конекторите(куплунгите) затворих капака и след
    няколко часа ми потрябва колата,Въртя стартера ,не пали ,втори път пак въртя и токава ми светна чек енджина и тогава и на мен ми светна ,че не съм съединил куплунгите.
    Съединих ги и веднага колата запали но, със светещ чек енджин.Няколко дена карам без проблем и без никаква промяна във вървенето ,но със светещ чек. При теста с три завъртания на контактния ключ ми ''цъфнаха'' следните грешки :Р0110 , Р0190 ,Р0235 и Р0520 .До сега не е имало никакви грешки на одометъра.Всички опити с махане на клемите на акумулатора ,при запален двигател да включвам всички системи ,за да се обучи компа бяха безуспешни.В нашия форум и в някой американски прочетох , че трябва да покарам известно време , за да се
    самоизключи светещия чек енджин.Както казах по-горе основно пиша ,за да спестя неприятностите на някой колега ако изпадне в подобна ситуация.А и ако на някого, му се е
    случвало такова нещо ,моля да сподели.Обмислям дали да отида утре до Балканстар или да изчакам и да спестя някой лев .
    Р0110 -intake air temperature sensor 1 circuit
    P0190 -fuel rail pressure circut
    P0235 -turbo/super charger boost sensor1 circuit
    P0520 -engine oil pressure sensor/switch circuit
    Описанието на грешките ги написах за информация .

Успех!

Jeep Cherokee/Liberty/ 2.8 CRD automat 2004

От: MAP сензор грешка при монтаж

Изчакай. Твърди се, че са от тези грешки, дето се изтриват сами, след като е отпаднала причината за тях. Можеш да пробваш и с ключа да ги прочетеш още два пъти, след третото прочитане би трябвало да се изтрият, ако всичко е ОК.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Здравейте , чек енджина угасна сам по време на движение !Пет дена съм ходил на работа по 20-тина километра на ден и три пъти съм тествал за грешки с контактния ключ on/off и
      един път разкачване на минуса на акумулатора за 10-тина минути.Това са нещата които съм правил в опитите си да угася чек енджина, благодарение на прочетеното тук и на други места.
      Иначе грешките се изписват все още на одометъра , при трите завъртания на контактния ключ on/off .Това е положението засега ,благодарности на Боголюб за подкрепата!
      Дано да съм помогнал на някого или в бъдеще да е полезен опита който придобих и написах .

Успех !

Jeep Cherokee/Liberty/ 2,8 CRD 2004 automat

Коментар

Гагича , като гугълист е добър.Но да знае , че някои грешки остават в паметта , не светкат на чека , но са вкарали компа в друг режим.Правилно е да се трият , да се покара и новите , след бърникането да се отремонтират.И така , докато стане светец безгрешен.Самодиагностиката е ограничен режим до компютъра...
        Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
          Гагича , като гугълист е добър.Но да знае , че някои грешки остават в паметта , не светкат на чека , но са вкарали компа в друг режим.Правилно е да се трият , да се покара и новите , след бърникането да се отремонтират.И така , докато стане светец безгрешен.Самодиагностиката е ограничен режим до компютъра...
          Гагича има два такива автоНобила от 8, ще станат 9 години. Тъй, че з@eби туй "гугълист"
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Габич , забравяш отколко време си изкарвам леба с праене на коли.Некога един ми се репчИ , че е вече 25 години професионален шофер , та да не знам повече от него...Не ми се смеха на мен.И последната година дето работя са PSA се равнява на незнам колко Джипки , Гагич .Само тя , а другите , когато за Вас Джипката беше Гоуемата работа , ние па си я правехме.Ако пиша в темата за Джип по-малко от теб е , нали знаеш -щото ти ще обадиш. И капацитетите по Джип по същата причина не разправят много, много.
            пп И още нещо.Не смея да се произнеса.Напоследък повредите ги чета с Witesh и минават през дилър кънект , ма колата е влкючена към системата.Вие как го правите , бетер Кашпировски - затова си трая
            Последно редактирано от jeko47; 23-05-17, 23:40.

Коментар

Понякога потребителят на КОНКРЕТНА вещ е по-осведомен от найстора-поправяч на всякакви такива. Ти колко години си имал Jeep и колко километра си изминал с него? Аз дадох полезен практически съвет да не ходи авторът на темата да ръси пари на такива като тебе за тоя дето духа.

Коментар

Я, да видим - новото KJ (от последните произведени в края на 2007-ма) не реагира на опитите за диагностика с ключа.
                Номерът за проверка на таблото работи, но както и да въртя ключа не тръгва диагностиката.
                "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Габич , забравяш отколко време си изкарвам леба с праене на коли. ...
                  А ти ако знаеш колко нерви и грешна пара са ми потрошили такива, дето от много време си "изкарват леба с праене на коли". Добре, че имах късмет, та не си строших главата, че други колеги не бяха толкова късметлии.
                  Баш на Джипа преди време отбор специалисти-професионалисти ми обясняваха, че отстраняването на един проблем било много сложно и тръгвало от -стотин лева, докато сам не си открих, че ядовете идват от едно изгоряло бушонче за стотинки ...

Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
                  Я, да видим - новото KJ (от последните произведени в края на 2007-ма) не реагира на опитите за диагностика с ключа. Номерът за проверка на таблото работи, но както и да въртя ключа не тръгва диагностиката.
                  Най-вероятно производителят в един момент е премахнал тази възможност. Щото иначе пациентите могат да се ориентират предварително в каква насока да се търси проблема ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Чавдаре , нали не ме слагащ в категорията собственик на сервиза.Такива , като мен нямат контакт с клиентите.В крайна сметка сме ние , които рещаваме техническия проблем.Имаме принцип , че екипът прави ремонтите.Т.е. при нещо малко да се закучи и всеки помага с каквото има в куфарника! А Гагичот (нали се членува , нека да си знае и повече от за собствената).Па , ако ще и онлайн да си ги ремонтира.Колкото са по-нови , толкова по-си признават на диагностика.Ма не ти ключове , не ти светкавици селски и тълкуване на врача Принтер от диагностиката към работната карта на автомобила - и при проблеми всеки експерт може да наебе сервиза и монтьора.теб поне те имах за повече от Риголето-Гагич.

Коментар

Напоследък повредите ги чета с Witesh и минават през дилър кънект
                      Северозапада пак изби рибата.
                      Кви пари ти струва дирълския WiteCh?

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                        Не бих казал , че югоизтокът е изобилстван. Имам предвид цяла БГ...

Коментар

Не е евтино да ползваш дилърската база данни ($35 3-day/$250 30-day/$1800 1-year/and various multi-user plans) ,отделно цената на уреда
                          Последно редактирано от dodo_x; 09-06-17, 09:36. Причина: допълване
                          Персонален поздрав за всички в народното събрание /Господ да ви убие,Аллах да ви вземе,Чумата да ви тръшне,Синовете ви зетьове да ви доведат.АМИН/

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                            Дилърският WiTech струва на собственика , не знам , май си има счетоводител.Собственикът има пет големи сервиза и обслужва , и продава продукти на FCA.Едва ли има разлика в цените , горният пост сигурно е верен.
                            WiTech plus няма да се обслужва от Дилър кънект след 19.06 тази година.Програмата обаче си работи в режим офлайн с всичко заложено.Само ъпдейти няма да изпълнява ( е и някои други подробности от гореспоменатия).
                            Новата WiTech 2,0 е с два входа за поддръжка : Дилър кънект и I-Link.Крайслер и Фиат.С логото на Мопар.
                            Последно редактирано от jeko47; 11-06-17, 13:05.

Коментар

KJ от 2005 натам не реагира на трите завъртания с ключа. А автора на темата да си купи китайско блутуут адапторче с LM327 за 5 долара и да си изтрие грешките с телефона(програма торк например).
                              Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X