Обява

Свий
Няма добавени обяви.

P2704 Trans Friction Element E Apply Time Range/Perf - Диагностика, причини, лечение?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: P2704 Trans Friction Element E Apply Time Range/Perf - Диагностика, причини, лече

Отне ми няколко часа яваш яваш, да сваля гредата на РК/АТ, болтовете 18мм, направо бяха заварени, половин кило ВД40, една планина майки, една батерия на ел гедоре, и накрая се наложи да приложа камионски ключ за гуми с голямо рамо за да мръднат, това за 3те болта на гредата на РК/СК.

Сваля се и част от изпускателната генерация, там поскъсах един 8мм болт 65мм дълъг, щото на катализатора ръждата бе в изобилие.

Наложи се да разглобя и още две три неща за да мога да достъпя всички 15 болта на капака на АТ СК, 3-4 болта бяха навряни точно над гредата и няма шанс да се отвият без да се разпробие гредата или да се вдигне/подпре СК/РК на крик и да се смъкне гредата.

Нямам снимки, щото работата е мега мръсна, размазах се от напъване и нямам сили да кихна сега, а повечето болтове ги развивах с ел гедорето само, ако бях без него щях да съм пребито куче три пъти по-зле.

Свалих капака на СК, свалих двата филтъра, смених металния О пръстен на пллоския филтър, набих новия и сега съм облепил с алуминиево кухненско фолио отворената СК за да може да се изкапе още малко през ноща, останах без гумени ръкавици и дадох край на работния ден.

До тук мисля източих около 7 литра АТФ, около 3.5-4 литра през тръбата на щеката с вакум помпата и после след като свалих капака излязоха/изкапаха около поне 3 литра и повече, и още капе солидно.

По магнита имах доста сива глиноподобна консистенция с количество около 1-2мл, маслото си е/беше доста тъмно на цвят, капака на СК и филтрите имаха сив металиков филм което ме навежда на мисълта, че съм се олял с мързела, трябвало е да сменя маслото много по-рано, но квото такова, или ще се оправи или ще стана майстор и на автоматици докато рециклирам моя
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

От: P2704 Trans Friction Element E Apply Time Range/Perf - Диагностика, причини, лече

На хидротрансформатора как ще смениш маслото?
      Промивка????

Ще си повторя мнението - ако нямаш РЕАЛНИ оплаквания за тази грешка, не се вкарвай във филми...
      Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
        На хидротрансформатора как ще смениш маслото?
        Промивка????

Ще си повторя мнението - ако нямаш РЕАЛНИ оплаквания за тази грешка, не се вкарвай във филми...
        Ами не знам, не мисля, че лесно мога да го сменя, ще се изтече колкото може тази вечер, я има още кило я не и това е, потенциално мога да надуя едната тръбичка и да източа/изсмуча и от радиаторчето на АТ, но надали ще има и кило та, та не знам дали си струва заигравката.

Ако имаш идеи и съвети, моля те сподели?

И да, така и съм решил, сменям маслото и ако всичко е наред карам докато умре, това е работна кола и за това се ползва, много каране и това е.
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Сменяш двата филтъра, слагаш картера, наливаш 4 литра масло, вадиш тръбата с която маслото ВЛИЗА в кутията от радиатора и палиш мотора. Като изтече един литър, гасиш и доливаш един литър. И така, докато не протече алено масло. После връщаш тръбата на мястото и, и правиш ниво на маслото.

Няма да умре кутията.
          Докато включва нормално и няма лампи по таблото - всичко е ОК.
          Последно редактирано от onufriz; 02-04-17, 00:03.
          Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
            Сменяш двата филтъра, слагаш картера, наливаш 4 литра масло, вадиш тръбата с която маслото ВЛИЗА в кутията от радиатора и палиш мотора. Като изтече един литър, гасиш и доливаш един литър. И така, докато не протече алено масло. После връщаш тръбата на мястото и, и правиш ниво на маслото.

Няма да умре кутията.
            Докато включва нормално и няма лампи по таблото - всичко е ОК.
            Ей това е мъжка приказка, благодаря много!

Впрочем, аз до снощи бях източил около 6-7 литра сега гледам в легена изтекли още поне 1-2 литра и капе значително, може би ще го оставя да се изтече и тази вечер и после ще направя номера с входящата тръба в кутията, хитро е само дето на кофти място са заврели тръбата и не знам дали ще имам добър достъп без да омажа цялата улица

А и май имам само около 8-10 литра АТФ... и това ще трябва да се провери, колко имам наличен.
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
              ...Наложи се да разглобя и още две три неща за да мога да достъпя всички 15 болта на капака на АТ СК, 3-4 болта бяха навряни точно над гредата и няма шанс да се отвият без да се разпробие гредата или да се вдигне/подпре СК/РК на крик и да се смъкне гредата...
              Никога не бях чувал/виждал, че трябва да се свали гредата, за да се махне картера на скоростната кутия? На моите две в подписа ми ("Хемито" е със същата скоростна кутия) такива манипулации не са се налагали.
              Onufriz, Дядо Владо, четете ли това?
              В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Bat Georgeone, нали беше отворил специална тема за смяна на течността в АСК на Wrangler JK, защо не я довършиш? Нещо не я намирам.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                  Никога не бях чувал/виждал, че трябва да се свали гредата, за да се махне картера на скоростната кутия? На моите две в подписа ми ("Хемито" е със същата скоростна кутия) такива манипулации не са се налагали.
                  Onufriz, Дядо Владо, четете ли това?
                  То е ясно, че не всеки джип е така, само моите са така да ми е гадно а и ти си бензин и не си JKU, и на Доджовете които са също с тази кутия не се сваля гредата.

Шегата на страна, гредата на раздатката/СК закрива 4 болта, като двата по периферията може да се отвият без проблем, има обаче две в центъра, които няма шанс, никакъв, защото:

1. Единия болт има пробит отвор в гредата уж за него, ама самия болт е под ъгъл първо и второ главата на същия не съвпада с отвора в гредата, демек няма шанс да се развие.
                  2. Разстоянието между гредата и капака на СК е около 2см, нито става за камък, нито става за ключе луличка, просто не става, опитвах да разделя/раздалеча РК/СК от гредата, ама не ми се отлепи железарията с тампона, тръгна да се къса и теглих едни майки и направо свалих гредата като преди това подпрях/повдигнах РК/СК с крик.
                  3. И да бях развил болтовете, не мисля, че капака щеше да излезе лесно пак заради гредата.

Както и да е, станало вече, ако не бяха ръждиви зверски, тия болтове гредата се сваля за 5 мин, не е болка за умирачка.

П.С. То хубаво ми напомняш, бях забравил, че има тема за тая скоростна кутия, като ми дойде музата и малко си почина може и да сглобя нещо и там, сега просто пиша да не се губи ако има ценно инфо.
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

Смених филтрите и уплътнението, почистих, сложих(супер пипкава работа) силикон на Вюрт предписан от дилъра, сглобих всичко като щедро сложих морска грес на всички големи болтове и гайки по гредата и двете скари под РК/СК.

И следват чуденките - уж източих около 7 литра масло, това приблизително, а се наложи да долея 8 тубички по 1 литър и пак ми се струва, че маслото е под или около МИН на студените точки.

Карах малко около дома да загрее след налети 6 литра, долях още 1 литър да станат 7, пак покарах, пак мерих, долях още 1 литър и тръгнах за работа.

Карах около 150км и се чудя на това ниво на маслото, не ми показва ясно защото е мокра щеката и това си е, след малко ще ида да видя за грешки и да замеря нивото на спрял автомобил, изключен двигател и все още топла СК.

От малко по-ниско ниво не ме е страх толкова щото сложих доста малко, страх ме е да не я препълня тази кутия, и най-вече ме е страх защото според мен няма индикации ако маслото е под/над минимум или температурата на маслото се вдигне застрашително.
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Не съм сигурен при теб как е ,но маслото обикновенно се мери на работещ двигател.Нивото не е добре нито да е под мин. нито над мах.

Коментар

Джорджоне, немаш ли едни дупчици на щеката за мерене? Те са затова, щото пресният ATF стои малко безцветно. Гледат се горните две дупчици (по-близките до дръжката на щеката) - в долната дупчица требе да има "мехурче", т.е. да е пълна с АТФ, в горната - въздух, да няма АТФ. Т.е. нивото на течността при загрял (каран поне 20 мили) и работещ на празен ход двигател с лост на "P" или N", да бъде между тези две дупчици.

Коментар

Мерси за съвета, Драго и гусин Гагич.

Ей сега пак тествах, джипа е леко под наклон, в посока предницата.

На спрял двг маслото е на ниво СТУДЕНО, на запален и след минутка работа, на ПАРК, нивото е много под СТУДЕНО, едвам докосва щеката.

Имаше същата грешка като в заглавието, изтрих я, и - изненада.

Появи се нова грешка P0087 - Power Train, null

Сега ще чета това пък какво означава, обаче кофтито е, че съм на работа а имам само един литър АТФ4 в багажника, става весело
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

P0087 - Power Train, null

Това май е свързано с факта, че смених горивния филтър а не бях разкачил клемите и след като запалих двигателя, той работи 4-5 секунди и изгасна, след това запали без грижи и не съм имал ядове но може би е свързано с горивната система.
                            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение

Появи се нова грешка P0087 - Power Train, null

Сега ще чета това пък какво означава, обаче кофтито е, че съм на работа а имам само един литър АТФ4 в багажника, става весело
                              Р0087 явно е за налягането в рейла - изтриваш я и едва ли ще се появи пак.
                              А за количеството АТФ в онази тема, дето я беше отворил, нали ти писахме няколко човека, че може да се наложи до 9-10 кварти (не литра) да долееш. Особено ако си я държал да се отцежда цяла нощ. Доливаш и тази дето ти е останала, няма да се счупи кутията известно време ако караш с ниско ниво, но ако иска още доливане - купи / поръчай още ATF+4.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                                Р0087 явно е за налягането в рейла - изтриваш я и едва ли ще се появи пак.
                                А за количеството АТФ в онази тема, дето я беше отворил, нали ти писахме няколко човека, че може да се наложи до 9-10 кварти (не литра) да долееш. Особено ако си я държал да се отцежда цяла нощ. Доливаш и тази дето ти е останала, няма да се счупи кутията известно време ако караш с ниско ниво, но ако иска още доливане - купи / поръчай още ATF+4.
                                Мерси за съветите.

Течността ясно, ще я долея и следобед ще купя още.

За тази грешка, опитах да я изтрия, но или не се трие или се появява веднага отново.

След малко като долея ще опитам пакда я изтъркам от ЕКУто.
                                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X