Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee ZJ/ZG 5.9 (Въпроси & Отговори)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Grand Cherokee ZJ/ZG 5.9 (Въпроси & Отговори)

Мдаааа, намерих Raybestos: https://www.brakepartsinc.com/raybes...rt-search.html
    (на който му е интересно да разглежда) после ще потърся и другите...

Коментар

Първоначално публикуван от Rotkod Преглед на мнение
      ........ че ползват спирачни апарати от .....
      А аз не спирам да повтарям, че от 0 до 100 км/ч ускорява за 8 секунди, а от 100 до 0 спира за 3000лв.Колата не е направена да е бегачка и за предназначението си спира добре, свикни с нея в стоков вариант, а след това е "ъпвай". Това ми е и съвета.
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Дядо то е така ама аз като взех 5.9ката и още как си беше с компресора смених дискове и накладки.
        След това леко леко отидох до Банско на почивка.С жената,детето и лееееежерно каране.
        И след качването си горе в планината на връщане докато сляза и бях стигнал до там,че да ми пушат накладките.
        Нито съм бързал нито съм спирал агресивно.Ама почти ги бях опекъл.
        След това с компресора съм ги пробвал няколко пъти и след 2 интензивни спирания от 100-140 до 30-40 и са чао.
        Като цяло след 500лв дадени за спирачки то мога да кажа,че тоя джип не е мислен да спира.
        В 16ките джанти има къде да се вкарат и многобутални апарати и по-големи дискове.
        Е не са ги вкарали.
        Няма страшно в умирачката...
        Страшното е да си жив!...

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
          Остава да се научиш и да караш...
          Каквито и да са спирачки, ако цяло спускане не ги отпуснеш да охладят, ще прегреят. Има си разни неща като моторна спирачка, ала-бала - виж си скоростния лост. Тези 1 и 2 не са написани за учене на цифрите
          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Фоксе ясна е тая работа ама то остава и на бавни накрая да го пускам.Нито се качвам за първи път до горе нито слизам.Е как само на джипа стигнаха до това положение накладките.
            Пробвал съм го и на равното докато работеше компресора и както казах 2 спирания като хората и до там.
            Не може да ускоряваш за нула време,а да не са помислили за спирането.Факт е че и бубата преди мен бе решил да минава на по-големи дискове и апарати,че даже ги и бе набавил.
            Сега предполагам ще ги метне на джипката която взе,но ако реши ще сподели и тук.

Коментар

Е как само на джипа стигнаха до това положение накладките.
              Сигурно защото е кръгли 2 тона.

Пробвал съм го и на равното докато работеше компресора и както казах 2 спирания като хората и до там.
              Това като цяло относително, особено ако си го пробвал след прегряването.

Иначе да - можеше и доста по-добре да ги направят.
              Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

..след качването си горе в планината на връщане докато сляза и бях стигнал до там,че да ми пушат накладките.
                Да ти е минавало през ума че може ЗАДНИЯ мост да има проблем? Говорим си за коли на 20 години, е как и да го гледам последно производителя ще е виновен!

Коментар

Аз доколкото прочетох, задните дискове са плътни... Това ли имаш предвид колега, като казваш "че може задния мост да има проблем"? Ако не е това, ще обясниш ли калво имаш предвид?

Коментар

Какви проблеми да има.Казах накладки и дискове на по 200 километра пробег.Навсякъде.Предни,задни и ръчна.
                    Що се мъчите да носите от 10 кладенеца вода.Колата не е мислена за по-сериозно каране.
                    Имало е място за по-сериозни спирачки вкарани в 16ките джанти е да ама са ги спестили.
                    Да 2 тона е машината.Ама нито е единствената такава нито ще е последната такава.
                    Тая не спира добре,а други спират.Та толкова от мен за спирачките.
                    Ако доживее при мен джипа следваща смяна на дискове и накладки ще мисля за подмяна на апарати и дискове,ако не здраве.

Коментар

Не се обиждай, но 200км пробег е много малко за сработване на дискове към накладки. Взависимост „марките на бг пазара” съм си играл с разни комплекти от нисък клас който сработват чак след над 1000км пробег. Това при гарантирано правилно работеща спирачна система. Ако някой при теб е проспал нещо това време ще се удължи.

Ако не е тайна какви марки дискове и накладки монтира?

Не искам да те дразня защото знам какво е да ти обяснват неща които знаеш. Просто не съм съвсем съгласен че толкова направена кола не сприра приятно добре, макар 5.9 да не съм карал! А че на 2тона возило можеш да му посиниш дисковете е ясно! Само това казвам с идея да не кривнеш и новите дискове.

Обади се в Еврован и запиши час за престъргване на дисковете на място. Имат хубава машина и ако оператора свърши работа като хората ще останеш доволен. За да свърши работа ще му трябва време обаче.

Коментар

Аз доколкото прочетох, задните дискове са плътни... Това ли имаш предвид колега, като казваш "че може задния мост да има проблем"? Ако не е това, ще обясниш ли калво имаш предвид?
                        Имам предвид:
                        -задържане от бутало, водач
                        -лоши качества на накладките
                        -много твърдосплавни дискове
                        -и др.

Просто когато видиш разлика в поведението и усещането на спирачния педал само от смяна на кладки ще ме разбереш веднага. Благодарение на боклуците по бг пазара за авто части съм карал комплект с който имаше толкова голяма разлика от студени до топли спирачки че много бързо щеше да ме разбереш. И противно на очакванията накладките бяха АТЕ.

Коментар

Имам предвид:
                          -задържане от бутало, водач
                          -лоши качества на накладките
                          -много твърдосплавни дискове
                          -и др.

Просто когато видиш разлика в поведението и усещането на спирачния педал само от смяна на кладки ще ме разбереш веднага. Благодарение на боклуците по бг пазара за авто части съм карал комплект с който имаше толкова голяма разлика от студени до топли спирачки че много бързо щеше да ме разбереш. И противно на очакванията накладките бяха АТЕ.

Извинявам се за отклонението по темата, аз поне спирам.

Коментар

Ashika или EBC ще препоръчате (дискове + накладки)? EBC-то ще е около 500лв комплекта, Ashika около 380лв, като цената изобщо не е определяща в случая, а качеството.

Откъде мога да намеря ремонтни комплекти за спирачните апарати (предни и задни)?

Коментар

За WJ има всичко в интеркарс, там продават не малко стоки за Jeep. Ако искаш мога помогна и с някаква отстъпка там.

За ЕБЦ само хубави отзиви съм чул. Вземи си по-нормални накладки и дискове. Ако вземеш за високо натоварване ще трябва да ги стопляш за да работят като нормално. Аз като сменям мисля да сложа трв/текстар накладки и трв/ате дискове. Трв като накладки ги ползвам от много време и единствено на гранда опитаха да просвирят. Както обаче си знаех малко каране агресивно и стъпиха на ново феродо и се оправиха. Точно това се случи и когато на Аудито ги прегрях. А точно ЕБЦ казват че при свирене трябва да се прегряват два три пъти накладките за да изгори всичко което може да редизвиква проблеми. Като се замисля ЕБЦ дискове с ТРВ накладки беше много добра комбинация.
                              Последно редактирано от IvanVG; 15-03-17, 21:04.

Коментар

Мдааа, след повечко четене из всички (наши) форумиTRW го хвалят доста и май-май има и най-малко оплаквания (сумарно от него). Засега комбинациите които се очертават като добри са:

(дискове/накладки)
                                - TRW/TRW
                                - Brembo/TRW (аз лично Brembo дискове съм кривил за 500км)
                                - АТЕ/АТЕ
                                - ЕВС/ЕВС (тук трябва да се уточни кои дискове и кои накладки са Ок)
                                - ЕВС/TRW

А за спирачната течност да кажете каква да слагам?
                                Първоначално публикуван от IvanVG Преглед на мнение
                                За WJ има всичко в интеркарс, там продават не малко стоки за Jeep. Ако искаш мога помогна и с някаква отстъпка там.
                                Това с WJ не го разбрах....

За ЕБЦ само хубави отзиви съм чул.
                                Не останах с това впечатление. Ако искаш чети тук (доста потребители са споделили мнение): http://hardwarebg.com/forum/archive/.../t-230662.html

Вземи си по-нормални накладки и дискове. Ако вземеш за високо натоварване ще трябва да ги стопляш за да работят като нормално.
                                На този гоУем джип с автоматична ск. кутия, едва ли ще му е нужно чак такова загряване на накладката...все пак жълто EBC няма да слагаме...

Аз като сменям мисля да сложа трв/текстар накладки и трв/ате дискове. Трв като накладки ги ползвам от много време и единствено на гранда опитаха да просвирят. Както обаче си знаех малко каране агресивно и стъпиха на ново феродо и се оправиха. Точно това се случи и когато на Аудито ги прегрях. А точно ЕБЦ казват че при свирене трябва да се прегряват два три пъти накладките за да изгори всичко което може да редизвиква проблеми. Като се замисля ЕБЦ дискове с ТРВ накладки беше много добра комбинация.
                                Текстара не е това, което беше преси 10-15години. Пак прочети темата горе... аз също имах оплакване от свирещи накладки (но беше много отдавна). Тогава не знаехме за медната грес и задната страна на накладката (не че сега знам повече, само така ми се иска да си мисля).
                                Последно редактирано от Rotkod; 15-03-17, 23:01.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X