Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Утечка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Утечка

Здравейте,

Искам да разкажа какво ми се случи и да потърся място, където мога да си реша проблемите с консумацията на ток. Откакто имам колата си имам утечка, но не беше голяма болка, тъй като акумулатора падаше за 1 седмица и съм оставал без ток 2-3 пъти за 2 години. Но дойде зимата и имаше случай, когато падаше за 1 нощ. След като четох тук, си мисля, че може да е от ключа, който излиза не от правилната позиция и остава колата "на контакт". Отидох при Дядо Владо, който се мъчи доста, но не успя да локализира проблема, за да бъде той премахнат и ми препоръча да отида при Еди Рангелов. Отидох там, намери се проблем с камерата за задно виждане, върза се тя по друг начин и след платени 352 лв за това удоволствие и уверението, че колата харчи вече 0.03А си тръгнах с надеждата, че проблемът е решен. За съжаление не беше След 2 седмици отидох да си проверя акумулаторът и там ми измериха 0.18А консумация. Естествено, се върнах при Еди с надеждата, за поемане на гаранция или поне отстъпка в цената за новото търсене на 'виновника', но това не се случи. Трябваше да избирам или нова крупна сума или да си ходя.... Еми смачкаха приемният лист и ми върнаха ми ключа, явно не бях за там. В момента съм в изходна позиция, в търсене на място, където могат да ми решат проблема с необходимото отношение.
    тел. 0898454735

От: Утечка

Първоначално публикуван от ZliaShnur Преглед на мнение
    ... След като четох тук, си мисля, че може да е от ключа, който излиза не от правилната позиция и остава колата "на контакт". ...
    Дали е от ключа се установява лесно. Вадиш ключа в правилната позиция за вадене и мериш. Ако всичко е ОК - значи е от ключа. Ако не ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от ZliaShnur Преглед на мнение
      Здравейте,

Искам да разкажа какво ми се случи и да потърся място, където мога да си реша проблемите с консумацията на ток. Откакто имам колата си имам утечка, но не беше голяма болка, тъй като акумулатора падаше за 1 седмица и съм оставал без ток 2-3 пъти за 2 години. Но дойде зимата и имаше случай, когато падаше за 1 нощ. След като четох тук, си мисля, че може да е от ключа, който излиза не от правилната позиция и остава колата "на контакт". Отидох при Дядо Владо, който се мъчи доста, но не успя да локализира проблема, за да бъде той премахнат и ми препоръча да отида при Еди Рангелов. Отидох там, намери се проблем с камерата за задно виждане, върза се тя по друг начин и след платени 352 лв за това удоволствие и уверението, че колата харчи вече 0.03А си тръгнах с надеждата, че проблемът е решен. За съжаление не беше След 2 седмици отидох да си проверя акумулаторът и там ми измериха 0.18А консумация. Естествено, се върнах при Еди с надеждата, за поемане на гаранция или поне отстъпка в цената за новото търсене на 'виновника', но това не се случи. Трябваше да избирам или нова крупна сума или да си ходя.... Еми смачкаха приемният лист и ми върнаха ми ключа, явно не бях за там. В момента съм в изходна позиция, в търсене на място, където могат да ми решат проблема с необходимото отношение.
      А като ти замерваха акулулатора, затвориха ли всички врати заедно с предния капак да изчакат 20-30 минути и да замерят тогава. Или направо си мерят, ако е така винаги ще ти показва консумация, по простата причина че повечето системи остават в готовност след загасянето на мотора още поне половин час.

Коментар

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
        А като ти замерваха акулулатора, затвориха ли всички врати заедно с предния капак да изчакат 20-30 минути и да замерят тогава. Или направо си мерят, ако е така винаги ще ти показва консумация, по простата причина че повечето системи остават в готовност след загасянето на мотора още поне половин час.
        И аз мисля така.. Към собственика имам следния съвет.Намирането на утечка си е пипкав проблем който обикновенно иска време и не "могат да се вземат" достатъчно пари от клиента. Уж е просто работа ама малко сервизи могат да се справят.Аз бих дал следния прост съвет:
        Намираш 2 свободни часа и закачаш уред да мериш консумацията.При напълно затворени врати капаци и консуматори.Трябва да се следи по време.Примерно ако консумацията е постоянна най вероятно става дума за дефект утечка някъде.Ако обаче се мени напълно е възможно всичко да ти е наред и просто колата не "заспива". Това се дължи на конфорт модула който командва врати прозорци и прочие...Та така.. Трябва да разберем дали се променя утечката след 2минути след 5 след половин час... И пак пишеш тук и ще я локализираме... Няма да си първия нито последния..Трябва да знаем със сигурност дали консумацията е постоянна или се мени с времето(както подозирам аз че е).
        П.П
        350 лв?! Баси.. то по добре да си купиш от новите клещи на ун дето мерят всичко и си ти... Ще ходиш да им се молиш как ли пък не..

Коментар

Чак не ми се вярва Еди да е постъпил така,но предполагам ще чуем и неговото мнение.

За отечката отиди в голям акумулаторен център или където правят генератори,стартери и тем подобни..Там имат необходимата техника и знаят как се установява има ли консумация на ток или не.
          Grand Cherokee WJ
          Dodge Caliber
          E 430 4-matic-T(S210)
          GLK

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен С Преглед на мнение
            Чак не ми се вярва Еди да е постъпил така,но предполагам ще чуем и неговото мнение.

За отечката отиди в голям акумулаторен център или където правят генератори,стартери и тем подобни..Там имат необходимата техника и знаят как се установява има ли консумация на ток или не.
            Съмнявам се че е така.Защото такъв проблем не иска голяма техника ами време и внимание.А точно в големия център нямат "времеви" ресурс. Не става дума за елементарна бърза повреда и защото първия майстор не я намерил а вторите са го изпратили че било в камерата.А точно камерите не могат да направят консумация по голяма от 100ман... И пък било от връзването?!? Трябва да се отговори на един прост въпрос а именно: Постоянна ли е консумацията в времето или не и дали плува(мени се постоянно в рамките на 10-100ман)

Коментар

Писах от опит.Времеви ресурс не се изисква,а техника и компетентно мнение.
              Grand Cherokee WJ
              Dodge Caliber
              E 430 4-matic-T(S210)
              GLK

Коментар

Здравейте , не мисля че някой може да коментира цената на моя труд без да е осведомен какво съм свършил , след като съм разглобил и сглобил половината автомобил и съвестно съм проверил всяка една точка по веригата с консумация от 0,180 А , открих нескопосано свързана камера за задно виждане с неизвестен произход и препоръчах да се смени с нещо по-качествено клиента пожела да остане за да я ползва свързах я към плюс след контакт !!!
                П.П. Също не съм длъжен да правя отстъпки или да извършвам безплатни ремонти на възникнали дефекти от друг произход през две седмици !
                Еди Рангелов : 0885 088 444
                Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Аз се присъединявам към Еди!Как Вие колеги , онлайн определихте , че пусналият темата е прав и взехте неговата страна?Нямаме ли презумпция , че доказан професионалист и немошеник се ползва с повече доверие?...
                  Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Аз не виждам някой да се е усъмнил в морала и качествата на Еди.
                    Точно обратно,веднага изразих съмнение...
                    Grand Cherokee WJ
                    Dodge Caliber
                    E 430 4-matic-T(S210)
                    GLK

Коментар

Хм... В това, което е писал колегата виждам противопостяване на два сервиза...
                      Значи общо взето - ял е дървото, и накрая е отишъл при Еди... Еди му е решил проблема, след което колегата все пак е решил да провери работата на Еди в друг сервиз, с анонимни специалисти, които незнайно как са измерили дадена повишена консумация...
                      Напълно съм съгласен с колегите по-горе, че е нужно време след затварянето на всички врати и капаци, за да 'заспи' автомобила.. Обикновено при изпълнение на всички условия (затворени врати, капаци, изключен ключ и покой) са нужни няколко минути за да 'заспи' автомобила. И то ако из менюта и т.н. не са избрани по-дълги срокове.. И не възникне междувременно 'събуждащо' събитие...
                      При мен например докосването на дръжката на вратата може веднага да инициира 'утечка' над 1А.. Временна разбира се..
                      Така, че е вярно, че утечка често се търси достатъчно трудно. Може да се тръгне с бушоните, за да се локализира поне веригата, която дава такава утечка.
                      А след това - разглобяване, изключване, проби - абе пипкава работа си е... И то само ако знаеш добре какво правиш (да измерваш тока тогава, когато не би трябвало да има консумация - нещо, което трудно можеш да предвидиш при по-съвременен автомобил, чиито енергиен мениджмънт е 'черна дупка' заради секретният софтуер)..
                      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Тотално се разводниха нещата.Установяване на утечка не изисква кой знае какво време.Локализирането на такава е друго нещо.И щом Еди е отстранил проблема
                        говорим за ново установяване или търсене на друг проблем.
                        Grand Cherokee WJ
                        Dodge Caliber
                        E 430 4-matic-T(S210)
                        GLK

Коментар

Търсенето на утечка не е чак пък такава драма. Почваш с вадене на предпазителите и гледаш в същото време каква е консумацията. Не е лошо да се откачи и генератора защото по някой път и той прави мизерия.
                          Като разбереш след изваждането на кой предпазител изчезва консумацията ти трябва да знаеш на даден предпазител какво е захранено. След това нещата които са захранени от набедения предпазител ги изключваш едно по едно и така докато разбереш кое е виновно. Проблем в когато има нещо допълнително монтирано, но пък в повечето случай и там няма драма. 50ma е максимума който се дава от доста народ, след тези милиампери АБ се скапва. Също така АБ е стара и това също оказва влияние.
                          EXC TPI 2019

Коментар

Аз не разбрах за какъв автомобил става въпрос и коя година, щото и това има значение.
                            Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
                            SSang Yong Kyron 2.0xdi
                            Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Колата е WJ 4,7 2001-ва. Има доста неща слагани по нея допълнително. Иначе акумуратора ми го замериха много съвестно момчетата от Акумулатори БГ на Сливница, 10 минути седя поне. Като сервизи съм ходил при Дядо Владо и Еди и ... още го имам проблема. Драмата може би идва от там, че оправянето на една утечка не смятам, че трябва да струва чак тези пари.
                              тел. 0898454735

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X