Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за двигател 2.0 CRD на Jeep Patriot информация за марката като цяло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мнение за двигател 2.0 CRD на Jeep Patriot информация за марката като цяло

Това не е ли единичен случай, предполагам за какъвто и двигател да пиша отзад "DEAD" ще има по 1 бройка поне

Коментар

Това нещо имаше рекорд в Гинес за няй-нисък разход - 3.6L/100km
      Стига сте го плюли. Вече евтините неща са на мода.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
        Това нещо имаше рекорд в Гинес за няй-нисък разход - 3.6L/100kм .........
        Пламене, това да не е масло

Коментар

За мен разхода винаги е бил усмивки/100км но в случая е литри нафта за 2000км тест в неговия си клас Компактен кросоувър.
          В момента не мога да намеря линка.

Коментар

Първоначално публикуван от extreme85 Преглед на мнение
            Окей, това означава ли че във всеки двигател има проблем и какъв е точно проблемът. Много тъжно, че не е Common Rail, в Google CRD е дефиниран като Common Rail почти навсякъде което е объркващо.
            Аз не съм фен на VAG групата но все пак има проблем с помпата за ниско налягане на горивото , протича няма ремонт сменяш с нова , при проблем с дюзите частичен ремонт ако е възможно или ню . Ниския разход на гориво се компенсира с други разходи , нова дюза около 2000 и т.н.
            Еди Рангелов : 0885 088 444
            Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Абе, кръстил си се extreme, пък за някакви пенсионерски автомобили разпитваш? "Jeep" или 6,4 литра бензинов, или компромис някакъв докъмто 3,7 - 4,0 л. взимаш!
              За ≤ 2,0 л., че и дизел, си има VW
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                Абе, кръстил си се extreme, пък за някакви пенсионерски автомобили разпитваш? "Jeep" или 6,4 литра бензинов, или компромис някакъв докъмто 3,7 - 4,0 л. взимаш!
                За ≤ 2,0 л., че и дизел, си има VW
                Абе и вие големи "Jeep"-аджии пък никакъв сносен отговор иначе да кажа не ми се кара джип а автомобил с малко по - големи габарити а този Jeep лично много ми харесва на външен вид, за мен даже двигателя няма значение в случая колко харчи, че бил муден и т.н. а единствено здравина, в самото начало казах че ще се кара само в градски условия. А относно никнейма - малко е подлъгващ, екстремен съм в друга област

Коментар

Първоначално публикуван от edirangelov Преглед на мнение
                  Аз не съм фен на VAG групата но все пак има проблем с помпата за ниско налягане на горивото , протича няма ремонт сменяш с нова , при проблем с дюзите частичен ремонт ако е възможно или ню . Ниския разход на гориво се компенсира с други разходи , нова дюза около 2000 и т.н.
                  Аз въобще не съм привърженик на дизел двигателите, до момента информацията която събрах е обобщено за 2.0 VW TDI:

1. 2.0 TDI на VW двигателите имали 8V и 16V версия и двете 140 hp - 8V била по здрава (Вярно или невярно) ? Не знам коя е инсталирана във въпросния Jeep
                  2. Друго което чух е за маслената помпа вътре имало някаква пластмаса (забравих как я нарекоха), която се чупела в движение оттам маслото не се "качва" в двигателя и общо взето работата отивала на тотал - пак не съм сигурен дали се отнася за този мотор и дали е вярно твърдението като цяло!
                  3. Въпрос, какви за дюзите на Bosch или Siemens? Разбрах че на Siemens са проблемни.

От VW форумите - Пукнати глави, дефектни маслени помпи (първите години на този мотор, уж след 2006-та година в новите ревизии тези проблеми са поправени)

Коментар

Абе и вие големи "Jeep"-аджии пък никакъв сносен отговор иначе да кажа не ми се кара джип а автомобил с малко по - големи габарити а този Jeep лично много ми харесва на външен вид, за мен даже двигателя няма значение в случая колко харчи, че бил муден и т.н. а единствено здравина, в самото начало казах че ще се кара само в градски условия. А относно никнейма - малко е подлъгващ, екстремен съм в друга област
                    Незнам колко по сносен отговор искаш, щом едни от най- големите майстори на марката JEEP (Еди Рангелов) ти каза че е проблемен мотор и ще береш ядове. тва е джип които имат не повече от 10 човека в Балгария , в форума има едва 2-3-ма души, който не пишат за проблемите и се чудят как да се отърват от това недоразумение. А ти щом още ти харесва как му изглеждат калниците и капака си го вземи.

Коментар

По-добре стария Nissan X-trail. Същото грозилче пък двигателят му поне се поправя като "фръгне турбо" и т.н.
                      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
                        Незнам колко по сносен отговор искаш, щом едни от най- големите майстори на марката JEEP (Еди Рангелов) ти каза че е проблемен мотор и ще береш ядове. тва е джип които имат не повече от 10 човека в Балгария , в форума има едва 2-3-ма души, който не пишат за проблемите и се чудят как да се отърват от това недоразумение. А ти щом още ти харесва как му изглеждат калниците и капака си го вземи.
                        Благодаря ти, някак си повече ме надъха да не го вземам

Имате ли наблюдения над другите двигатели, може и по - висока година. Благодаря.
                        Последно редактирано от CarTest™; 16-12-16, 08:35.

Коментар

Аз въобще не съм привърженик на дизел двигателите, до момента информацията която събрах е обобщено за 2.0 VW TDI:

1. 2.0 TDI на VW двигателите имали 8V и 16V версия и двете 140 hp - 8V била по здрава (Вярно или невярно) ? Не знам коя е инсталирана във въпросния Jeep
                          2. Друго което чух е за маслената помпа вътре имало някаква пластмаса (забравих как я нарекоха), която се чупела в движение оттам маслото не се "качва" в двигателя и общо взето работата отивала на тотал - пак не съм сигурен дали се отнася за този мотор и дали е вярно твърдението като цяло!
                          3. Въпрос, какви за дюзите на Bosch или Siemens? Разбрах че на Siemens са проблемни.

От VW форумите - Пукнати глави, дефектни маслени помпи (първите години на този мотор, уж след 2006-та година в новите ревизии тези проблеми са поправени)
                          Общо взето добре си прочел. 8-клапановия мотор е идентичен с 1,9 и е 136к.с. Той е по-читав, но се прави малко време и вероятно не се слага в тоя джип.
                          Наистина го пооправят и другия след време, но не всичките кусури. Маслената помпа мисля, че остава проблемна.
                          Последно редактирано от cecoa1; 16-12-16, 10:17.
                          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Здравейте, това което гледам е да е 2008, до колкото виждам там монтираният двигател е CRD или се лъжа? Сега прегледах и българските в Mobile.bg след 2008 г. и ги дават, че са CRD което не знам дали е вярно?
                            Ако си толкова фен на дизелите, моторите на Cherokee 2.8crd и на Grand cherokee 3.0crd от същата година са много по добри, има много повече информация и части за тях и сервизи които да ги подържат.

Коментар

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
                              Ако си толкова фен на дизелите, моторите на Cherokee 2.8crd и на Grand cherokee 3.0crd от същата година са много по добри, има много повече информация и части за тях и сервизи които да ги подържат.
                              Не съм, търся нещо не толкова мощно. Харесва ми Patriot-ът че е компактен ама с този двигател много ме наплашихте.

Коментар

Ами майка ми си го има вече 6 години, никакви проблеми. Къщата ни е в едни баири, газ колку може, товарене, юркане, на лов, на риба /майка ми е ловджиийка и рибарка, има 7 пушки и над 100 въдици/. Никакви ядове! Корава машина.
                                Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                                Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X