Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с quadra drive и лсд

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с quadra drive и лсд

Здравейте на всички. Наскоро се сдобих с Гранд 4.7 Quadra drive. Oще когато го оглеждах да го купувам при завиване дори не на пълен ляв или десен се чуваше неприятен звук от задния диференциал придружен с вибрация, все едно заключва на 100% дифа. Но въпреки това го взех сега след като смених маслото и в двата диференциала с кастрол 75 w 140 limited slip с добавка на mopar този проблем изчезна. Само да вметна незнайно по каква причина някои преди това беше налял в задния диф. масло гъсто като мед. Днес направих лека разходка в която установих ,че нещо лсд-то не работи добре. Когато няколко пъти джипката остана на 2 гуми на кръст се въртят само тези, който са във въздуха или на който им е по лесно и нямат сцепление....... Предният ми джип пак беше quadra drive,но при него нямаше подобни ядове . Когато сменях маслата задният диференциал беше разглобен и почистен от старото масло. Докато беше на подемника въртях гумите и посоката на въртене след 1/2 оборот ставаше еднаква,но днес нещо се разочеровах. Някой ако има някаква идея каква е причината да не работят лсд-тата ще бъда благодарен да чуя мнение.

П.п. :
    Дано сте разбрали нескопосаното ми обяснение.

От: Проблем с quadra drive и лсд

Някой е налял в задния диф някакъв боклук с голям вискозитет, за да го продаде. Надявал се е да спрат шумовете и не е знаел какво прави.

Колко си минал с правилните масла?

Коментар

Около 60-70 км.

Коментар

Повърти още и има сериозен шанс да заработи. Ама може и да не заработи.

Коментар

И какви би следвало да са опцийте ако не заработи ??

Коментар

Дедо Владо предполагам ще каже, но според мен опциите са отваряне и ревизиране на помпа, клапан и фрикциони... (предполагам модела ти е по-стария - не с електрическото моторче, а с хидропомпа..)

П.С. извинявам се - късно видях, че колегата е пуснал две теми...
            Навярно е добре модераторите да почистят...
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X