Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обезшумяване на JEEP - DIY soundproofing - Wrangler JKU

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Обезшумяване на JEEP - DIY soundproofing - Wrangler JKU

Нямаш ли мек таван?
    Да ти кажа и прадядото,че и прабабата на твоя модел са по-добри от него , за това, за което се прави един вранглер. И в концепцията му не се вписва много магистрала, комфорт, тишина и висока скорост. Ще го накачулиш с разни измислени изолации, като крайният ефект едва ли ще даде очаквания от теб резултат.Само дето ще се изръсиш. А тези изолации задържат кал и вода по тях, не случайно тези коли нямат изолации.

Коментар

Първоначално публикуван от 4wheel Преглед на мнение
      Нямаш ли мек таван?
      Да ти кажа и прадядото,че и прабабата на твоя модел са по-добри от него , за това, за което се прави един вранглер. И в концепцията му не се вписва много магистрала, комфорт, тишина и висока скорост. Ще го накачулиш с разни измислени изолации, като крайният ефект едва ли ще даде очаквания от теб резултат.Само дето ще се изръсиш. А тези изолации задържат кал и вода по тях, не случайно тези коли нямат изолации.

Е за това ти казах, че имаме много различни возила ти не ми повярва

Нямам мек таван а твърд на три лесно разглобяеми части.

Не си и прав за кой е по-добър, и моя и твоя си имат предназначение, аз моя го ползвам за всекидневен семеен автомобил, за детевоз и за служебна кола на която въртя над 20-30 000км годишно, моя го карам с над 130-140км/ч понякога, с часове, понякога.

Моя има системи за безопасност, екстри, нисък разход, мощност и обем които ти нямаш, обаче влезем ли в калта и гората ти водиш с много точки, по-лек си, по-къс си, по-малко електроники и т.н. имаш но хайде вдигни първо 140 с две деца и жена и опитай да ги подържаш на климатик за няколко часа, ами и без да ми казваш знам отговора.

Сега, да се върнем на темата, аз джип за калта и гората имам(4l CHerokee XJ 4" лифт и т.н.) искам семейната кола да обезшумя и съм склонен на компомиси, примерно да си платя за противокорозионна обработка и след това да шумо и термо изолирам.

Склонен съм лятото да сложа 100% асвалтови гуми, НЕ съм склонен само заради шума да сменя возилото, за товя моля за още конкретни идея по темата

Предимно ме вълнува сега какви видови изолации има, как и къде си монтират, и идеи за обезшумяване в региона на подкалниците???

Имам алумин и пластмаси и мога да сглобя нещо като втори, по-голям подкалник, мога да сложа и изолации, ама нали пак всичко това ще е монтирано, тоест закрепено за джипа, пак ще предава вибрации... не ми е ясно как да го сложа това здраво на джипа и същевременно да минимизирам предавания шум, идеи???

Как са обезшумени новите Аудита и Лексуси, все возила които вдигат и над 200км/ч, верно не се карат с АТ гуми но все пак трябва да имат някаква умна схема за спиране на шума от гумите?

Друго си мисля, има ли логика, шума в подкалника да бъде резониран и пренасочен в посока "удачна" за мен, примерно на страни или някакси напред в посока срещу движението, говоря за примерно подкалник с покритие и отвори насочващи шума???

Как аджаба един заглушител за пистолет в толкова малък обем може да задържи толкова силен шум, няма ли някаква такава система с каверни и т.н. която да са ползва за джиповете? Е верно ще събира кал, ама има и автомивки за целта и не струват 1000 кинта едно миене а 1-2 кинта и става за под 2-3 мин ако бърза човек?
      Последно редактирано от BatGeorgeone; 13-10-16, 12:41.
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Ох човек, летиш много нависоко
        Системата с каверни се нарича Хелмхолц камера(и).
        Изчисляват се за различни честоти. Дадох ти жокера, от тук насетне си ти.
        В джипа нямаш място за такива.
        Със заглушителите работата е малко по различна.
        Ниските честоти в помещенията се убиват с бас-трапове. И за тях нямаш място.
        Освен всичко останало, в затворените пространства, от интерференциите се получават така наречените стоящи вълни.
        Затова, ако преместиш шумомера на различни места, и те дават отражение.
        Вероятно си забелязал, че дори да си завъртиш главата, се променя и естеството, тоналноста на шума. Това са те, стоящите вълни.
        Всичко не би могъл да убиеш.
        Започни с обезшумяване на арките.
        След това наблегни на големите панели. Чрез добавяне на маса, ще намалиш нискочестотните резонанси.
        Чрез добавянето на вата, ще бориш, абсорбираш, по-високите честоти.
        Прегледай и филмчетата по темата.
        Но не пропускай и скептичните мнения по въпроса
        Има ги и на руски.
        Може и да се консултираш и с хора монтиращи аудио системи. Но да са истински фенове и навътре в материала.
        Последно редактирано от ctef; 13-10-16, 15:28.

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
          Ох човек, летиш много нависоко
          Системата с каверни се нарича Хелмхолц камера(и).
          Изчисляват се за различни честоти. Дадох ти жокера, от тук насетне си ти.
          В джипа нямаш място за такива.
          Със заглушителите работата е малко по различна.
          Ниските честоти в помещенията се убиват с бас-трапове. И за тях нямаш място.
          Освен всичко останало, в затворените пространства, от интерференциите се получават така наречените стоящи вълни.
          Затова, ако преместиш шумомера на различни места, и те дават отражение.
          Вероятно си забелязал, че дори да си завъртиш главата, се променя и естеството, тоналноста на шума. Това са те, стоящите вълни.
          Всичко не би могъл да убиеш.
          Започни с обезшумяване на арките.
          След това наблегни на големите панели. Чрез добавяне на маса, ще намалиш нискочестотните резонанси.
          Чрез добавянето на вата, ще бориш, абсорбираш, по-високите честоти.
          Прегледай и филмчетата по темата.
          Но не пропускай и скептичните мнения по въпроса
          Има ги и на руски.
          Може и да се консултираш и с хора монтиращи аудио системи. Но да са истински фенове и навътре в материала.
          Ето заради такива мнения обичам форума, мерси много!

Сега, аз ритнах кошера и в една друга група с маниаци на ДЖИЙП и хората казват сложи си headliner на hard top - HOTHEAD HEADLINER'S kit, струва 333 кинта и е нещо като кора с вата на нормалните коли които го имат по таваните има го в два цвята и освен, че обещава 3-4 децибела надолу излеждало добре, та мисля да скоча на него.

Освен това, има хора постигнали 10-12 децибела намаление с именно такива хед лайнъри + разбра се с добрите стари комбинирани изолации по пода, калници и т.н.

Значи, вместо ТНТМ за пластмасовия таван, ще взема сигурно тая хед лайнъри и после може би за около 200 кинта шумоизолации, кълнат се масово в една на име Skinz.

Много благодарско на всички!
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Аз на тавана съм с такава изолация: http://www.quadratec.com/products/12021_1001_07.htm

Доволен съм, освен че намалява шума, изолира и от температурата, лятото не се напича много вътре, а зимата топлото си стои вътре

Иначе така изглежда. Нямам по-добра снимка:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:21350231678981620_9.pic.jpg
Прегледи:1
Размер:37.6 КБ
ID:5731070

Твоето предложение обаче също е добро.

... to be continued

Коментар

Здравей, мой приятел живеещ в Германия имаше такъв проблем с шума, но на лек автомобил и отиде в лаборатория където поставят професиално музика на автомобили , в Мюнхен, колата му е била разглобена , кори на врати, калници, капаци, налепена е с нещо много леко, като затвориш вратите вътре си направо във вакуум, понякога даже е опасно, защото не се чува много добре какво става отвън, особено в градски условия. Иначе е много доволен и вече десетина години няма проблем, става въпрос за Мерцедес 124-ка комби, която беше доста шумна преди това. Сумата тогава беше мисля около 2000лв, но за него цената не е проблем, защото колата не е за продан.

Коментар

Мерси Иво, Мерси Геца.

С моя модел Вранглер няма опасност да стане твърде тих защото е дизел и защото е кабрио+.
                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Тия пичове са направили жестока работа по подкалниците - http://www.vwt4forum.co.uk/showthread.php?t=296890

Финансова инвестиция скромна но доста време и усилия, обаче след много много часове четене извода е, че ниските честоти са НАЙ-ТРУДНИ за спиране, а точно те са гадния шум, ромоленето на гумите и неравностите по пътя.

Страхотни съвети, припокриващи се с всичко прочетено от мен до сега - http://prodetailersmalaysia.blogspot...oad-noise.html

Гумите могат да свалят децибели но за сметка на профил и грайфери, аз предпочитам да имам повече грайфер и хубав профил за това може да опитам със спрейове за гумиране и останалите хитрини - http://www.eldiape.com/geluidsreduct...dsreductie.htm

В момента и в близките 4-5 месеца климата не е удачен в моя случай за монтиране на изолации, студено и много влажно.

Скоро, ще ми се освободят едни 4 зимни гуми за боклука, чудя се дали да не се договоря с албанците гумаджии до мен да тествам DIY метод за обезшумяване - залепяне на материя отвътре в гумата, прийом директно краднат от Континентал, супер гореща иновация - http://blog.conti-online.co.uk/conti...ew-quiet-tyre/
                  Последно редактирано от BatGeorgeone; 16-10-16, 01:30.
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

Тишината и конфорта в купето беше един от основните фактори при избора ми на семейна кола.
                    Понеже питаш как е при Лексус-ето малко инфо от Collision repair за LS430.
                    Подкалниците са покрити с нещо като киче.
                    Гумите са много важни-те са един от основните източници на шум.

Успех
                    Прикачени файлове
                    Toyota Land Cruiser BJ70 1985
                    Lexus LS430

Коментар

Първоначално публикуван от vento5 Преглед на мнение
                      Тишината и конфорта в купето беше един от основните фактори при избора ми на семейна кола.
                      Понеже питаш как е при Лексус-ето малко инфо от Collision repair за LS430.
                      Подкалниците са покрити с нещо като киче.
                      Гумите са много важни-те са един от основните източници на шум.

Успех
                      Мерси много колега!

Впрочем, сега разбрах защо почти няма гума с данни за шум под 70 децибела, дори масово са 71-73 децибела, при мен на джипа с нормални човешки скорости данните са точно толкова, около 70тина дБА.
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Колега, виж това: https://www.youtube.com/watch?v=kjixeCkSxB4
                        What happens in my garage stays in my garage.

Коментар

Първоначално публикуван от F.i.f.o. Преглед на мнение
                          Колега, виж това: https://www.youtube.com/watch?v=kjixeCkSxB4
                          Мерси колега, така е в "лабораторни" условия плюс честотите на телефони за предимно във високите, проблема с возилата ни се оказва първо в ниските честоти(шума от гумите) и после НЕвъзможността да се получи тази идеално затворена кутия, защото имаме прозорци, имаме части на автомобила които винаги имат отвори.

Някой някъде беше писал нещо в което взех да вярвам, все повече, след може би над 100 часа прекаране в четене само на тази материя, обезшумяване на автомобил - "Ако покриеш 95% от площа където трябва да се покрие в един автомобил може би ще спреш 15тина процента, но ако покриеш 98% от автомобила ще спреш сигурно 70% от шума, емпирично това се доказва с открехната врата у дома, докато не затвориш плътно шума си е там..."

За мен това се оказва кауза пердута, след зимата ще се търсят по-малко шумни гуми и това е.
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Така става с много четене в интернет. Смисъл има, начинанието не е трудно изпълнимо нито е сложно!
                            Няма и нужда от скъпи материали! Важен е принципа!
                            Самозалепваща ЕВА пяна навсякъде(врати, кори, под, калници, таван) + гума положена като мокет + оригиналния мокет + дебели стелки! Това ти гарантирам че ще го усетиш!
                            Аз направих само облепването с ева пяната. Ефект има! Смятам занапред във времето да добавя и гума върху нея, съответно под мокета.
                            Цялата работа не е кой знае каква философия..... в лаборатория е едно, на практика нуждите са съвсем други!
                            Добави материали - 2-3 на брой, с различна плътност и си готов! Ако си го правиш сам, ще си готов за една събота и около 1 каса бира с приятели!
                            Поздрави!
                            What happens in my garage stays in my garage.

Коментар

Колко да е дебела ЕВА-та?

Коментар

Интересна тема сте заформили тука! Аз също се опитвама да намаля шумовете на моя териос. Със скорост до осемдесет километра в час си е направо тих, но от осендесет до сто шума значително се увеличава в ниските честоти и от сто нагоре пак затихва. Сложих допълнителна вата под мокета на предните седалки и сякаш шума понамаля. Но това не ме задоволява. Знам че това с ватите гумите и тем подобни е пасивно заглушаване. Но има и активно. То може да се осъществи, като доминиращата честота (не знам дали правилно се изразих) се улови с микрофон или адаптер и се усили и възпроизведе от тонколона(и) но с обратна амплитуда. Ако през зимата ми остане свободно време мисля да го пробвам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X