Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигател 3.1 ТД

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Двигател 3.1 ТД

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
    Има! Качествен ремонт и максимално 2 000 оборота. Аз съм така - 6 години след ремонта!
    Стига де, турбината трябва да ти е с паяжина !

Какви са характеристиките на 2.5 и 3.1 ?
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Май ще се окаже, че 2.5 е по-добър.
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение

Какви са характеристиките на 2.5 и 3.1 ?
        Е, чак пък паяжина! Караш с 140км/ч и пей сърце - вече 8 години.Повече от 300К км. Но не е попадал в ръцете на "майстор -готвач"!!!

Коментар

До тук разбрах:

425 OHV

114 коня при 4000 об./мин.
          300 Нютона при 2200 об./мин.

531 OHV

140 коня при ??? об./мин.
          384 Нютона при ??? об./мин.

Нооо, явно е някаква мистерия при какви обороти тия сили обладават мотора ?!
          ...

Божич, ше ти се затлачат кюнците при тия "до 2000 об."

Коментар

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
            ...
            Караш с 140км/ч
            ...
            ...
            и максимално 2 000 оборота.
            ...
            Така ли ?!

Коментар

Не , единият е 3.1 , а другия 2.5.

Коментар

Така ли ?!
                Не , единият е 3.1 , а другия 2.5.
                Значи не четеш.

Има! Качествен ремонт и максимално 2 000 оборота. Аз съм така - 6 години след ремонта!
                ...
                Коментара ми е към Божич, който е със ZJ.

Коментар

Предвид на възрастта, за WJ 3.1 най - малък проблем е двигателя. При евентуалма покупка , изненада с двигателя е малката беля - ремонтира се лесно и при качествен ремонт държи , особено ако го кара жена. Но , като започнеш с "шимита", дифренциали, раздатки, клапи на парното,преден кардан - ще разбереш, че смяната на една или две глави е най- малкият проблем! Дали ще е 2.7, 3.1, или бензинови - за възрастта си проблемите по ходова част и оборудване са многократно повече от "проблемния " 3.1.
                  Цял живот покрай другото винаги съм имал и руски джип . Нищо което е механично като повреда не ме плаши имам голяма машинна база на разположение . Виж електрониката е друга бира там съм индианец . Берлингото на един колега 2.0 ХДИ втори месец не могат да го подкарат . То не бяха помпи ; клапани ; датчици ; компютри и това при положение че човека се пенсионира миналата година от сервиз Ситроен . Та поне на тоя етап гледам колкото се може да има по малко електроника . В 2.5 мотора поне не е толкова много . Предполагам че и в 3.1 също все пак са класически дизели не коман реал или някоя друга от новите изцяло компютърно управлявани горивни системи .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                    Цял живот покрай другото винаги съм имал и руски джип . Нищо което е механично като повреда не ме плаши имам голяма машинна база на разположение . Виж електрониката е друга бира там съм индианец . Берлингото на един колега 2.0 ХДИ втори месец не могат да го подкарат . То не бяха помпи ; клапани ; датчици ; компютри и това при положение че човека се пенсионира миналата година от сервиз Ситроен . Та поне на тоя етап гледам колкото се може да има по малко електроника . В 2.5 мотора поне не е толкова много . Предполагам че и в 3.1 също все пак са класически дизели не коман реал или някоя друга от новите изцяло компютърно управлявани горивни системи .
                    Управлението на горивния процес е един и същ и за двата модела. Елементарна компютърна схема, такава каквато е на WV в първите години на компютъризаци. Помпата е Бош -железна. Няма VP44 ,ангренажа е с колела.

Коментар

Управлението на горивния процес е един и същ и за двата модела. Елементарна компютърна схема, такава каквато е на WV в първите години на компютъризаци. Помпата е Бош -железна.
                      Точно за това ми харесва най вече .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

И има защо!!! Важното е колата да не попада в ръцете на "майстор - готвач". @Алекс може да ти разкаже.

Коментар

Е, 7х6 е 42, ма тури ги 50л., но само за по кафеее ...
                          Съчетай го с нещо !
                          В София кафето е по скъпо,ма по-хубаво.Вместо да ги дам за кафе,ще ги дам за гориво
                          Grand Cherokee WJ
                          Dodge Caliber
                          E 430 4-matic-T(S210)
                          GLK

Коментар

2,5 или 2,7,или 3,1-попаднеш ли на някой таралясник,все ще има проблеми.Същото важи и за бензиновите.
                            Трябва да се търси читав екземпляр,а не двигател/разбира се говорим за нафта в случая/.
                            Grand Cherokee WJ
                            Dodge Caliber
                            E 430 4-matic-T(S210)
                            GLK

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                              Точно за това ми харесва най вече .
                              Той не е единствен такъв двигател. Има и такива дето не пукат глави. ВиждАл си един такъв няколко пъти.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Защо толкова се оплаквате от електрониката? Тя си е много хубаво нещо! Предполагам всички си светят с крушки нощем, едва ли има някой дето ползва постоянно свещи и кибрит. Е как може да изгори крушката и да не ви прави впечатление, а когато нещо на джипа си замине е толкова голям проблем? Механичните ниско ефективни мотори няма да се върнат, а тези дето ги има по-прости няма да стават. Свиквайте с това

Конкретно между 2,7 и 3,1 дилема не може да има! 2,7 е много по-добрия мотор! Характеристиките му са доста по-добри именно заради повечето електроника позволяваща много по-прецизен контрол на горивото.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X