Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee WJ 4.7 пали трудно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Grand Cherokee WJ 4.7 пали трудно

Здравейте. Отскоро съм собственик на WJ 4.7, но забелязах че колкото е по-студен толкова по-трудно пали. Като не е пален например 12 часа върти по 5 секунди преди да запали. След като е загрял пали без замисляне. Имам чувството, че като паднат повече температурите няма да запали изобщо. При движение няма никакви проблеми с прекъсване или нестабилни обороти. Ако някой има представа къде може да е проблема ще се радвам да разбера. Диагностиката не съм сигурен дали би помогнала в случая, но и до там ще се стигне при необходимост.

От: Grand Cherokee WJ 4.7 пали трудно

Виж диагностика с ключа и напиши откъде си.
    Grand Cherokee WJ
    Dodge Caliber
    E 430 4-matic-T(S210)
    GLK

Коментар

От София съм. Каква е процедурата, за да направя тази диагностика?

Коментар

Три пъти даи на контакт (като връщаш ключа докраи)и изчакаи,при километрите на километража ще ти изпише грешката

Коментар

Колегата ти е писал за диагностиката.Особеното е ,че трябва да е по-бързо 3 пъти и на четвъртия гледаш.Съветвам те да снимаш с телефона грешките,
          защото може да са повече от една и се крият бързо/много бягат/.
          Grand Cherokee WJ
          Dodge Caliber
          E 430 4-matic-T(S210)
          GLK

Коментар

Забравих да напиша още нещо.
            Късметлия си,че си от София.Там има хора,които разбират от тази марка,прочети някой и друг пост в повече от раздела Jeep,
            и сам ще стигнеш до тях.
            Grand Cherokee WJ
            Dodge Caliber
            E 430 4-matic-T(S210)
            GLK

Коментар

Привет,
              ако има съмнения как работи self-diagnostic процедурата, ето малко видео https://www.youtube.com/watch?v=q6pSQvLJ7QY

И при всички случаи търсиш Димата (Quadra nikname), дядо Владо или Еди. И тримата са във форума и са от София.
              Със сигурност имаш и други опции, но мисля че това като отправна точка е предостатъчно.
              btw, такова палене ми прилича на стар горивен филтър :-) Освен многото други вероятности.
              Успех!
              Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive II *
              2" lift (Bilstein 5100 & IronRocks springs), General Grabber AT3 31"

Коментар

Благодаря за насоката. При диагностиката с ключа изписа P0441 и след това Done!

Коментар

Мхм... :-) На знаещите звънна ли?
                  За твое инфо (и безпокойство :-) http://www.wjjeeps.com/faultcodes.htm#0400
                  https://www.obd-codes.com/p0441

Коментар

Определено ще се разходя до някои от тях. Като начало все пак ще се сменят всички филтри.

Коментар

Клапанчето на бензиновия филтър ти е изтървало, и не задържа горивото по магистралата за по дълък престои. Смени си филтъра с нов ама хубав , защото има много ментаци с изтарвали клапанчета.

Коментар

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
                        Клапанчето на бензиновия филтър ти е изтървало....
                        Не е задължително, може и термо датчик, може и МАП по температура, може и пропукана спойка по електрониката........
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Здравейте, и аз имам проблем с паленето. Топъл, студен на бензин не сака да работи на ниски обороти. Пали и гасне няколко пъти и ако запали рязка промяна на обороти. Имам чувството, че не работят повечето от цилиндрите. Патка-татка и като захапе, изроних зъбите на седалката. След като прехвърли на газ всичко се оправя. Чека ми ту свети ту угасва. Имах прецакана ламбд сонда. Купих на Бош за 180лв. и даже не проработи. Майсторите сложиха няква която що-годе да върши работа/втора употреба/. Някой ми спомена за стъпково моторче, друг как да го излъжа, като е в добро положение да му спра захранването и така оставало и колата се оправяла, но това са мнения на пишман майстори затова моля някой от тук да даде професионално мнение.
                          Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                          Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Ами... смени майсторите :-)
                            Че колата е по-трудно. Една разходка до София и си готов. Може и в твоя район да има
                            хора, наясно с това което правят, но нямам представа.
                            Повярвай, няма да съжаляваш :-)
                            Така по слухове, най-много и ти да се озовеш в групата "Хейтъри на JEEP"

Коментар

Айде ,че събора чака...
                              Grand Cherokee WJ
                              Dodge Caliber
                              E 430 4-matic-T(S210)
                              GLK

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X