Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Светва лампата за маслото плюс звуков сигнал за внимание - Wrangler JK CRD 2007

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Светва лампата за маслото плюс звуков сигнал за внимание - Wrangler JK CRD 2007

Първоначално публикуван от Jivko Преглед на мнение
    Не знам как е точно при твоята кола но "принципа" е следния:

-датчика е най-отдолу на картера
    - има "директна" връзка с таблото , затова и не записва грешка
    - датчика е с три кабела + , - и turn сигнал трябва да се провери връща ли нещо на този кабел ако няма никой = датчик

Може и да е запушен принципно представлява "пишка" старчаща във картера с дупки на върха и в основата и се отпушва лесно
    Мерси колега ама този датчик не е за наличие на масло а за налягане и се намира почти най високо в двигателя, на нивото на масления филтър и малко под нивото на разпределителните валове.

На много гадно място е надали ще успея да го достигна без да разглобявам един два часа ми се струва.
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

От: Светва лампата за маслото плюс звуков сигнал за внимание - Wrangler JK CRD 2007

Уф грешка ще коригирам ( картер )
      Еди Рангелов : 0885 088 444
      Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        Според мен смяна на масло без смяна на маслен филтър е ... нередно.....
        Смяна на масло с филтър е .... желателно . Ако се кара с качествено масло обаче , прескачането на една смяна на филтъра не е болка за умирачка .
        Това по принцип . Аз така - и без проблеми - към 300 000 км. на МБ и почти 100 000 на Хлопел Фруктиера . Ма то тва последното н`ъл не е джип , та явно е не капризно .
        Ся , конкретно за марката , вий джипаджиЙте , си знаете .
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
          Смяна на масло с филтър е .... желателно . Ако се кара с качествено масло обаче , прескачането на една смяна на филтъра не е болка за умирачка .
          Това по принцип . Аз така - и без проблеми - към 300 000 км. на МБ и почти 100 000 на Хлопел Фруктиера . Ма то тва последното н`ъл не е джип , та явно е не капризно .
          Качествено-некачествено, виждал си какво има в масления филтър след смяна. На дизелите по-не им се вижда, защото чернилката и на самото употребявано масло при тях е непрогледна. Не знам на Джорджоне какъв му е оригиналния мопарски филтър, че пести от него, според мен може да си слага на всяка смяна някаква друга марка по-евтин, щото на "мопарския" оригиналното му е само надписа (и цената, вероятно, е оригинална, направо ексцентрична ).
          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Нема а са апете на марки , ей (да беа мръФки...)
            Бат'Джорджоне , май ще трябва да стигаш до въпросния датчик.Както казваше дедо(моят , не познатите от форума набори) и винаги познаваше с "или е това , или другото".Какво имам предвид.С маното ще си разделиш проблема на две - или е в мотора , или е в сензора и след него....После пак на две и така.
            Успех!
            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Добре де, толкова много ли са още 10-15лв., та не си сменял и филтрите ?

... като въобще не искам да фащаме в посока качество на масло и кой може да каже кога и колко е задръстен масленият филтър.
              ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

[QUOTE=Джоу (x3mrjoe)
                ... като въобще не искам да фащаме в посока качество на масло и кой може да каже кога и колко е задръстен масленият филтър.[/QUOTE]
                Ми почват да светкат лампи и да пищят зумери (ако всичко друго по системата е в изправност) .А темата беше откъде и как да я почне диагностиката.
                Пък Владо и да му "избръмчи " някоя от колите по горните причини , съсвсем няма да ни каже.

Коментар

Момци, благодаря на всички за съветите!

По ред , отговарям:

Не пестя пари от филтри, написъл съм го, двайсе кинта точно ми е мопарския, ама отнема половин час и става мазало при всяка смяна, докато с вакум помпата точа и сменям масло за под половин час, ако сложа и филтър става час и сума мазало и чистене. Вече ще го сменям всеки път, рахат да има, поръчал съм два филтъра от дилъра.

Моето масло е на 1600км и все още е полупрозрачно, точно защото го сменям редовно и скоро смених и филтъра.

Светомузиката почна да се случва точно 700 мили след смяна на маслото, в един много горещ ден.

Слетобеда гледах, датчика е достъпен за смяна с малко лапароскопски методи и след махане на въздушния филтър и масления филтър може и да го достигна и да го сваля, почти съм убеден.

Дилъра ми обади около 50-60 кинта за датчик плюс още 5-10 за некви шайби/дифтунги и още нещо, тоест не е голям проблем да го сменя.

Значи, правя си малко сметки без кръчмар ама ако колата се държи добре и ме изкара до Петъка, още сутринта ще го метна и ще опитам да сваля, разгледам и почистя датчика, може да има видими поражения и т.н.

Чудя се обаче дали ако го сваля ще ми протече ли масло или най-много да се омажа малко, тоест чудя се дали преди това трябва да поизточа малко от маслото, идеи?

Мисля си дори и ако закрепя датчика, след време сигурно ще се прецака отново и не е ли направо по-добре да го сменя и да ми е мир главата, ако е от датчика.

Ако не е датчика май отиваме на сваляне на картери и недай си боже цепене на двигател тва след смяна на масла и филтър де и след проверка на налягане с манометър...

П.С. Препрочетох няколко пъти Еди какво е казал, ей тоя човек трябва ръка да му целуваме. Има голяма логика за това клапанче да е, щото всичко стана изведнъж, и симптомите се променят рязко в големи граници, първо беше на ниски оборир, сега само на високи, после свети веднага след запалване, понякога не светва хич докато не форсирам и не вдигна над 2500 оборота...

Малко ми е дилема от къде, какъв манометър да взема и как да уцеля размера на щуцера и т.н. Идеи и подсказки?
                  Последно редактирано от BatGeorgeone; 30-08-16, 23:02.
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

Не се вкарвай във филми, датчикът е. Не тече масло, като го махнеш.Работа за три минути. И гледай да не пренатегнеш новия, че са много крехки и се чупят.

Коментар

Първоначално публикуван от 4wheel Преглед на мнение
                      Не се вкарвай във филми, датчикът е. Не тече масло, като го махнеш.Работа за три минути. И гледай да не пренатегнеш новия, че са много крехки и се чупят.
                      OK, поръчах датчика и филтри и като дойдат се мятам, мерси на всички за съветите и дано се размина само с датчика, макар, че имам съмнения.
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                        ....Пък Владо и да му "избръмчи " някоя от колите по горните причини , съсвсем няма да ни каже.....
                        Епа аз казах за колко километра по "греховната технология" НЕ съм имал горните причини . И само вметнах , че прескачането на 1 смяна не е болка за умиране . В смисъл - не е тя причината за "избръмчаването" , ма не ми се влиза в спорове .

Пък и фронтерата си ми я виждал . Требеше да се пресегна през джама да врътна стартера , та да чуеш как работи - хем съм я ударил на уволнение .

...иначе , като му дойде времето ( и ако му дойде) , ше споделя .
                        Мене не ме е срам . Единствен срам имам от УАЗ-ката дето купих преди 6-7 години на 18 000 км. за 7300 кинта. Аз затова и в съответния раздел нищо не пиша . Ма тва е друга тема .

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                        ...Добре де, толкова много ли са още 10-15лв., та не си сменял и филтрите ?...
                        Не става въпрос за пестене ( 15 лв. са ми 2 пури - дневната ми дажба) . Ма що да го сменям , като е чист ? Затова прескачам един такт . Иначе правя пък друго за по- сигурно : на колите ми пише : смяна масло - на всеки 10 000 км. И на лични и на служебни сменям на 8 000 .
                        Последно редактирано от Vlado_Ts; 31-08-16, 13:36.
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Той филтърът е някаква бамбашка - като на камион от Втората световна война.

Коментар

Явно не си виждал Мерцедес
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Явно не си виждал Мерцедес
                              Филтър за такОв трактор, не съм виждал, верно си е.

Коментар

То нема лошо , че не си виждАл.Така идват по-евтино.
                                А и италианските трактори за модела са с "картуш".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X