Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Светва лампата за маслото плюс звуков сигнал за внимание - Wrangler JK CRD 2007

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Светва лампата за маслото плюс звуков сигнал за внимание - Wrangler JK CRD 2007

Здравейте,

Вчера беше лято тук и през деня беше 31 градуса и по случай лятото джипа почна да прави нови номера, до сега не виждани при мен.

Вечерта след фитнеса към 21:00 паля колата всичко нормало, вече е 26 градуса, отварям джамовете и тръгвам да се прибирам обаче след малко ми светва червената масльонка (лампа) за маслото и силен звуков сигнал прозвучава.

Викам си, е тука си е...а мамата, но понеже ми светна на магистралата малко преди отбивката дадох газ и лампата загасна, хмм, намалявам, оборотите падат и лампата се гаси, на место на светофара лампата светва и звукова аларма прозвучава отново.

Потеглям и над 1700 оборота лампата изгасва и така до слеващия светофар или намаляне на оборотите, понеже температурата на ДВГ бе нормална не спирам ведната по спешност.

В първата спокойна уличка се качвам на бурдюра и със свито сърце вдигам капака на джипа, светвам с фенерче нищо нередно, под джипа не тече, няма и капка от долу, картери и т.н. всичко сухо...хмм. давам газ лампата се гаси, викам майната ти, качвам се и тръгвам да се прибирам.

Стигнах си до хотела и в далечната част на паркинга вдигам капака, закачам ОБД2 адаптера, пускам Торк и гледам за грешки, грешки няма, нито записани нито текущи, пуснах още една програма с друг ОБД2 адаптер температурата на двигателя си бе нормална, темп на антифриза 72 и дори падна на 71 градуса, което си е нормално, няма шумове, няма течове, нивото на маслото сутринта беше точно на МАКСИМУМ нивото на щеката.

Почетох вечерта малко през телефона и видях, че това е често срещано при някой от по-долните ситуации:

1. Неправилно, много тънко масло.
    2. Повреден датчик за налягане на маслото.
    3. Много горещо време за нормалното масло.
    4. Кофти маслен филтър, менте или запушен.
    5. Запушване някъде из маслените магистрали.

Сега на принципа не дедукцията, изключвам маслото защото ползвам едно и също от един производител вече много години и нямам ядове на нито една кола, на вискозитет ми се стори нормално и след почти 1000км след смяната е още прозрачно не черно като на 2-3 000км дизеларско масло.
    Датчика може и да е провреден, ама първо трябва да проуча къде се намира и как изглежда.
    Горещо си беше, ама съм бил и на 37 градуса в Испания/Италия и не съм имал ядове, но пък не точно с това масло защото го смених като се върнах от Италия преди седмица.
    Филтъра си е съшия с който ходих до Италия и с него минах вече над 6-7 000км, надали е той защото е оригинален на Мопар, не слагам други филтри.
    Моля се да не е запушване.

Лично си мисля, че най-вероятно съм купил масло менте от Амазон, макар, че кой би се вкарал във филми за такива неща не знам или просто на филтъра и/или датчика им е дошло времето за смяна, е разбира се много се надявам да не е по-сериозен проблем с двигателя и да се налага да си купувам ХЕМИ по-рано от колкото бих желал

Имам и още едно съмнение но за него ще напиша след време за да не обърна темата в друга посока!

Та всякакви идеи и съвети за уточняване на проблема за добре дошли???
    Бъдете живи и здрави!

От: Светва лампата за маслото плюс звуков сигнал за внимание - Wrangler JK CRD 2007

Залагам на датчик за налягане на масло.И при мен така беше-дам газ, изгасва, като поседи на празен ход-светва и стрелката на уреда за налягане на масло пада вляво. Смених го, всичко е ок.Е първо минах през смяна на ново масло и филтър, но като персистира проблемът, стана ясно. Би трябвало да се намира в близост до масления филтър. Струва няколко лева.

Коментар

От: Светва лампата за маслото плюс звуков сигнал за внимание - Wrangler JK CRD 2007

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
      ...
      но пък не точно с това масло защото го смених като се върнах от Италия преди седмица.
      Филтъра си е съшия с който ходих до Италия
      ...
      Правилно ли разбирам, че си сменил само масло, без маслен филтър ?!
      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
        Правилно ли разбирам, че си сменил само масло, без маслен филтър ?!
        Масло сменям на 3-4-5 000 мили а филтър сменям с оригинален при всяка втора смяна на масло, при моето каране това е смяна на масло всеки 2-3 месеца и филтър поне веднъж на 5-6-7 месеца, грубо казано.
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Е толкова ли е скъп ?!
          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
            Е толкова ли е скъп ?!
            Не е скъп, но става мазало и отнема повече време, смяна на масло ми отнема под 20-30 мин общо филтъра отнема само той толкова защото внимавам, подлагам хартия и т.н. както и да е, пак сменям филтър и масло доволно често за да е съмнение за проблем, според мен.
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

А нямаш ли вариант да му турнеш едно манометърче за проверка на налягането на това олио?
              Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Дедо Коко, мерси за идеята ама ако видиш къде е датчика демек къде трябва да навивам друг датчик или Т, нема се зарадваш, според мен напълно недостъпен ако не разглобиш поне няколко неща, на първо време въздушен филтър, входяш колектор, тялото на масления филтър и самия маслен филтър плюс няколко кабела да се разкачат по пътя.

Сега ново двайсе, на ниски обороти не светна ни веднъж а направих едни 150 км каране но пък над 2300 оборота светва и просвирва, аллах билийм кво става но утре летя и ако ме закара и върне от летището ще го мисля другата седмица, до тогава събирам идеи и предложения???
                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                  аллах билийм кво става
                  ......аллах непричом тук "един Бош знае?"
                  Почваш от смяна на масло+филтър ако да студен джин, ако не датчика, ако да студен джин, ако не мерене на налягане с манометър, ако да жици или компютри, ако не ..... ако не биелни лагери студена вода бръъъъъъ
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Деди е прав , ако след смяна на датчика е пак така мериш налягането при ниско такова намираш моята тема с описание и обяснение на проблема ��
                    Еди Рангелов : 0885 088 444
                    Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Според мен смяна на масло без смяна на маслен филтър е ... нередно. Въздушен филтър да сменяш на две смени на масло - иди-дойди, даже така пише в графика за обслужване, ама с масления - прилича на легендата за италианците, които само доливали масло, щото "така се опреснява".
                      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от edirangelov Преглед на мнение
                        Деди е прав , ако след смяна на датчика е пак така мериш налягането при ниско такова намираш моята тема с описание и обяснение на проблема ��
                        Днес на летище докато запаля светна масльонката и свирна, светеше поне 5-10 мин и ако карам с над 2200 оборота свети и свирва ако е под 2000 няма ядове и така карай 1-200км.

Еди,

Не видях тема в тази посока, сигурен ли си, че си описвал точно тук тия проблеми, ако не ти е проблем може ли да посочиш линк или да споделиш с няколко думи за какво иде реч да не се панирам?

Мерси много предварително!

Поне до уикенда надали ще имам възможност да сменям масла, филтри, и да разглобявам да гледам датчици.

Имам вътрешното усещане, че смяна на масло и филтър няма да окажат никакъв ефект върху тия ми проблеми, ама ще видим.
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Смяната на маслото няма да има ефект .
                          Светлинният и звуков сигнал в обороти означава че е прекалено ниско налягането на маслото за тези обороти .
                          Следва демонтаж на картера и проверка на клапана за регулиране на налягането , ако не е видимо надран и износен сменяш пружината или подлагаш шайба
                          1,5 мм , монтаж на картера и тест драйв или мериш с манометър механичен с обхват 0-10bar при загрял мотор .
                          При липса на ефект маслена помпа .
                          Провери също и отдушника на картерните газове .
                          Успех !!!
                          Последно редактирано от edirangelov; 30-08-16, 19:26.
                          Еди Рангелов : 0885 088 444
                          Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Не знам как е точно при твоята кола но "принципа" е следния:

-датчика е най-отдолу на картера
                            - има "директна" връзка с таблото , затова и не записва грешка
                            - датчика е с три кабела + , - и turn сигнал трябва да се провери връща ли нещо на този кабел ако няма никой = датчик

Може и да е запушен принципно представлява "пишка" старчаща във картера с дупки на върха и в основата и се отпушва лесно
                            088455338две
                            "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                            Джамбазов 2010г..

Коментар

Първоначално публикуван от edirangelov Преглед на мнение
                              Смяната на маслото няма да има ефект .
                              Светлинният и звуков сигнал в обороти означава че е прекалено ниско налягането на маслото за тези обороти .
                              Следва демонтаж на картата и проверка на клапана за регулиране на налягането , ако не е видимо надран и износен сменяш пружината или подлагаш шайба
                              1,5 мм , монтаж на картата и тест драйв или мериш с манометър механичен с обхват 0-10bar при загрял мотор .
                              При липса на ефект маслена помпа .
                              Провери също и отдушника на картерните газове .
                              Успех !!!
                              Мерси Еди, а на кое викаш карта?
                              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X