Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тежък волан, трудно се върти на място, и се влошава

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Тежък волан, трудно се върти на място, и се влошава

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
    Няма повече да играя с тебе, веднага почваш с лошо
    Нищо лошо нема да разцъкаш нета и ще установиш, че нова помпа едва ли е (много) по-скъпа от демпфер на "Терафлекс"
    Нахакал си големи гуми, въртиш налево-надесно 11 гОдини, па време ѝ е за смена, джип е туй, ней некоя тротинетка.
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Нищо лошо нема да разцъкаш нета и ще установиш, че нова помпа едва ли е (много) по-скъпа от демпфер на "Терафлекс"
      Нахакал си големи гуми, въртиш налево-надесно 11 гОдини, па време ѝ е за смена, джип е туй, ней некоя тротинетка.
      Нямам големи гуми, бяха 33 почти сега са около 32 инча, но километрите верно са много.

Бюджетния ТФ е 80-90 Евра, кво му плащаш, ама местния дилър вече не ми говори ) щото не купувам от него с големите надценки.

Първо ще се смени масло и после ще се мисли за помпи, и демфер ако намеря утре на 4х4 изложението ще си купя.
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Нямам големи гуми, бяха 33 почти сега са около 32 инча, но километрите верно са много.

Бюджетния ТФ е 80-90 Евра, кво му плащаш, ама местния дилър вече не ми говори ) щото не купувам от него с големите надценки.

Първо ще се смени масло и после ще се мисли за помпи, и демфер ако намеря утре на 4х4 изложението ще си купя.
        Абе, виж цените на помпите и не се правѝ на луд
        В Клета майка в годините на тотален дефицит се развиха занаяти като "рециклиране" на помпи от разни професорЯ в МеЙ-то, легенди разни се разнасят, на "Хемито" ми преди година почна да проявява описаните от тебе симптоми, аз също се фърлих първо на смяна на маркучи, смяна на течност, дрън-дрън, ми то една помпа за него била... 100 (сто) лева с всичките там мита, ДДС-та, шипинг и т.н. Еми, сменихме помпата и драмата приключи.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          Абе, виж цените на помпите и не се правѝ на луд
          В Клета майка в годините на тотален дефицит се развиха занаяти като "рециклиране" на помпи от разни професорЯ в МеЙ-то, легенди разни се разнасят, на "Хемито" ми преди година почна да проявява описаните от тебе симптоми, аз също се фърлих първо на смяна на маркучи, смяна на течност, дрън-дрън, ми то една помпа за него била... 100 (сто) лева с всичките там мита, ДДС-та, шипинг и т.н. Еми, сменихме помпата и драмата приключи.
          Ей тва е мъжка приказка, мерси много за хубавите думи ))
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Ей тва е мъжка приказка, мерси много за хубавите думи ))
            За Wrangler 2007 ама с бензинов "Пентастар" в "роЦкауто.Цом" са от 55 до 105 долАреса в зависимост от марката. Дано за "евродизела" да не са на някакви "евро-цени"...

Коментар

Взех ей тоя демпфер за бърже, моя сигурно е труп отдавна - https://jeepey.com/product/hd-steeri...0-vss-1513001/

Може и да успея да сменя маслото ей сега набързо и ще видим после как ще се държи колата.

П.П. Смених набързо маслото, гадничко беше и на цвят и на консистенция с боклуци по дъното, сложих една доза да циркулира за 2-3 минутки, смених го и него и сложих 2ра доза ново масло и ако утре дойде демпфера ще го сменя и него, ако боговете на дъжда се смилят на мен.

Тъкмо почнах да сменям маслото и закапа и до като привърша си заваля подобаващо.
              Последно редактирано от BatGeorgeone; 21-09-18, 14:27.
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Не знам как си го направил "набързо" - трябва да се клатят гуми и прочие, за да излезе всичкото.

...ама щом е имало боклуци вътре не съм твърде голям оптимист.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Не знам как си го направил "набързо" - трябва да се клатят гуми и прочие, за да излезе всичкото.

...ама щом е имало боклуци вътре не съм твърде голям оптимист.
                  Споко, знам как се прави, направих го като хората, просто бързах много заради дъжда

Здраве да е, ще го мислим ако се случи пак или ако се влоши след новия демпфер.
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

Преди 2 месеца имах същия проблем на Либъртито. Смених помпата и заспа. Взех ремонтирана в завод на А1 Кардоне от Рокауто. Излезе ми 260 лева с доставка и митнически сборове платени в Англия и оттам с куриер до България.
                    Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

Първоначално публикуван от Валери Недялков Преглед на мнение
                      Преди 2 месеца имах същия проблем на Либъртито. Смених помпата и заспа. Взех ремонтирана в завод на А1 Кардоне от Рокауто. Излезе ми 260 лева с доставка и митнически сборове платени в Англия и оттам с куриер до България.
                      При теб проблема постоянен ли беше или както при мен веднъж два пъти годишно?
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Bat ти Georgeone , гътни се под колата , свали(демонтирай) демпферо и ша познаеш.
                        Май Гагичат да излезе прав.И после харчи АТеефи.
                        Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

При теб проблема постоянен ли беше или както при мен веднъж два пъти годишно?
                          Сега има хидравлика,след два завоя - не. Две седмици по-късно я оставям за смяна на помпата и човека казва - пак се включи.
                          От смяната имам близо 3000 км. и проблеми няма. Но системата трябва да се промие. Иначе рискуваш да съсипеш кормилната рейка и/или новата помпа.
                          Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                            Bat ти Georgeone , гътни се под колата , свали(демонтирай) демпферо и ша познаеш.
                            Май Гагичат да излезе прав.И после харчи АТеефи.
                            Бат Жеко, ATFа като уда тука брат, дреме ми на дедовия за една бутилка

Е Понеделник като дойде ще слагам нов демфер, инак и да сваля и да не сваля файда няма, това се случва веднъж на пълнолуние и после не повтаря, до сега логика нямаше, може би след повечко каране само тогава, ама не съм сигурен.

Мерси Валери!
                            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Валери Недялков Преглед на мнение
                              Сега има хидравлика,след два завоя - не. Две седмици по-късно я оставям за смяна на помпата и човека казва - пак се включи.
                              От смяната имам близо 3000 км. и проблеми няма. Но системата трябва да се промие. Иначе рискуваш да съсипеш кормилната рейка и/или новата помпа.
                              Конструктивното ми питане е, как се промива системата?

Коментар

Аз пък един по-теоретичен въпрос: тия хидравлики що нямат по някой филтър на тях, да събира поне по-едрите стружки?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X