Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cheroke WJ 2.7 - какво да гледам преди покупка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Grand Cheroke WJ 2.7 - какво да гледам предо покупка

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Аз па си мислех, че само моето "Хеми" ми върти таквиз номера и то веднъж на три години...
    Туй "поддръжка" нали не включва изгореното гориво за периода?
    Като гледам кочините паркирани пред Дедо ти Владо, надали включва горивото.

п.с. ма някоИ им се кефят на разходите, раЗБИраш ли.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Аз па си мислех, че само моето "Хеми" ми върти таквиз номера и то веднъж на три години...
      Туй "поддръжка" нали не включва изгореното гориво за периода?
      Туй прави по 1к на година,по бива...
      Grand Cherokee WJ
      Dodge Caliber
      E 430 4-matic-T(S210)
      GLK

Коментар

Не знам що трябва да лъжа човека? Говорим за дизелов гранд все пак(не че бензиновия е много по-различен). Всички видяхте 3-4000, ама някой видя ли че написах за 30 000км пробег? Вие колко въртите на вашите?

Иначе с 3-4000 визирам:
        -Гражданска
        -Данък
        -Едни хубави гуми веднъж на две години
        -Един ремонт ГНП + 5бр разпръсквачи и регулировка на дюзите.
        -Стандартно проблеми спирачки, окачване, кардани
        -Стандартно обслужване масла и филтри на всякъде.

Сега кажете колко ви излязоха на вас тия неща за 2 години и 50 000км? А не продължавам списъка с ония дребни раЛТи дето ги има уЖ само в Скорпи 13 дето ако си пазарувате редовно по-добре да бях написал 7-9000 за поддръжка

Ако човека питаше за бензин и там мога да му кажа вече от първа ръка как са нещата

Коментар

Ще се самоцитирам
          WG 2.7 CRD

Коментар

Поразпитах малко за тоя мотор. Не е толкова страшна работата . Както казах - хора заминаващи се с дизели познавам. Правили са спринтери с тоя мотор и казаха, че не е някаква голяма драма. Дюзите се "рециклират" със смяна на разпръсквачите, стендване и слагане обратно в мотора. Т.е. не е като на Land Cruiser-а 3.0 дизеловият мотор дето иска нови дюзи. А и дюзите на 2.7 CDI не са нещо което се ремонтира по-често от смяната на ангренажа .

Даже кабел за диагностика уж си намерих. Не е толкова страшни пари, има и потенциално работещ евтин вариант за под 200лв, има и един със сигурност работещ за около 500лв. Като имам проверена информация ще споделя.

Иначе гражданска, данък, масла, филтри и гуми не ги броя за част от поддръжката. Те са си консумативи . Поддръжка по моите критерии е като се счупи нещо и трябва да се прави. Та потенциални такива неща са:
            1) По двигателят - дюзите и помпата за високо налягане на горивото
            2) По скоростите - соленоидите
            3) По трансмисията - кардана и диференциалите (ако не са карани с правилно масло или не е сменяно на време)

При все, че тия работи могат да се проверят преди покупка и не е някаква безумно сложна процедура не мисля, че тая кола е такава драма.

А относно диференциалите и карданите - и бензиновият, и дизеловият са с едни и същи мостове. Т.е. колкото има проблем при 2.7 дизела, толкова има проблеми и при 4.7 бензиновият мотор. Не знам дали бензиновият има някакво друго предимство освен мотора с потенциално по-евтината поддръжка и повечето мощност.

При все, че алтернативата е Toyota Land Cruiser 120 3.0 D-4D - цената за придобиване и последваща поддръжка на Toyota-та май е забележимо по-неприятна.
            Последно редактирано от brum; 15-08-16, 23:24.

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
              Поразпитах малко за тоя мотор. Не е толкова страшна работата . Както казах - хора заминаващи се с дизели познавам. Правили са спринтери с тоя мотор и казаха, че не е някаква голяма драма. Дюзите се "рециклират" със смяна на разпръсквачите, стендване и слагане обратно в мотора. Т.е. не е като на Land Cruiser-а 3.0 дизеловият мотор дето иска нови дюзи. А и дюзите на 2.7 CDI не са нещо което се ремонтира по-често от смяната на ангренажа .

Даже кабел за диагностика уж си намерих. Не е толкова страшни пари, има и потенциално работещ евтин вариант за под 200лв, има и един със сигурност работещ за около 500лв. Като имам проверена информация ще споделя.

Иначе гражданска, данък, масла, филтри и гуми не ги броя за част от поддръжката. Те са си консумативи . Поддръжка по моите критерии е като се счупи нещо и трябва да се прави. Та потенциални такива неща са:
              3) По трансмисията - кардана и диференциалите (ако не са карани с правилно масло или не е сменяно на време)

При все, че тия работи могат да се проверят преди покупка и не е някаква безумно сложна процедура не мисля, че тая кола е такава драма.

А относно диференциалите и карданите - и бензиновият, и дизеловият са с едни и същи мостове. Т.е. колкото има проблем при 2.7 дизела, толкова има проблеми и при 4.7 бензиновият мотор. Не знам дали бензиновият има някакво друго предимство освен мотора с потенциално по-евтината поддръжка и повечето мощност.

При все, че алтернативата е Toyota Land Cruiser 120 3.0 D-4D - цената за придобиване и последваща поддръжка на Toyota-та май е забележимо по-неприятна.
              От сега ли почна да се успокояваш ? Ти си се навил вече ,купувай и после ще разправяш
              Да сравняваш Чурукито със 120-ка ... а стига бе!
              Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
              New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

По параметрите по които гледам и двете отговарят - да е проходимо,4х4 с междинен диференциал, голям багажник, да е комфортно при 500км път.

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение

Много добре си анализирал нещата.Нищо страшно или различно от другите няма.
                  Джипа е много добър,така че ако изпълниш това което си писал и намериш сравнително читав екземпляр,ще останеш доволен.
                  Grand Cherokee WJ
                  Dodge Caliber
                  E 430 4-matic-T(S210)
                  GLK

Коментар

Я да питам още нещо - от rock auto като се поръчват части за 2.7 дизела какво се избира? Щото там точно тоя мотор не го виждам. Чух разни работи, че нещата концептуално са същите, но не винаги пасват тези от 4.7 бензин. Та примерно ако трябва да поръчам карета за предният кардан какво трябва да избера и от къде? Искам просто да поразгледам цените на частите и ми трябва ориентир .
                    Последно редактирано от brum; 16-08-16, 10:53.

Коментар

Ще ти издам една тайна ама няма да казваш на никой защото ще стане лошо

В Интеркарс има почти всичко по окачването на джипа! Говорим за фирма с нормални цени за мноооого марки(не само за американски). Нещата са горе-долу 10-30лв гумени тампони, 20-30лв маншони, 350лв 2бр предни сп.апарати. 60лв ОЕ датчик налягане на масло, под 200лв предни амортисьори, 23лв с отстъпка от мене АТФ+4 Мопар!!!(питай колко е в Скорпиона), Дори има лагери за диференциалите и комплекта не минава 200лв, има и сензори разни, фарове, а бе почти всичко.

В БГ е много крива работата с БЕНЗИНОВИТЕ Грандове. 2.7црд си е Европейски и не е толкова сложно. Най-много ще озориш с малкото неща различни от Е270цди, и мл270цди.

Ако искаш нещо конкретно да ти кажа колко излиза пусни лично. Мога оредя отстъпка, мога да проверя защото иска регистрация.

Коментар

Привет пичове!Днес закарах една от горе дискутираните машини в мерцедес за проверка и се установиха няколко неща: като най "опасни" бих нарекъл 'приплъзване в АТ скоростна кутия както и задържали- блокажи(извинявам се ако не и,полз2ам првилния термин.Обясниха ми отнодно кутията че може да е от маслото но може и да не е..Кутията няма тласъци ,лашкания или шумове.сменя предавките също без зачудване.Машината е на 190 000км 2003г,като собственика е 80 годишен дядо,купил колата 2008г.Цената също е изключително добра и мога да инвестирам в нея.Приложено поствам листа с откритите грешки.Ако някой може да каже нещо повече както и да ме упъти към добър и най вече разбиращ маййстор който да обърне по обстойно внимание на автомобила в Пловдив.Благодаря Ви предварително!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X