Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WJ 4,7 дали Jefferson Detroit или Magna Steyr Austria

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: WJ 4,7 дали Jefferson Detroit или Magna Steyr Austria

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Питам за цената? И те ли са включени (двата броя предни възглавници) в тия 280 лева? От времето на "Диско 4" и "Грандовете" са на въздух и още никой не е изревал - нови са още. Има време, ще изревеш и ти, ако не разкараш колата преди това.
    Ами щом питаш да ти кажа. Преден амортисьор в комплект с възглавница е 410лв+32,5лв доставка от Англия- Дънлоп+Билщайн-НОВ.
    А аз да те питам за такова качество ти колко ще платиш за пружина и ам от Щатите, например. Че като гледам от РокАуто, май и Жорката няма да докара по евтино.
    в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
    Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

А на Тодор ще кажа само едно.
      Да си купиш американски автомобил, е като да си купиш американски мотор. После се чудиш как да се отървеш от него и да си вземеш истински японец.
      Или, както ми каза навремето шефа на сервиз Хюндай-"бягай далече от тука, вместо нов Галопер си вземи една 10 годишна Тойота Ленд Крузер и забрави..."
      в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....

Коментар

Последно правих един европейски Вранглер който е произведен в Америка.
        При WJ такъв случай имаше май само при 2.7CRD.
        Общо взето няма значение къде е произведен а ЗА КЪДЕ е произведен.
        Освен измервателните уреди на американските и светлините са им други и двигателя е оптимизиран за работа с американски бензин.
        Така че в Европа - европейски.

Коментар

Добре, какво включва "цялото окачване на преден мост за Ланд Ровер Дискавъри и ..........." да изброите частите, които включва, ако може без да припадате.

Мой приятел си купи нов Туарег през далечната 2008 година за 100 и нещо хиляди лв.
          Колата я кара само той от нова до сега вече близо 80 000 км. Не я е карал ОФФ..., и много се грижи за автомобила.
          Ще спомена само тези неща, които е той е споменал, че е ремонтирал, тъй като не съм всеки ден с него:
          лагер на главина,
          някакви датчици по двигателя, но пак чек енджин свети,
          един път компресора на въздушното окачване и сега отново се е*ава, вдига само предницата, като е по-натоварен,
          някаква електроника по окачването,
          свети му нещо за лампите и трябвало да смени някаква част за автоматично включване на осветлението и чистачките,
          лайсните под вратите се откачат без да им помагаш,
          задницата скърца много болезнено,
          салона вече е по-захабен от колкото този на стария ми джип WJ
          скоростната кутия много грубо превключва, но му били казали, че масло на АСК не се сменя... сменяла се цялата кутия,
          печката му се е*бава, но гаранцията отдавна е минала, а за нея искат пари колкото за здрава Витара, но без печка...
          А разхода на дизел според моите разбирания е огромен.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Не знам какво казва твоя приятел, уважаеми колега. Аз чисто и просто давам на човека пример и сравнение между автомобили, които са или са били моя собственост.
            Автомобилите които визирах по горе се карат всеки ден и годишно навъртат около 25-35 000км.
            Зная от опит, с моето ГЧ 4,7, и се опитвах да си внуша че това е колата, но с ръка на сърцето съм длъжен да призная: Както всяка кола и тази има положителни и отрицателни страни. Проблемът е, че за мен отрицателните са повече от положителните. Очаквах повече, получих много по-малко. Затова пиша на колегата, започнал темата, да помисли навреме, да чуе не само потвърждение на мечтите си, а и реалната ситуация. Нещо подобно е в подписа ми!
            Въобще не правя опити да предлагам помощ в избора на марка, а просто споделям мнение и за различни решения освен Jeep.
            Лично за себе си признавам, че допуснах грешка със закупуването на моето ГЧ и възможно най-бърза я поправих. Инак щях да се чувствам като в оня виц за "ада и защо не пазели българите да не излязат от казана"
            Надявам се да приемете критиката към марката, като градивна, а не като хвърлен камък! В живота си карах много "джипки" доста модели и затова си позволявам да дам мнение и коментирам. Моля да бъда извинен, ако съм обидил някого на марка.

Коментар

Всичко, за което говорите е много относително. Всеки гледа от неговата си камбанария и мисли, че неговия опит е единствено правилния. Днес при мен дойде клиент, собственик на Гранд Чероки 2,7 црд и каза, че го кара осем години и нищо не е правил, освен обслужване. Буквалните му думи бяха: "Е няма такова куче. Смазвам го от каране и не се чупи.". Падна ми мандибулата. Питаше, дали да си купи следващия модел, и дали и той е така сполучлив. Какво трябваше да му кажа за да го убедя в обратното за неговия модел. Каквото и да кажех, нямаше да има смисъл, защото впечатленията му бяха лични. Каза даже, че го кефило дори клатенето. Като се качел на друга кола, дори му липсвало. Та така за здравината на WJ- я.
              Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
              SSang Yong Kyron 2.0xdi
              Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Първоначално публикуван от atanas_93 Преглед на мнение
                ...Днес при мен дойде клиент, собственик на Гранд Чероки 2,7 црд и каза, че го кара осем години и нищо не е правил, освен обслужване
                .....
                Объркал се е!
                А сега сериозно - Не ми се иска аз да съм следващият собственик на тази кола. И като дойда в сервиза ти ще слушаш тоя път за същият екземпляр - егати трошката! Няма нещо, дето да не се е наложило да правя.
                WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от marinco Преглед на мнение
                  ... Или, както ми каза навремето шефа на сервиз Хюндай-"бягай далече от тука, вместо нов Галопер си вземи една 10 годишна Тойота Ленд Крузер и забрави..."
                  Ахъм, вземи си една Тойота 70-ка с 2LT и си свиркай ...

Факт, че WJ-я си има ред повтарящи се болежки, както и че има доста какво да се желае от качеството на използваните материали. Също така е факт, че най-често коментираме коли на -найсет години, с неизвестен пробег и преминали през кой знае какви перипетии и издевателства от ръцете на предишни собственици и автоджамбази. Т.е. късметът играе доста сериозна роля за впечатленията от колата ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Да и моя WJ като го купих си беше вече на 7 години и съм имал проблеми с него за които съм писал вече тук. А и клатенето си ме дразнеше и сменях амортисьори. И пътното поведение не е добро особено при високи скорости и няма нищо общо с въздушното окачване на Туарега.
                    Но пък и моя приятел е доволен от Туарега си - ремонтите са скъпи, но не му правят впечатление на фона на парите, които е дал да го купи. И понеже имат 3 коли в семейството, и трите купувани нови за него е логично Туарега да има нужда от повече ремонти, защото другите не изгарят и по 1 резервоар на месец.
                    Имам и друг мой приятел, който си купи
                    WJ 2,7 на 3 години, на 50 000 км от първи собственик купуван нов от България. И той /втория собственик/ още си го кара и е доволен от автомобила макар че е закъсвал на пътя заради разпръсквачи и е рлащал на Балканстар Варна 5000 без ДДС и отделно за транспорт на пътната помощ. Но кара много километри, поне 1 000 на седмица и казва, че на това каране всяка друга кола ще се чупи.
                    На мен бензиновия WJ ми допада заради голямата мощност и проходимост в стоков вид.
                    Така, че както колегата каза всеки си гледа от неговата камбанария.

П.П Имам и добър познат с бензиново Х5, но да не Ви занимавам с неговите болежки, че само пълня сървъра на форума.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      Ахъм, вземи си една Тойота 70-ка с 2LT и си свиркай ...
                      Ами тогава точно така и направих. Взех си една Тойота HDJ80 на 6год и забравих! Продадох я след 7 и още съжалявам. Сигурно повечето са я виждали цялата е рисувана с мотиви от Пришелеца и Хищника. Още се движи и преди година чух че още няма проблеми с нея. В по скоро време карах около 1,5год Тойота 200 с големия мотор....за съжаление не сложих газова иначе сигурно още щях да я карам. Не устоях на един руснак, който ми предложи много пари и се разделих с нея.
                      Смених я с Q7, после Х5 и Х6, но не може и да става и дума за сравнение. За мое и предполагам общо съжаление цените им/Тойотите/ са много високи, но може би е оправдано.

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
                        Объркал се е!
                        А сега сериозно - Не ми се иска аз да съм следващият собственик на тази кола. И като дойда в сервиза ти ще слушаш тоя път за същият екземпляр - егати трошката! Няма нещо, дето да не се е наложило да правя.
                        E какво да направи човека ? Като не се чупи , да я счупи нарочно или да сменя здрави и работещи части само за да се каже , че е много потдържана ???
                        ‎По 2 литра са само млякото и сока !
                        WJ 4.7

Коментар

Първоначално публикуван от Stank Преглед на мнение
                          E какво да направи човека ? Като не се чупи , да я счупи нарочно или да сменя здрави и работещи части само за да се каже , че е много потдържана ???
                          Въпросният автомобил в най-добрият случай е на 12 год. Притежавам абсолютно същият от 3 год. Повярвай ми - "не се чупи" е адски субективно и приема най-различни измерения, особенно предполагам в продължение на 8 год.
                          WG 2.7 CRD

Коментар

Всичко е субективно и както всички знаем - въпрос на късмет . Аз доскоро карах автомобил със същия двигател ( W211 ) и за две години смених , алтернатор , стартер , турбина и половината окачване , а мой приятел със същия двигател само , че на МЛ за 6 години е сменил накрайник или тампон (не помня ) . Много се чудеше защо моя се чупи . А ако беше видял колата ми ще кажеш че е слънце !! Той е вечен фен на Мерцедес , а аз не искам да ги чуя !!
                            ‎По 2 литра са само млякото и сока !
                            WJ 4.7

Коментар

Първоначално публикуван от Stank Преглед на мнение
                              Всичко е субективно и както всички знаем - въпрос на късмет . Аз доскоро карах автомобил със същия двигател ( W211 ) и за две години смених , алтернатор , стартер , турбина и половината окачване , а мой приятел със същия двигател само , че на МЛ за 6 години е сменил накрайник или тампон (не помня ) . Много се чудеше защо моя се чупи . А ако беше видял колата ми ще кажеш че е слънце !! Той е вечен фен на Мерцедес , а аз не искам да ги чуя !!
                              Значи не е въпрос на късмет. А е въпрос на предишен стопанин. Обикновенно се редуват през един. Добър-Лош-Добър-Лош....
                              Сложи си ръка на сърцето и кажи в най-общия случай, при положение, че са ползвани и ще се ползват еднакво. Ти МЛ-а на твоя приятел, дето не го е барал 6 год. ли искаш да имаш веднага след него или твоя W211, дето са му реновирани половината неща ? Не казвам, че приятеля ти е лош стопанин. Но зависи ти къде влизаш по веригата в живота на една кола, и кой е бил преди теб....

Втората ръка кола е като първата невеста. Може да я вземеш чиста и неопетнена от село. Да не е виждала тролей и съдомиялна и да си я отлгедаш по твой образ и подобие. А може след това да те зареже и да се изгуби в студ. град. всяка вечер в разлинчо общежитие.....Та докато е с теб приятелите ти ще казват - много арна мома, свита и послушна! А само след година ще е разтропана бръмчалка и мурва....Та зависи при кой я видят....
                              WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение

Втората ръка кола е като първата невеста. Може да я вземеш чиста и неопетнена от село. Да не е виждала тролей и съдомиялна и да си я отлгедаш по твой образ и подобие. А може след това да те зареже и да се изгуби в студ. град. всяка вечер в разлинчо общежитие.....Та докато е с теб приятелите ти ще казват - много арна мома, свита и послушна! А само след година ще е разтропана бръмчалка и мурва....Та зависи при кой я видят....
                                Т'ва много ми хареса , много точно казано.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 190,092 в 13:50 на 21-08-26.

Зареждам...
                                X