За поръчки под 150 евро не се дължи мито и пратката се освобождава по бързо от митница. Ако искаш да ти дойдат бързо частите използвай dhc идва за няма и седмица и се дължи 28 лева такса за митническо посредничество те ще ти изпратят декларация която трябва да попълниш. Ако ти се чака 14 дни избери федекс те ще ти платят ДДС от тяхно име и ще ти пратят айбан по който да им платиш, не ти се начислява такса от 28 лева като в dhc. За стоки над 150 евро където се дължи и мито аз още съм го игра тоя номер но задължително ще ти трябва ОРИ номер и пълномощно към един от изброените доставчици.
Аз ли нещо не се справям или има някакъв трик? Сложил съм в количката големия маркуч от термостата, амортесьора на капака и един декоративен елемент около 25 см - нищо голямо, на стойност 40$ и транспорта ми е 90$. Преди това имах и два подкалника, че си ги пре*ба* и доставката ми беше 300$. Та си мисля, дали аз не правя нещо грешно при поръчката. Иначе с тези цени на доставка по-добре да взимам от Скорпиона
Ако въпросните части не тръгват от един склад (показва ти го с "А", "В", "С" и т.н. зад всяка стока в количката), де-факто плащаш няколко отделни транспорта. Те после се и освобождават отделно и т.н.
Ако покажеш снимка на кошницата ще мога да кажа повече.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Това са нещата, но аз изобщо не се ориентирам. Ще пробвам и само отделна част как ще бъде като транспорт. Логично е на по голяма поръчка да се дели разхода и да излиза по-евтино.
Коментар