Здравейте ! Мисля , че прочетох целия форум за Jeep , но може и някъде нещо да съм пропуснал , за това пускам нова тема . Положението е следното . Искаше ми се да си тествам Quadra-Drive -a на джипката , понеже от скоро съм и собственик , и си имах някои притеснения относно изправността на системата . Избрах си един много лек метод , без тормоз над механизмите на джипа - вдигнах го на подемник , и с ключа за джантите поставен на произволен болт започнах да въртя задния мост . Резултата беше , че колкото и оборота да направя на едното колело , независимо с каква сила и скорост се мъча да го завъртя , срещуположното се въртеше все в обратна посока . След това , преминах на предния мост със същото упражнение . Резултатът е , че след по-малко от половин оборот на едното колело , другото започна да се върти в същата посока , след като в началото се въртеше в обратна . Което ме зарадва , че предният блокаж си работи както трябва . След това се върнах пак на задния мост . След няколко оборота на едното колело , другото много мудно спря , и едва едва тръгна в същата посока , но с по-бавна скорост . Това предполагам значи , че дифа е износил . Горе долу се запознах с механизма на Vari-lok . Все ми бяга точното наименование , за това ще ги нарека героторни дискове . Та възможно ли е от тях да тръгват нещата , и ако да , то занимавал ли се е някой с тяхната подмяна . Намерих ги в някакъв сайт за около 150 долара . Ако не е от тях , от какво може да идва този проблем . Ще съм благодарен за всяко едно мнение и съвет , който ще получа по въпроса , тъй като искам да си направя джипката да и е всичко както трябва да бъде .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем със заден диференциал на Grand Cherokee WJ 3.1 TD Quadra-Drive 2001г
Свий
X
-
От: Проблем със заден диференциал на Grand Cherokee WJ 3.1 TD Quadra-Drive 2001г
Това не е меродавно като проба защото в реални условия въртящия момент който се преразпределя е значително по-голям и няма нищо щадящо в него. Затова сега както е мокро и кално отиваш с приятел на първата мокра полянка, връзвате джипа за някое здраво дърво и единия вътре плавно подава газ все едно се опитва да изскубе дървото (внимавайте да не успеете, затова трябва да е сериозно) а другия седи отстрани и гледа. Ако всичко е наред с мостовете и раздатката след кратко пробуксуване ще завъртят и четирите колелета. Факт е че със стандартния размер гуми 4.7 с лекота прави това дори на сух асфалт, така че тия щадящи методи си ги избий от главата.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
-
От: Проблем със заден диференциал на Grand Cherokee WJ 3.1 TD Quadra-Drive 2001г
Да , сега в тази хубава кал , която се заформя след снеготопенето , наистина този вариант ще се осъществи . Опираме , до втория въпрос - какво се случва ако се окаже , че не зацепят задните и остане да си се върти само едното . предполага се , че ще е необходим ремонт . Както написах , намерил съм дисковете(фрикционни) , които са в касетата , и могат да се поръчат . Да се надяваме , че няма да е необходимо , но все пак , ако кравата се окаже мъжка , ме интересува дали някой ги е ремонтирал , или ако не лично , то поне къде се извършва подобна услуга.Jeep Grand Cherokee WJ - 2001g.- 3.1TD - Quadra-Drive
Kawasaki ZZR 1200 - 2002 g.
Коментар
-
Бих добавил само едно нещо - ползвайте здрав колан за този тест и задължително му хвърлете нещо по средата (одеало, стара шуба, торбички с пясък) нещо което да спре колана при евентуално скъсване.I'm not Lost, I'm Discovering !
088 три 3 четири 0 94 нула - Филип
Коментар
-
Обикновено въже за теглене сгънато на две издържа ако не теглиш на удар, а това не е този случай, и понеже е на две то е късо и няма да хвърчи и да убива никого. Иначе относно дискчетата може да ги сменим ако това му е проблема.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Здравейте!Да използвам темата на колегата,та да попитам и аз...Какво да очаквам/ще се случи/ако по този начин изпробвам 2,7CRD Quadra-Track?И на преден и на заден ход?Благодаря предварително!
Коментар
-
Трябва да очакваш да върти едно задно и едно предно колело. Дали ще са по диагонал или от една и съща страна - зависи от конкретното сцепление на място.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
За мое голямо съжаление , онзи ден вадих Опел с лодка зад него от една хубава калчица , и докато буксувах на място не се сетих да кажа на хората около мен да ми гледат задните колела дали се движат в еднакво темпо . Е , въпреки , че съм с шосейни гуми , а той беше легнал като биволица в тиня - по корем , го избадих , все едно нямаше нищо закачено за мен . А относно дискчетата , се чудя , какво ли друго може да бъде , освен тях ?Jeep Grand Cherokee WJ - 2001g.- 3.1TD - Quadra-Drive
Коментар
-
Абре колега!!!Ти диагноза нямаш,пък приготвяш чарколяци за смяна!?!?Виж там,вЪржи магаретата за дирека,наблюдавайте ко става и ако всичко е на ред тия парички има къде да ги сместиш!На моя такъв тест е правен и си е показателен!Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
0888854582
Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!
Коментар
-
Да , така е , все още нямам диагноза , и се надявам теста да покаже , че машинката е здрава , но пък искам да съм подготвен с информация при обратния вариант. За влагането на пари , си прав , че има винаги в какво да се вложат - амове за отзад , дискове за отпред , гуми , 2" лифт , 3 см. фланци на колелетата , като за последните две се двоумя още , тъй като не знам лифта как ще се отрази на люлеенето , при положение , че всичко останало си е в сток. параметриJeep Grand Cherokee WJ - 2001g.- 3.1TD - Quadra-Drive
Коментар
-
Е , вече имаме диагноза . Не бефе точно вързан за дърво , а за един голф , който беше втънал в една кал . Е , за малко да викаме трактора , че и аз втънах истински , ама успях да се измъцна . Резултата преди да изляза беше , че че се вкопах с двете предни и с едното задно , другото едва едва , че да не кажа , че хич не беше мърдало . Та сега с диагноза , вече слушам предложения , как да си възтановя диференциала , или каквото може да еJeep Grand Cherokee WJ - 2001g.- 3.1TD - Quadra-Drive
Коментар
-
Ако си намерил ремонтния комплект - действаш. Дригия вариант е да вземеш диф (трябва ти само касетата) на старо, вероятно няма да се наложи регулиране после, правят ги доста повтаряеми от към размери, по пък стигнеш ли до там защо да не използваш да посмениш малко лагери? Третия вариант е - слагаш някакъв афтърмаркет блокаж, аз лично харесвам Детройт Трутрак поради меката му работа.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Варианта за диф втора ръка ми е минавал през ум , но и той не се знае дали ще е читав .http://www.asp-eberle.com/konakart/S...&model=0130.63 . Това са дисковете , които съм намерил . Предполагам , че това трябва да са , след като така са написали хората , но все пак , ако някой ги е вижкал на живо , нека потвърди . Предполага се , че и лагерите на касетата ще си отидат при демонтирането - това трябва да са те -http://www.asp-eberle.com/konakart/SelectProd.do?prodId=98799&manufacturer=09+Grand+Cherokee+WJ+%2F+WG&category=07+Rear+axle+Grand+Cherokee+ZJ%2FWJ&name=Bearingset+Pinion+outer+Dana+44& model=0114.65 . Ако трябва още нещо да се смени задължително при разглабянето , моля да ми кажете , тъй като аз не знам , а да не е да поръчвам по сто пътиJeep Grand Cherokee WJ - 2001g.- 3.1TD - Quadra-Drive
Коментар
-
Доколкото виждам не е това, това са дискчета за обикновено LSD (за Дана 35 в случая) Ако правилно трактувам W/O като without. Въпреки че на вид са същите.Последно редактирано от quadra; 05-02-16, 23:15.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар