Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов собственик на WJ 4.7 HO Overland

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нов собственик на WJ 4.7 HO Overland

Първоначално публикуван от ardmin Преглед на мнение
    Ironrockoffroad продават към кардана и фланци пък кое е вярно не знам :-)

[ATTACH=CONFIG]848438[/ATTACH]
    А къде тук пише че това е заводски монтирания на Овърленд кардан а? Аре стига глупости.

Това същото го правим с йокче от обикновен мост Дана 30, кардан от 2.5TDI XJ и още едно йокче от 242 раздатка. Кардана се удължава по размер и се балансира в една от няколкото фирми дето се занимават с това. Но това не означава че това е кардан от Овърленд. Кардана от Овърленд е съвсем същия като от Лимитед но има двойно повече ход на долното каре в шлицовата си част. Оставаше и ти да ме учиш.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
      А къде тук пише че това е заводски монтирания на Овърленд кардан а?

Оставаше и ти да ме учиш.
      Дима моля както обеща посочи кода на оригинален преден кардан от Overland да го видим на какви фланци е. Мен лично ме интересува, защото вероятно ще го сменям.

Нека запазим учтивия тон в темата - умния човек се учи цял живот!

Въпросът е за оригиналния преден кардан, не за снадки от много коли и обиколка на безброй майстори! Решението което показах, без да е оригиналното, все пак е от само един производител и то реномиран и е с допълнителни фланци! Кардан с CV каре се захваща по различен начин от този на кардан с U карета и при всички случаи се изисква фланец!

Коментар

Първоначално публикуван от ardmin Преглед на мнение
        Въпросът е за оригиналния преден кардан,
        Оригинално са еднакви поне визуално, на дължина голи (разглобени без карета) не съм ги мерил. Димата ако е, да каже.
        Докато сме сравнявали "овърлендско" и нормално предно каре (или по-точно ЦеВе) открихме че предната капачка (към пиньона) на "Овера" е по-натумбена, после мерихме хода и се оказа 9 към около 4 см по дължина на кардана. Дали е от по-дълги шлици или от по натумбената капачка, нямам идея. Дали фланеца към пиньна е еднакав за двата или "Овера" е с малко по-дълбок за да поеме "натумбването" на "ЦеВе"то също не зная.......
        Т.е. не е само до кардан.
        П.П. Действително са възможни "дребни" разлики, като например при въздушня филтър на Хо-Хо и на "малките" 4.7. На НО е по-къс с около 10мм. нищо, че тези от подписа ми "по каталог и т.н". и смяна не става.......
        Последно редактирано от дядо владо; 26-01-16, 22:56.
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Карданите са еднакви на дължина, стават от единия фланец на другия, просто защото фланците са еднакви, каретата също са еднакви с изключение на капачките. Различна е дължината на шлицевата част и самите капачки както казах. Снадката от много коли е същата която предлагат твоите приятели от голямата фирма за кардани, само дето те са се постарали да я съберат вече и да ти я предложат в готов вид. Само да озвучим цената на труда дето са си го дали да го направят да видим кое излиза по-икономически оправдано.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
          X