Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шипове за гуми!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Шипове за гуми!

Сега по-скоро е препоръчително да си носиш хубави вериги и да можеш/владееш монтажа им на пътя. Карал съм Фиат-полски 125 със зимни видинки с шипове и съм се окопавал с тях, докато с вериги не ми се е случвало. Разбира се при премерен риск. Отдавна избягвам изпълнения от сорта на "Кой бе? Аз ли не моем да минем от тука?"
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

През 90-те години на миналият век се бяха заредили 3-4 години с продължителен лед в североизтока.По тоя повод обух баба жигула с две видинки с шипове,е нямаше спирка буквално,тръгва но не спира.Комплектовах я с четири и си се държеше перфектно на лед и утъпкан сняг.На сух асфалт,освен съпровождащият гаден звук,не можеше да се кара с повече от 60-70км/ч,ставаше неуправляема и със лично мнение за посока на движение.
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
        Нали знаеш вица за оня дето ограбил банката. Като го запитали защо, той отговорил_ Ми те първи започнаха.
        Логиката е от детската градина,ама щом ти върши работа...
        Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
          В някои страни със специфични особености на климата шиповете са почти задължителни за зимния период, при това не само на двигателния мост, а на четирите колела. Примерно в Норвегия.
          В Норвегия не само, че не са задължителни но и се плаща допълнителна такса ако караш със шипове.
          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            Нашите коловози се получават от това, че основата на пътя е зле направена и поддава под теглото на преминаващите автомобили.

Получават се най вече от камионите, ама не камионите а претоварените камиони .По закон трябва да карат макс 24т. товар (взависимост от осите) ,а те карат с 50т. товар и 15/17т композиция, става емен емен 70т. тотал .Тука си мисля че им трябва не асфалт а ЖП релси ,но си плащат на закона и си газят асфалта . А по темата ,имахме един москвич преди 22 години ,и не знам от къде ни изпаднаха виденки с шипове .Резултата е добър с тях ,мочо си копаше на воля зимата ,за спирането не съм обръщал внимание ,защото ги карахме само на задния мост.
            Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

А някой знае ли къде се монтират?
              Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                За кал не стават естествено. На сняг и лед си като царя на пътното.
                Днес при нас (към ДобриЧко) е адско хубаво време за джипки и бях свидетел как колега с Фронтерка трошеше леда по пътя с шипове. Доста добре се държеше, само като докопа чист асфалт излизаха искрици. Та колегата спомена, че рядко ползва гумите, които са му на джанти и ги слага при нужда на задните колела. Оправдавам го като се има в предвид какви са ни пътищата тук по селата (и не само ) в това време .

Коментар

Мисля,че тук някъде във форума имаше видео на кола на която с бутон се показваха шиповете и пак с бутона ги прибираш навътре в гумите. Но не можах да го намеря....
                  на друго място ги намерих http://automedia.investor.bg/a/0-nac...ti-se-shipove/
                  Последно редактирано от valyon; 18-01-16, 22:13. Причина: добавка

Коментар

Кофти е гумите да струват повече от колата. Иначе кефят яко.
                    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

А тези нормалните - има ли възможност да се демонтират?
                      Е, то не,че някои каза къде се монтират...
                      Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Демонтирането с клещите и майката. Виж за монтажа още не съм намерил къде извършват такава услуга.
                        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

В Швеция са разрешени , като ползването им е времево ограничено със закон. Естествено има вратички , ако примерно смяташ да ходиш до северна швеция , където през май може и да е все още заснежено..
                          Гумите се продават с монтирани шипове. Шведите на гумите без шипове им викат летни. Можеш да караш с такива гуми лятото ако им махнеш шиповете , ама после слагането обратно е почити невъзможно. Изглеждат ето така:

В някой райони на стокхолм са забранени, специално в центъра.
                          Аз карам с фрикционни гуми и нямам проблеми. Не ме кефи шумът от шиповете, а и на мокро имат малко кофти характеристики.
                          Иначе на старата кошница бях с такива гуми и наистина на сняг и лед няма грешка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X