Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шипове за гуми!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шипове за гуми!

Някой ползвал ли е?
    На какви гуми?
    На сняг и лед ще драпат, на кал обаче има ли полза от тях?

Знае ли някой къде се монтират?
    Най ме е страх от хора без мечти...

От: Шипове за гуми!

За кал не стават естествено. На сняг и лед си като царя на пътното.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Провери дали не са забранени..... Иначе се монтират на гуми със специфични дупки по тях......
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Забранени са! В сервиза на Фулда на Симеоновско шосе съм монтирал преди години. Монтират само на чисто нови гуми.Ако гумите са карани, се пълнят с песъчинки и не могат да вкарат шипа на мястото му.За сняг и лед са супер,но на чист или мокър асфалт си е приключение-нито тръгва, нито спира!
        088пет722пет99
        http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
          ... но на чист или мокър асфалт си е приключение-нито тръгва, нито спира!
          И тръгва, и спира (естествено, по-зле отколкото гума без шипове) но шумят много и шиповете отиват на кино.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Много по-зле!!Особено на спиране! Ама няма да споря.

п.п А за шума,така е! Чуваш се от майната си!А вътре е чудо.
            Последно редактирано от REGULATOR; 10-01-16, 18:05. Причина: допълнение
            088пет722пет99

Коментар

Забранени са естествено. И корупцията също. Както и взимането на заплата срещу несвършена работа. Като не чистят ще си ги карам.

Коментар

Ти си стар и глух,простено ти е!!
                088пет722пет99

Коментар

Ти кога вида за последно жива нинджа? Ся снимка ли да ти пращам. Ма няма да ме цакат с топла бира тия негодници. Каквото почукало, такова се обадило. Тия пидираси масово не спазват законите и правилата, които те самите са измислили. Аз що да ги спазвам. Я у лево.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                    Ти кога вида за последно жива нинджа? Ся снимка ли да ти пращам. Ма няма да ме цакат с топла бира тия негодници. Каквото почукало, такова се обадило. Тия пидираси масово не спазват законите и правилата, които те самите са измислили. Аз що да ги спазвам. Я у лево.
                    Защото ставаш като тях.
                    Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

Тук са разрешени. В резултат пътищата са износени на коловози. Така ги и ремонтират. Режат коловоза и го преасфалтират. Някои даже и лятото карат с тях. В началото се чудех какъв е този звук от колите. Като гледам как карат зимата таксиджиите с шипове направо съм впечатлен. Явно в пъти по-добро сцепление.
                      Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от Toni Gr Преглед на мнение
                        Защото ставаш като тях.
                        Нали знаеш вица за оня дето ограбил банката. Като го запитали защо, той отговорил_ Ми те първи започнаха.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                          В резултат пътищата са износени на коловози.
                          Странно и при нас става на коловози, а са забранени ......

П.П. Шипове на лед и мокър сняг само съм усещал да са по-добре, на сух асфалт леко пързалят при въртене на гуми ( в завой си по-нестабилен) ама си е мое лично (много лично) усещане......
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

В някои страни със специфични особености на климата шиповете са почти задължителни за зимния период, при това не само на двигателния мост, а на четирите колела. Примерно в Норвегия. Но пък тук и условията са подходящи - температурите в югозападната част на Норвегия през зимата се колебаят от 5-6*С през деня, до около 0*С през нощта. А валежите са предимно от дъжд и през нощта става направо ледена пързалка. А отгоре продължава да вали дъжд, който в редки случаи преминава в мокър сняг. Именно в такива условия шиповете са най-подходящи, но са и в съчетание с разни химикали, които се пръскат постоянно по платното. А коловозите се образуват буквално за един сезон, но пък след това всяка година тук всичко се преасфалтира изцяло с нов асфалт, без такива с изрязване само на определени зони. Но на зони със сух асфалт колите се чуват от километър и звучат като трамваи по релсите. Отстрани на почти всички по-главни пътища, там където има жилищна зона хората са изградили защитна стена за звукоизолация, но шумът си се чува доста, особено нощно време.
                            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                            First impression is not always true. Get inspired.
                            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                              Странно и при нас става на коловози, а са забранени ......

П.П. Шипове на лед и мокър сняг само съм усещал да са по-добре, на сух асфалт леко пързалят при въртене на гуми ( в завой си по-нестабилен) ама си е мое лично (много лично) усещане......
                              Нашите коловози се получават от това, че основата на пътя е зле направена и поддава под теглото на преминаващите автомобили. Онези коловози се получават от издълбаване на горния слой от шиповете. Четири зими съм карал с шипарки, обаче в голям град, който се чисти доста добре от сняг. В кратките периоди, когато е навалял и се е утъпкал/заледил сняг с шиповете си е перфектно. Обаче после, като изчистят улиците до асфалт, с шипове не е приятно. Вътре във Фиат Уно при скорости над 50 км/ч усещането беше като да съм в Т-34. Освен това, при каране по гол асфалт шиповете се износват много бързо - изпилват се или директно изпадат. Поради което, в крайна сметка, използването на гуми с шипове е смислено само в случай, че през голяма част от зимата караш по сняг/заледено. В наши условия това май не се среща особено често.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X