Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Махане на катализатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Махане на катализатор

Нямам спомен изобщо имаше ли втора ламбда този двигател 2.7. Ако няма въпроса не седи изобщо.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Дизелите нямата втора сонда.
      Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

От дизелите ланда сонда имат само тези с филтър за твърди частици (DPF) а по-точно
        3.0 CRD след 2006 и само една .
        Еди Рангелов : 0885 088 444
        Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от valls Преглед на мнение
          А как стои въпроса с дизелите?
          Просто махаш катализатора , но ако няма проблем като запушване не препоръчвам , отделно това става без проблем само при 2.7CRD при 3.0CRD може но до 2006 които са без DPF . Друг е въпроса за последиците , при липса на катализатор скоростта и температурата на изг. газове са с по-високи стойности и турбината леко се претоварва но тя не е скъп компонент така че горното може да се пренебрегне
          Еди Рангелов : 0885 088 444
          Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от valls Преглед на мнение
            А как стои въпроса с дизелите?
            Зависи кои дизели, новите (след 2005-2006) са кошмар!
            Няколко катализатора, ДПФ филтър, кислородни датчици, температурни датчици, датчици за налягане. И това всичкото и от пред, и от зад на тия гърнета!
            Като почнат да здават багажа след някоя друга година, не знам как ще се магерат за без пари, както до сега!?

Коментар

Махане на катализатор

За без пари не става, но с много по-малка сума в сравнение с нов катализатор става. Аз махнах дпф и катализатор и софтуерно и хардуерно платих 550лв от катализатора и филтъра взех 250 и така. Защо ще махаш цялото гърне, отвори го и извади само питата.
              И на мен ми се искаше вместо да го махна да го сменя с ново, но ми обявиха цена от 10900лв
              Пазарната цена на целия автомобил беше около 10000.... Та така.
              I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Махнах ги пък каквото дойде,и зукът стана доста приятен.Поздрави

Коментар

В момента на Дюрангото имам чисто права тръба и едно смешно проходно гърненце малко преди края, а и общия път е скъсен почти наполовина - тръбите са изведени под прага. Двигателя е 5.9. Не ме дразни, определено ми харесва как звучи.
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Егати и катализаторите,званях на десет места с триста зора 80лв за трите.

Коментар

Първоначално публикуван от viktor 123 Преглед на мнение
                      Егати .......... с триста зора 80лв за трите.
                      Така е и при нас . Наскоро и аз дочух за цените на катализаторите ни .А някъде прочетох тук , че колега е взел мисля 180лв (ако не бъркам). Така или иначе ако и аз предприема махане на същите, ще е заради някакъв проблем свързан с тях, а не защото съм решил да ги махам. Иначе съм фен на твърденията, че без тях , на тия години колите ни ще се чувстват по добре

Коментар

Първоначално публикуван от viktor 123 Преглед на мнение
                        Егати и катализаторите,званях на десет места с триста зора 80лв за трите.
                        Здравей,преди години на бул."Европа" 41 ми го извадиха моя кат.и получих 200лв.Опитай!
                        Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

Утидоха за 90лв.цените са доста надолу в момента,ама здраве да е

Коментар

Не съм много на ясно, но като цяло зависи от самия катализатора (марка и модел автомобил), може да получите и цена над 300лв (зависи). 90лв си е обир!

Внимавайте къде си правите гърнетата, че там където изкупуват катализатори обикновенно съветват да се махат, че са запушени, а при бензиновите това е по-малко вероятно.

Коментар

Американски катализатор с метална пита и стар - максимум 100 лева. Няма обир, проверено е многократно. За някой нов немец и 500 лева може. Това е цената в България.

Коментар

На WJ 4.0 махнах само вътрешното от задния ,имах път и минах случайно покрай едни момчета до Мелницата зад Сточна гара (става въпрос за София)
                                Дадох им питата и те нещо изчегъртаха,изледваха,премериха и след минутка ми преброиха 190лв.Нямах представа колко струва и може би бих взел и 50лв ако ми бяха казали,но явно момчетата там са коректни.
                                Cherokee WJ 4.0L- NP242
                                Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X