Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как работи мазането на турбината на 2,5дизел?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как работи мазането на турбината на 2,5дизел?

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
    На 2.5 VM-ците обикновено им се случва като се поскапят по този начин и да се самофорсирват като си дават газ с маслото което поемат. И ако някой не се сети да го сложи на четвърта или пета да стисне спирачката и да пусне съединителя може и да гръмне мотора, имам такъв случай.
    Тц, тц, тц...от ккъде точно и как си засмуква картерното налягане и т ВМ-а само?!?!?

Коментар

Колега я ако обичаш прочети каква световна глупост си написал преди да се стараеш да апострофираш някого. Преди години така имаше един "велик" майстор на карбуратори който обясняваше че смучело от едно място в карбуратора вакуум... Та се учудих още тогава как може да смуче нещо дето го няма. Та и ти "засмуква картерно налягане"... Видно е че в главата е една голяма хубава каша и свръх самочувствие без особено покритие. Като отвориш на великия VМ който и да е маркуч след турбото е пълен с масло... от къде ли е дошло? Обаче в един момент става толкова много че си работи сам с него. Ако кажеш че дизела не може да работи с масло и че там всичко ти е чисто и да пипнеш няма да се изцапаш до ушите сега и директно те обявявам за новия месия на дизелите...
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

quadra, давай по-полека с аджамиите.

Самоубийството на дизелов двигател с масло изобщо не е веемски патент.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
          На 2.5 VM-ците обикновено им се случва като се поскапят по този начин и да се самофорсирват като си дават газ с маслото което поемат. И ако някой не се сети да го сложи на четвърта или пета да стисне спирачката и да пусне съединителя може и да гръмне мотора, имам такъв случай.
          Тц, тц, тц...от ккъде точно и как си засмуква картерното налягане и то ВМ-а само?!?!?Щото аз мисля, че всички дизели с турбо го правя това през сегмента на оста на турбото към студения охлюв. Това се получава като дрисне турбината и то само ако е втулкова, щото на лагерните имат рестриктор на вхоа на маслената магистрала, която маже оста. Втулковите турбини обаче осите им роботят в маслен клин,кйто за да се получи в турбината влиза масло с налягане равно наналягането в мотора и с дебит достатъчен за коректен маслен клин между втулката и оста на турбината.Това налягане не се пуска зад зоната на лагеруване на оста и втулката от сегмент.Като се разбие обаче достатъчно турбината сегмента почва да пропуска, като започне да пропуска много например скъсва се оста на турбината,маслото нагнетено от помпата не минава през оста и втулата и дасе оттече в картера, а а с цялото си налягане и дебит през сегмента отстраната на студения охлюв нахлува в всмукателния тракт, моора почва да вдига неконтрулируемо обороти и колкото повече обороти вдига толкова повече масло си изпомпва в устата .... И тогава вече треа се праят опити примерно трета скорост и тръгване на спирачка, щото на пета пък обиновено плъзва съединителя.... И те така.... Саа обаче аз ще помоля колегата,, който където види буквичките ВМ една до друга и почва да плюе, да сподели собствения си опит кога как и откъде най интересното баш ВМ а само си смуче картерното налягане....Ама фантасмагории през отдушника във въздушния филтър и през тубото не ми се слушат...
          А! Имам и няколко въпроса към същия колега и към още 1-2 ма, ама в другата тема за гадния ВМ

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
          Повишено подкартерно налягане = износен ДВГ. Това е основно "прецакването"
          Повишеното подкартерно налягане се пренася във вътрешноста на турбокомпресора и упражнява натиск върху уплътняващите елементи. Които са си тръгнали и малко им трябва маслото да ги пробие. От там в аспуха, или в смукателния колектор, а може и двете.
          Ремонт на ДВГ и турбокомпресор е диагнозата. Разбира се ако отдушника на картера е ОК!
          Колега, от къде се "пренася повишеното подкартерно налягане в турбината"?!?!? Аз, че съм тъп -верно, ама нали за това е форума да си помагаме да ставаме по-умни...
          Последно редактирано от Чавдар (V93); 25-01-16, 14:38.

Коментар

Точно за това става въпрос. Междудругото тоя същия труп трябва да беше стигнал после до Андро ама какво е станало после стигнал ли е до ремонт или не не съм се интересувал, ама че го пратих при него помня.
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

То точно за това.става въпрос, ама от предния ти пост.не личи за това да става въпрос...И в такъв труп се.превръщат вс. дизели с турбо не ВМ само...Андро кат го четох и той на кво мнение е .....

Коментар

Колега, писал съм по назад, но явно не си обърнал внимание.
                На картинката - "слив масла":

Коментар

Ееее...не!!!!! Верно ли мислиш,че от там?!?!Те тоа "слив' е отичането на на маслото след, като е минало през турбината и там маслото се отича на самотек...А при втулковите турбини маслото влиза в турбината с налягане равно на налягането в маслената магистрала 2,3 та до 6,8 атмосвери в зависимост от оборотите на двигателя! Дай саа ми кажи отде ж са дигни и как ж ся задържи в картера толкоз бара (атмосвери) налягане, че да превъзмогне налягането на постъпващото в турбото масло, което е както казахме 2-8 атмосвери в зависимост от оборотите на маторя и на колко бара е настоен да разтоварва байпасния клапан на маслената помпа.. Интересно къде мислиш ще се намира щеката за нивото на маслото при 2-3 бара картерно налягане щото на мене ми се чини, че треа да стои забита в прения капак на двигателя....Ама пъ при тва положение на маслото неа ли да му е по-лесно да си напусне двигателя през отвора на щеката, а не да преодолява налягането на маслената помпа и д се връща в турбината, чи тя да го помпи в мотора......Аз честно да си кажа...ако верно си механик... явно сега почваш или ... си шпец по окачвания трансмисии, ма двигателите явно не са ти стихията...Или не си доусмислил това което написа... Но средно грамотен механик ако прочете тоа ти постинг, чи умре от гъдел....

Коментар

Някои неща не ги пише в учебниците, трябва някой с много опит и с доброжелателство да ти ги каже. Точно това аз не съм го измислил, казали са ми го хора, които правят само турбини. Оценил съм го и съм им благодарен!
                    Не си заслужаваше да се занимавам с теб!

Коментар

Дай. Ми тел. на тоз турбинния майстор дето ти ги е обяснил тез работи...аз ще се срещна с него и ще си обменим опит... В края на разговора ни ще го убедя да не те подвежда така, че ставаш за смях... Показах ти мнението на разни другари, от чиито ръце са излезли 5-600 коньови коли извадени от двулитрови бензинови мотори с турбо, аз също имам такава, та на темата турбини и управлението им имам абер...Тез другари пък неа да коментирам възможностите им щото неа да ме разбереш....знаиш ли кат спряха да се смеят кво ме посъветваха ...да не пиша просто тука....ама как да се сдържа, като гледам кви се пишат и как ви верват хорицата дето въздушния си филтър трудно сменят... Колега кажи честно, за да ги дрънкаш такива ...ти турбина разглобена виждал ли си?Не е срамно, ако не си...Аз д кажем разглобена раздатка на Патрол не съм вижда и те на не се срамувам да си призная...Ама не се прая и на разбирател.... Иначе наустина бих се радвал да се чуя с турбинния майстор...

Коментар

Eй сега ще ти дам тел. на всички сервизи за турбини с които съм работил! Те хората си нямат друга работа и само им до това да се занимават с теб!
                        Виж какво, явно нещо ти липсва да разбираш какво ти се говори и мисълта ти се движи само около идеята да спориш, обиждаш и т.н. Не си познал!
                        Изобщо не ми дреме какво мислиш по въпроса, или по всички въпроси, хилиш ли се, или не, ти, или някой друг!
                        Тук сме се събрали да обменяме опит и знания, който разбрал - разбрал, който не, си е негов проблем!
                        По назад в темата пише всичко и това е достатъчно за мислещия да разбере!
                        Хората са дали и пример по въпроса:
                        Първоначално публикуван от evillion Преглед на мнение
                        И при запушена картерна вентилация става същото. На аудито я бях извел навън за да не ми цапа дросела с масло от парите и миналата зима като замръзна ела та гледай. Едни пушилки отзад, едни димки, направо ужас. За 500 метра издуха 1л. масло. Оправих вентилацията и сега за 9000 км. Съм долял 300г. масло. Мотора е 1.8т.
                        Като не си в състояние да обмислиш всичко казано, продължавай да си дрънкаш, да се хилиш и въобще прави каквито си искаш маймунджилъци, аз ще си го преместя в другия крачол!

Коментар

Ще помоля Чавдар или някои друг от Модераторите да изтрият мненията на този младеж (мисля че е момченце rastil) , следя и двете теми още от разделянето им от самото начало и уважавам мненията на видни майстори като Андро, никога не съм имал дизел и никога не съм карал, аз уважавам бензиновите коли, но искам да науча нещо и за дизелите и не искам някакво дете да влиза в спорове и да дразни хората с алфата му която е 500коня. мисля че доста от участниците на подраздела JEEP биха се съгласили с мен.

Коментар

17.04.1972 г. Може и да съм ти батко....При цялото ми уважение към "Андро 160", на темата "дизел с принудително пълнене", от него няма много за учене..... Радвам се, че следиш и двете теми! Аз също ги следя и втори ден чакам, някой от "плюещите с лека ръка" по един не лош за съвремието си дизел, да напише, с какво точно се съобразява, докато сглобява такъв мотор!Неписането на това още ден два, ще приема, като нямане на какво да се напише и ще предложа на вниманието Ви, някои специфични особености, пък който има познанията да възприеме написаното - добре дошло, който нищо не възприеме - здраве! Интерересно, обаче! Никой от плюещите, нищо не пише....
                            Колеги, искам да бъда правилно разбран, далеч съм от внушението, че тоз "едно времешния мотор", е най-великия!Аз също предпочита в джипката си примерно един М57Д25, на БМВ, но да го изкарват технологично недомислен ВМ-а, хора полузапознати с него и хора с недостиг на принципни познания .... Не ми се иска!
                            Междувременно, аз не съм обиждал някого пряко и не съм искал от модовете, някой да бъде баннат!Това, че казвам, че някои хора постват смехотворни " врели-не кипели",го подкрепям с доводи, които никой не се и опитва да оборва....Просто Ви е непрятно, че Ваш познат или приятел изглежда нелепо с писанията си....но аз не съ писал нелепостите.... Пак казвам, не се заяждам! Ако това ми беше целта, щях да питам още в първия си пост прехваления американски бензин с чугунена глава, в която и легла на клапаните неа по технологичен и смислен ли е....
                            Поздрави на всички !

Коментар

Що да го триете, оставете го да пише, забавен е!
                              Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от rastil Преглед на мнение
                                Ееее...не!!!!! Верно ли мислиш,че от там?!?!Те тоа "слив' е отичането на на маслото след, като е минало през турбината и там маслото се отича на самотек...А при втулковите турбини маслото влиза в турбината с налягане равно на налягането в маслената магистрала 2,3 та до 6,8 атмосвери в зависимост от оборотите на двигателя! Дай саа ми кажи отде ж са дигни и как ж ся задържи в картера толкоз бара (атмосвери) налягане, че да превъзмогне налягането на постъпващото в турбото масло, което е както казахме 2-8 атмосвери в зависимост от оборотите на маторя и на колко бара е настоен да разтоварва байпасния клапан на маслената помпа.. Интересно къде мислиш ще се намира щеката за нивото на маслото при 2-3 бара картерно налягане щото на мене ми се чини, че треа да стои забита в прения капак на двигателя....Ама пъ при тва положение на маслото неа ли да му е по-лесно да си напусне двигателя през отвора на щеката, а не да преодолява налягането на маслената помпа и д се връща в турбината, чи тя да го помпи в мотора......Аз честно да си кажа...ако верно си механик... явно сега почваш или ... си шпец по окачвания трансмисии, ма двигателите явно не са ти стихията...Или не си доусмислил това което написа... Но средно грамотен механик ако прочете тоа ти постинг, чи умре от гъдел....
                                Причината е точно в налягането на маслената магистрала в комбинация с повишеното картерно налягане. Маслото смазва турбината след което се стича в картера под нивото на маслото. Когато имаме повишено картерно налягане , то упражнява натиск върху маслото в картера , налягането не е голямо , но действа върху голяма площ , докато налягането от оттичането след турбината е високо , но действа на много малка площ. По този начин в тръбата за оттичане се образува тапа която пречи за нормалното оттичане на маслото от турбината , повишава се налягането и част от маслото избива през уплътнителните елементи на турбината. Всичко това може да се случи при няколко условия: повишено картерно налягане заради износен двигател или запушен отдушник , оттичането от турбината е много под нивото на маслото в картера , ниски температури допринасящи за гъстотата на маслото, може да се добави и че луфтовете в турбината са по-големи преди да достигне работната си температура.
                                Последно редактирано от Чавдар (V93); 26-01-16, 14:22. Причина: Корекция на цитат
                                В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X