Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как работи мазането на турбината на 2,5дизел?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как работи мазането на турбината на 2,5дизел?

И на мен ми беше странно , но има Ауди 100 2.5 дизел отичането е хванато с банджо болт за пробката на картера
    ВНЕДОРОЖНИК УАЗ - БОГ РАЗБИТЫХ ДОРОГ

Коментар

Конкретно за Исузуто,мотора е на 300 000км.за 10000км. му доливам 1л.масло.За масло пари не съм жалил,вече въпроса е какво има в тубата.Двигателя работи и в момента тихо и равномерно и на празен ход държи 2 бара налягане.Изключил съм подгревните свещи още преди 4 години и до момента все още до -5градуса паля без подгряване от един оборот(правя демонстрация)даже и в момента макар и с скапано турбо двигателя работи като часовник.Но от Февруари до сега джипът се е карал по около 50км.на месец и то само в гората(разбирай първа и втора),та може и от ниските обороти да е станало нещо.Въпроса е какво сега да му правя и да гледам,че да не скапе и новото турбо,че то ми излиза ''златно''.За Черокито нещата стоят маалко по иначе,там турбото си течеше и масло от пръчката си подухваше постоянно,но се надявах да изкара до пролетта(турбото),двигателят,колкото изкара.Замисълът на покупката бе, купето да е перфектно и като се скапе двигателят да се замени с друг но японски,фен съм на японците и не желая друг двигател колкото и да е ''добър според едни и лош според други''VM мотора.
      Последно редактирано от titko; 17-12-15, 20:04. Причина: допълване

Коментар

В изправен мотор налягането на маслото не бива да пада под 2 атмосфери. А картерното налягане колкото и да се повиши-няма да надвиши 0,2-0,3. Та не е никаква пречка за слива на вече преминалото през турбото масло.

Оста на турбото се уплътнява от два метални пръстена(погрешно им казват сегменти, по прилика с буталните), които като се износят-започват да пропускат маслото навън. И както Дима каза-случва се понякога двигателя да се форсира самоволно като горивото за това е самото масло което избива през уплътнителите.
        Та бъди готов за такова самоволно форсиране. Най напред-не се паникьосвай. После включваш на висока предавка, стискаш с все сила спирачките, и пускаш съединителя. Може и с удушаване на двигателя, ама докато стигнеш до смукателя и го запушиш-може да е късно, та най добре е със спирачката, и на скорост.

Имай предвид, че при такова изфорсирване се достигат обороти каквито и конструкторът на двигателя не е мисли, че може да се развият.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Може и да не ви се вярва, но е вярно. Справка колегата по горе, който каза какво се случва като му е замръзнал отдушника.
          Справка и как почва да лее масло от всички семеринги при подобни случаи.
          И както казах в една друга тема, тия работи аз не съм ги измислил. За съжаление няма литература по въпроса. Но, може да питате някой който прави само турбини, кажете му че имате турбина за ремонт и голямо подкартерно налягане, и ще видите какво ще ви отговори по въпроса за гаранцията на турбината.

Коментар

Да така е, на аудитата си им е редовна болежка...
            Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Подкартерното налягане на Исузуто не винаги е такова голямо,сравнявам с Черокито при което имам съмнения за износен двигател.Там от пръчката постоянно си хвърчи масло,малко но хвърчи,докато на Исузуто ту излиза та ми измива ръката ту няма почти никакво дори и да си сложа пръста там не го цапа.Усеща се,че излиза въздух но не изхвърля масло.

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                Да така е, на аудитата си им е редовна болежка...
                Нали одъртех вече та почнах да забрявам - на един колега от форума му гасеше ДВГ от замръзнал отдушник! Това при мен, не една жена каза на опашката.
                Това по въпроса, че щеката шяла да изхвърчи при незнам си колко бара и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                  Повишено подкартерно налягане = износен ДВГ. Това е основно "прецакването"
                  ...
                  Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Здрасти , бих препоръчал да рециклираш турбината и да си купиш нов отдушник . Разглобявал съм VM-ци и от старите и от по-новите и не съм виждал износване на цилиндри както на VAG групата , двете марки нямат нищо общо .
                    Еди Рангелов : 0885 088 444
                    Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Турбината я рециклирах,промих двигателя с ново масло,филтър и добавка и след това налях новото масло с друг филтър,изчистих и турбо пътя колкото можах,отдушника го разглобих и почистих.Сега ще чакам да се изпролетее и ще се пробвам с центровката,че много муден ми се вижда до към 1500-1600об.,абе направо си не върви в ниските обороти.

Коментар

Междудругото като позамине онази "умна" дюза и не отлепя в ниските.
                        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

За нея не съм се сетил да я мерна с мултицета да видя какво ще покаже,благодаря.

Коментар

Няма да е зле да потърсиш колегата GUN - той има опит във възстановяването на няколко такива. По спомени ти се откачаше ръката да навиваш там един проводник като паяжинка...
                            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Благодаря,след празниците ще гледам,ще меря и после ще питам.Джипката така си я взех,невървежна,та може да не е само умна дюза,но трябва да я накарам да върви що годе прилично докато събера финанси за проекта който съм замислил.ГНПто също е местено насам-натам,сигурно и с центровката ще трябва да си поиграя или поне да я прегледам дали е правилна.Но е доста студено,а аз нямам гараж.Пък и пари нямам за да я карам по сервизите.

Коментар

Чесането на езици около 2.5VM е преместено тук.
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X