Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ел. крушки къси светлини Гранд WJ

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ел. крушки къси светлини Гранд WJ

Здравейте,

По спецификация дават за Гранд Чероки WJ 9006XS 55W крушка за късите светлини. Виждам че се предлагат в ebay и 9006XS от 80W и 100W. Някой използвал ли е такива и има ли впечатления? По-конкретно ме интересува няма ли да нагорят контактите или нещо друго по ел.системата от по-голямата мощност и консумация?

мерси

От: Ел. крушки къси светлини Гранд WJ

Първо крушки с такава мощност са забранени и второ- може и да стопиш нещо
    I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Монтира се wire harness и казват че нямало проблеми, но ако някой го е правил моля да сподели. За забраната - къде го пише? Законно ли е да се използват ЛЕД крушки с оригиналните фарове? Досега не съм видял/чул полицай да спре такъв по улиците.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:wire harness.png
Прегледи:1
Размер:89.1 КБ
ID:5690401

Коментар

Най-лошия резултат е че всъщност няма да започнеш да виждаш по-добре, ама хич. Тия 55 вата са тънкият технологичен компромис между количеството светлина и фокусирането. По-мощна лампа лесно ще сложиш и на 5м от колата ще стане по-светло ама по-напред ще стане по-зле. А то по-напред е интересното.

Има лампички които пак са 55 вата и излъчват малко повече светлина. Те имат същата геометрия на спиралката, но пък живеят по-кратко. Тях можеш да ползваш ако толкова ти е дерт за още лумени без компромис във фокусирането. Има и вариации на тема HIR (не HID!) които също вършат работа ама не знам намират ли се читави в твоя стандарт. Читави H4 няма, проверил съм.

Коментар

А защо не си сложиш един ксенон 55 вата. и да си решиш проблема с светлината.

Коментар

Нема-нема и някой предложи ракията като средство против алкохолизъм.

Коментар

Са ако държиш някой да те набие може и 200Вт да сложиш
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Крушките които съм си избрал струват 5$, 30% повече светлина и със същия живот като обикновенните. Има ги в 3800К т.е. стават за мъгла/дъжд. Като размер изглеждат същите като обикновенните, така че фокусното разстояние се запазва. Единствения проблем е че са 80W, затова и питам някой ако знае има ли проблем с такива и къде евентуално за да се подготвя.

Коментар

Два проблема на първо време
                  - за околните
                  - ще ти замине ел инсталацията
                  - евентуално - трети - борд компа ще се сърди но жип не ги познавам
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от ardmin Преглед на мнение
                    фокусното разстояние се запазва.
                    Фокусното разстояние е лесната част. Искаш ли да се хванем на бас че диаметърът на спиралката е малко по-друг? Този диаметър играе приблизително същата роля, като блендата на фотоапарата.

Ако тия 80 вата са верни, по жици и контакти ще се отделя точно 2.11 пъти повече топлина (докато са студени, като се стоплят - и повече). Дали това е проблем, зависи от сезона и от това колко дълго се ползват фаровете. И най-вече колко стари са контактите. Грубо казано на пролет очаквай изненади.

А ако си петимен за ония 30% повече светлина, за малко повече от $5 има съвсем прилични 55 ватови лампи които светят и 30%, и 50% повече.

Коментар

П.п. мисля че това е моделът на Narva който ти трябва:
                      48086

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Ако тия 80 вата са верни, по жици и контакти ще се отделя точно 2.11 пъти повече топлина
                        Защо 2.11 пъти повече? 80/55=1.45
                        В абсолютна стойност е 25W което не вярвам да стопи нещо.

Коментар

Първоначално публикуван от ardmin Преглед на мнение
                          Защо 2.11 пъти повече? 80/55=1.45
                          В абсолютна стойност е 25W което не вярвам да стопи нещо.
                          Защото топлината по жиците зависи от квадрата на тока. Т.е. 1.45 * 1.45 (закон на Джаул)

В абсолютна стойност е +25 вата във фара, което не е фатално ако навън не е жега и не си напънал двигателя и климатика. Иначе ще порази рефлектора.

Коментар

Преди като имах Лада Нива също се оплаквах от лоши къси светлини (рефлекторите си бяха наред). Сложих Narva 90/100W през реле. Никой не ме е набил, никой не ми е присветвал насреща нощно време, понеже фаровете бяха регулирани правилно, нищо не ми е нагаряло и колата я продадох 7 години по-късно със същите крушки + една резервна в жапката. Единствената разлика беше, че се радвах на хубави фарове на иначе дъртата Лада с 20 годишна ел.инсталация.

P.S. Сега някой форумен философ ще каже, че не съм я карал през деня, обаче ще сбърка. Дълго време си беше основен автомобил, който се караше с пуснати фарове през деня, заради което и монтирах и един зумер, да не ги забравям включени.
                            Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Колкото по-силни са ти светлините отпред, толкова по-малко виждаш надалеч. Зеницата на окото се свива и спираш да виждаш в по-слабо осветените зони

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X