Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GRAND CHEROKEE 3.0 CRD 2007 СТРАНЕН ШУМ В ОКАЧВАНЕТО, КОЙТО СЕ УСЕЩА ВЪВ ВОЛАНАя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: GRAND CHEROKEE 3.0 CRD 2007 СТРАНЕН ШУМ В ОКАЧВАНЕТО, КОЙТО СЕ УСЕЩА ВЪВ ВОЛАНАя

Първоначално публикуван от HYUNDAI_MADNESS Преглед на мнение
    Защо се премахват коментари на колеги тук??? Примерно колегата "marinco" и "дядо Владо" бяха писали, а сега коментарите им ги няма, ало модераторите какво се случва тук???
    Странно....ползвам темата за да се обърна към Чавдар/супер модератор/
    Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Ало, питащия, този раздел на форума е ТЕХНИЧЕСКИ. Размишления за нещата от живота - другаде!
    Когато някой си позволи да даде линк към някой сайт/за резервни части например/, поста му се изтрива, поради неясна причина, "да не се прави реклама", въпреки полезността му. Но незнайно защо, щом друг си позволява на всеки 3-4ти пост да предлага услугите си/"ела да си приказваме"/, нищо не се случва. Явно лицето е толерирано в стремежа си към автореклама. Не отричам естестествено, че много пъти е бил полезен, но обръщам внимание на Чавдар/супер модератор/. Несъгласието ми с тази политика ясно изразявам тук и сега.
    в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
    Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

От: GRAND CHEROKEE 3.0 CRD 2007 СТРАНЕН ШУМ В ОКАЧВАНЕТО, КОЙТО СЕ УСЕЩА ВЪВ ВОЛАНАя

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
      С рейка е.
      Не карай джипа с проблем в кормилната система, или окачването!
      Това включва ли тропащите ми биалетки на колата от подписа ми. Другото уж е наред. Един колега от инд комерс каза, че не вляели върху другите неща, ама като ми писне да тропат да ги сменя. Просто не съм намерил време, а и не навъртам кой знае колко макар ежедневно да се кара колата. Ако е толкова фатално, ако трябва и от работа ще остана, за да я закарам на сервиз.
      SUV

Коментар

Първоначално публикуван от marinco Преглед на мнение
        ... Несъгласието ми с тази политика ясно изразявам тук и сега.
        В същност, в конкретния случай триенето започна точно с поста на Владо, така че ?!? А в отговор на обръщането на внимание, нека и аз на свой ред да ти обърна внимание, че под всеки пост вдясно има едно червено триъгълниче с чуденка вътре. Който смята, че дадена публикация с нещо нарушава правилата на форума, нека бъде така добър да цъкне на въпросната иконка и да пусне уведомление.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Като се скъса т.н. биалетка няма опасност да ти се откачи колелото, или да загубиш контрол върху корм. система.
          Ше загубиш само стабилност.
          По горе имах в предвид, че може да има неправилна диагноза "рейка" и може да е т.н. "дълъг" - вътрешен накрайник/шарнир, или каре на корм. вал, и тогава ако се скъса става лошо.

Коментар

Ясно Андро, благодаря. Ще ги сменя при първа възможност. Сигурността е най-важна, ама все отлагах щото нямах време и видите ли не можело да разбие друго, ако тропат. Леко тропат, ама....да си питам. При проверка казаха, че другото си е здраво уж, само някакво тампонче било тръгнало леко, ама да съм идел по-натам.
            Последно редактирано от Dydo; 04-11-15, 18:46.
            SUV

Коментар

Та, по темата....
              Често срещан проблем, при този модел е рейката, явно им е слабо място. Мо'йта си хлопаше и си поръчах втора употреба(за около 500лв.). Изкара цели три дена преди да се раздрънка, като предната. Пратих първата на ремонт и ми казаха "механично износване", не става! Понеже не ми се купуваше трета, взех че отворих първата, просто да видя какво има в гайдата. Зъбите, в диапазона на +-половин оборот(от волана), си бяха поизносени. Забелязах, че има реглаж, хитро измислен със самозаконтреща резба. Отскочих до Багира и си закупих камък Е20, челосах го на шмергела, за да изостря ръба. След това се вдига предницата, да провиснат двете колелета, и започвате да натягате болта(на който пасне камъка ), докато изчезне луфта. След тази интервенция, волана вече не е така любезен и за известно време се налага, да му помагаш при връщане, но за без пари толкова !

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20151104_170433.jpg
Прегледи:1
Размер:64.3 КБ
ID:5689910

Всичко това, при положение, че е рейката. Според мен проблема не е само в рейката, а и шарнир.
              Eвгени Филчев
              Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Това, че ти ще се пребиеш е най малкото...

Обаче семеиството срещу теб какво е виновно...
                Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Филчев, върни си луфта.
                  Дърпаш дявола за опашката.
                  От такова натягане рейката става на парчета. Виждал съм го с очите си.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                    Филчев, върни си луфта.
                    Дърпаш дявола за опашката.
                    От такова натягане рейката става на парчета. Виждал съм го с очите си.
                    Повече от година изтезания, никакъв проблем. Целият луфт не го обрах на един път, а на три пъти през месец. В момента рейката си е като нова(почти . По-добър вариант е да се прешлайфа, но не ми е останало време да пробвам. Разбира се най-добре е нова, но така и не съм питал колко струва, ако ще да е под 1500лв. не си заслужават експерименти по стари кожи.
                    Няма логическо обяснение, от натягане на този болт, да се строши рейката, но има вариант да се строши, ако след като си натегнал болта тропането си остане !
                    Eвгени Филчев
                    Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Първоначално публикуван от kocha Преглед на мнение
                      ...но така и не съм питал колко струва, ако ще да е под 1500лв. не си заслужават експерименти по стари кожи....
                      1000лв
                      Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X