Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GRAND CHEROKEE 3.0 CRD 2007 СТРАНЕН ШУМ В ОКАЧВАНЕТО, КОЙТО СЕ УСЕЩА ВЪВ ВОЛАНАя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• GRAND CHEROKEE 3.0 CRD 2007 СТРАНЕН ШУМ В ОКАЧВАНЕТО, КОЙТО СЕ УСЕЩА ВЪВ ВОЛАНАя

Здравейте колеги, още една питанка за джипката. Имам странен шум от лявата предна страна. Странното е, че не при всяка неравност или дупка се усеща. Когато качвам джипката по бордюри и слиза от тях, усещам удар във волана и то само когато лявата гума пада от бордюра. При офроуд каране, всяка по-сериозна неравност през която минава лявата предна гума на джипа я усещам във волана. Също така, когато джипа е запален и въртя волана на ляво в някакъв момент, примерно половин оборот на ляво се чува едно метално почукване, все едно нещо метално се освобождава изведнъж. Имам чукане отнякъде долу, като въртя рязко волана на ляво, на дясно никакви проблеми. Комбинацията от тези симптоми ме навежда на мисълта за карето на кормилният прът или чукане в рейката. Има ли логика според вас?

От: GRAND CHEROKEE 3.0 CRD 2007 СТРАНЕН ШУМ В ОКАЧВАНЕТО, КОЙТО СЕ УСЕЩА ВЪВ ВОЛАНАя

Ами ,ако е рейка трябва когато е изкл. на място да въртиш волана съсвсем леко наляво надясно да има по скоро цъкане бих го нарекъл,а не чукане .Че е странен странен ти е шума,но чукане ли е ,хлопане,тропане има различни .Как е колата при изпреварване на по бавни возила ,а ти минаваш много бързо около тях има ли разклащане на колата,ако има е амортисьор.Най добре я качи на тресачка 10 лв да ги провериш.Щото при мен беше от амовете предните,на 150к се разтропаха ,а на тресачката излязоха 56%.
    Mercedes-Benz GL 500

Коментар

От: GRAND CHEROKEE 3.0 CRD 2007 СТРАНЕН ШУМ В ОКАЧВАНЕТО, КОЙТО СЕ УСЕЩА ВЪВ ВОЛАНАя

Първоначално публикуван от madness75 Преглед на мнение
      Ами ,ако е рейка трябва когато е изкл. на място да въртиш волана съсвсем леко наляво надясно да има по скоро цъкане бих го нарекъл,а не чукане .Че е странен странен ти е шума,но чукане ли е ,хлопане,тропане има различни .Как е колата при изпреварване на по бавни возила ,а ти минаваш много бързо около тях има ли разклащане на колата,ако има е амортисьор.Най добре я качи на тресачка 10 лв да ги провериш.Щото при мен беше от амовете предните,на 150к се разтропаха ,а на тресачката излязоха 56%.
      Ами колега, като похлопване май се чува по-скоро. Най-вече когато свалям предната лява гума от бордюр и като я качвам се чува похлопването и го усещам във волана. Както вече казах, когато колата е запалена на място, ако тръгна да въртя волана на ляво в някакъв момент усещам като метално прищракване, сякаш нещо заклещено метално се освобождава. Също така, пак на място при рязко въртене на волана на ляво и връщането му в средно положение го чувам това тропане и го усещам във волана отново. Когато на място въртя волана рязко на дясно го няма това чукане, само на ляво го прави.

Коментар

Не е ли по-лесно да се види в сервиз или с доверен приятел?

Не се заяждам, просто една доста елементарна диагностика, която отнема няколко минути.
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
          Не е ли по-лесно да се види в сервиз или с доверен приятел?

Не се заяждам, просто една доста елементарна диагностика, която отнема няколко минути.
          Абсолютно си прав колега, затова днес в сервиз след обяд

Коментар

Идеята ми беше, ако някой от колегите е имал тези симптоми да сподели от какво са били, но днес след огледа в сервиз при мой човек, аз ще споделя.

Коментар

Най-вероятно имаш разбит накрайник.
              Никога повече части от "Вест Ауто"!!!
              Jeep Grand Cherokee WJ 4.7 V8 2000 year

Коментар

Първоначално публикуван от evillion Преглед на мнение
                Най-вероятно имаш разбит накрайник.
                Колеги, диагнозата според моят майстор е рейка. Интересното е, че когато вдигнахме колата чукането започна да се чува и надясно. Рейката не тече, поне засега. Тропането й обаче е брутално при вдигнат автомобил. И аз очаквах заминал накрайник, но уви май е рейката. Мразя рейките, досега не съм имал автомобил, който да е нямал проблем с рейката, най-вече чукането, а сега и на джипа, ебати късмета!

Коментар

Моля за извинение ако се изказвам остро , но не желая да обучаваме "специалисти" в този форум !!!!
                  Тук сме за помощ , а не да помагаме на пишман механици да си изкарат заплатите !
                  Ако майсторът ти не знае какво да направи или му нямаш доверие смени го тука не е ПУЦ , ако знаеш какво е !!!
                  Еди Рангелов : 0885 088 444
                  Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Всъщност е секторна кутия и ....ремонта е сериозен. Търси нова или поне втора употреба.
                    В противен случай ще дойде неприятния момент да се озовеш в ситуация с блокирал волан, обикновено в най-неочакван момент. И ще настъпи застрахователно събитие.
                    Инак +1 за коментара на Еди...
                    в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
                    Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Прав е Еди разбира се, аз даже като цяло съм решил към него да се обърна относно проблема. От друга страна доколкото съм проучил този модел е с хидравлична рейка, а не секторна кутия, така ли е? Като цяло, поне до момента не съм виждал автомобил или джип и с двете или е с рейка или секторна кутия. Относно рейката ако е правилна диагнозата, следва рециклаж, секторната кутия също съм чувал че се прави. Мисля, че Еди ги разбира доста нещата. Не съм се обърнал към него все още, тъй като очаквам скоро малко по-добри финансови времена, за да се захвана с отстраняването на проблема.

Първоначално публикуван от edirangelov Преглед на мнение
                      Моля за извинение ако се изказвам остро , но не желая да обучаваме "специалисти" в този форум !!!!
                      Тук сме за помощ , а не да помагаме на пишман механици да си изкарат заплатите !
                      Ако майсторът ти не знае какво да направи или му нямаш доверие смени го тука не е ПУЦ , ако знаеш какво е !!!
                      От друга страна Еди, всички сме тук да обменяме опит, за какво иначе ти е този форум? То е повече от ясно, че тук да обучиш ''специалист'' и да искаш ще ти е сложно.
                      Освен това повечето механици, които става нещо от тях, не вярвам да имат нужда от обучение. Идеята ми беше, ако някой от колегите е срещал същият проблем, да сподели. Не ти искам безплатно ръководство как да си извърша ремонта, спокойно. Относно професионалният учебен център, ти пожелавам един ден да отвориш такъв, сигурен съм че имаш необходимите качества да го направиш и той едва ли ще е във форума. Поздрави.
                      Последно редактирано от Чавдар (V93); 03-11-15, 08:33.

Коментар

Първоначално публикуван от HYUNDAI_MADNESS
                        .... Не съм се обърнал към него все още, тъй като очаквам скоро малко по-добри финансови времена, за да се захвана с отстраняването на проблема.
                        С рейка е.
                        Не карай джипа с проблем в кормилната система, или окачването!

Коментар

Защо се премахват коментари на колеги тук??? Примерно колегата "marinco" и "дядо Владо" бяха писали, а сега коментарите им ги няма, ало модераторите какво се случва тук???

Коментар

Първоначално публикуван от HYUNDAI_MADNESS Преглед на мнение
                            Защо се премахват коментари на колеги тук??? Примерно колегата "marinco" и "дядо Владо" бяха писали, а сега коментарите им ги няма, ало модераторите какво се случва тук???
                            Ало, питащия, този раздел на форума е ТЕХНИЧЕСКИ. Размишления за нещата от живота - другаде!
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              Ало, питащия, този раздел на форума е ТЕХНИЧЕСКИ. Размишления за нещата от живота - другаде!
                              Без значение какъв е раздела, а още повече че и двамата колеги бяха писали по темата, а не за звездите и морето. Това че си модератор, не те прави голяма работа. Може и да си голяма работа пред компа и клавиатурата, но като гледам ти най-малко си допринесъл в техническите ми теми. Много лаете пред компютрите бе, ваксинирани кученца!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X