Здравейте колеги, още една питанка за джипката. Имам странен шум от лявата предна страна. Странното е, че не при всяка неравност или дупка се усеща. Когато качвам джипката по бордюри и слиза от тях, усещам удар във волана и то само когато лявата гума пада от бордюра. При офроуд каране, всяка по-сериозна неравност през която минава лявата предна гума на джипа я усещам във волана. Също така, когато джипа е запален и въртя волана на ляво в някакъв момент, примерно половин оборот на ляво се чува едно метално почукване, все едно нещо метално се освобождава изведнъж. Имам чукане отнякъде долу, като въртя рязко волана на ляво, на дясно никакви проблеми. Комбинацията от тези симптоми ме навежда на мисълта за карето на кормилният прът или чукане в рейката. Има ли логика според вас?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
GRAND CHEROKEE 3.0 CRD 2007 СТРАНЕН ШУМ В ОКАЧВАНЕТО, КОЙТО СЕ УСЕЩА ВЪВ ВОЛАНАя
Свий
X
-
От: GRAND CHEROKEE 3.0 CRD 2007 СТРАНЕН ШУМ В ОКАЧВАНЕТО, КОЙТО СЕ УСЕЩА ВЪВ ВОЛАНАя
Ами ,ако е рейка трябва когато е изкл. на място да въртиш волана съсвсем леко наляво надясно да има по скоро цъкане бих го нарекъл,а не чукане .Че е странен странен ти е шума,но чукане ли е ,хлопане,тропане има различни.Как е колата при изпреварване на по бавни возила ,а ти минаваш много бързо около тях има ли разклащане на колата,ако има е амортисьор.Най добре я качи на тресачка 10 лв да ги провериш.Щото при мен беше от амовете предните,на 150к се разтропаха ,а на тресачката излязоха 56%.
Mercedes-Benz GL 500
-
От: GRAND CHEROKEE 3.0 CRD 2007 СТРАНЕН ШУМ В ОКАЧВАНЕТО, КОЙТО СЕ УСЕЩА ВЪВ ВОЛАНАя
Първоначално публикуван от madness75 Преглед на мнениеАми ,ако е рейка трябва когато е изкл. на място да въртиш волана съсвсем леко наляво надясно да има по скоро цъкане бих го нарекъл,а не чукане .Че е странен странен ти е шума,но чукане ли е ,хлопане,тропане има различни.Как е колата при изпреварване на по бавни возила ,а ти минаваш много бързо около тях има ли разклащане на колата,ако има е амортисьор.Най добре я качи на тресачка 10 лв да ги провериш.Щото при мен беше от амовете предните,на 150к се разтропаха ,а на тресачката излязоха 56%.
Коментар
-
Не е ли по-лесно да се види в сервиз или с доверен приятел?
Не се заяждам, просто една доста елементарна диагностика, която отнема няколко минути.Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
Коментар
-
Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнениеНе е ли по-лесно да се види в сервиз или с доверен приятел?
Не се заяждам, просто една доста елементарна диагностика, която отнема няколко минути.
Коментар
-
Първоначално публикуван от evillion Преглед на мнениеНай-вероятно имаш разбит накрайник.Мразя рейките, досега не съм имал автомобил, който да е нямал проблем с рейката, най-вече чукането, а сега и на джипа, ебати късмета!
Коментар
-
Моля за извинение ако се изказвам остро , но не желая да обучаваме "специалисти" в този форум !!!!
Тук сме за помощ , а не да помагаме на пишман механици да си изкарат заплатите !
Ако майсторът ти не знае какво да направи или му нямаш доверие смени го тука не е ПУЦ , ако знаеш какво е !!!Еди Рангелов : 0885 088 444
Няма незаменими има незабравими хора !!!
Коментар
-
Всъщност е секторна кутия и ....ремонта е сериозен. Търси нова или поне втора употреба.
В противен случай ще дойде неприятния момент да се озовеш в ситуация с блокирал волан, обикновено в най-неочакван момент. И ще настъпи застрахователно събитие.
Инак +1 за коментара на Еди...в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI
Коментар
-
Прав е Еди разбира се, аз даже като цяло съм решил към него да се обърна относно проблема. От друга страна доколкото съм проучил този модел е с хидравлична рейка, а не секторна кутия, така ли е? Като цяло, поне до момента не съм виждал автомобил или джип и с двете или е с рейка или секторна кутия. Относно рейката ако е правилна диагнозата, следва рециклаж, секторната кутия също съм чувал че се прави. Мисля, че Еди ги разбира доста нещата. Не съм се обърнал към него все още, тъй като очаквам скоро малко по-добри финансови времена, за да се захвана с отстраняването на проблема.
Първоначално публикуван от edirangelov Преглед на мнениеМоля за извинение ако се изказвам остро , но не желая да обучаваме "специалисти" в този форум !!!!
Тук сме за помощ , а не да помагаме на пишман механици да си изкарат заплатите !
Ако майсторът ти не знае какво да направи или му нямаш доверие смени го тука не е ПУЦ , ако знаеш какво е !!!
Освен това повечето механици, които става нещо от тях, не вярвам да имат нужда от обучение. Идеята ми беше, ако някой от колегите е срещал същият проблем, да сподели. Не ти искам безплатно ръководство как да си извърша ремонта, спокойно. Относно професионалният учебен център, ти пожелавам един ден да отвориш такъв, сигурен съм че имаш необходимите качества да го направиш и той едва ли ще е във форума. Поздрави.Последно редактирано от Чавдар (V93); 03-11-15, 08:33.
Коментар
-
Първоначално публикуван от HYUNDAI_MADNESS.... Не съм се обърнал към него все още, тъй като очаквам скоро малко по-добри финансови времена, за да се захвана с отстраняването на проблема.
Не карай джипа с проблем в кормилната система, или окачването!
Коментар
-
Първоначално публикуван от HYUNDAI_MADNESS Преглед на мнениеЗащо се премахват коментари на колеги тук??? Примерно колегата "marinco" и "дядо Владо" бяха писали, а сега коментарите им ги няма, ало модераторите какво се случва тук???Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнениеАло, питащия, този раздел на форума е ТЕХНИЧЕСКИ. Размишления за нещата от живота - другаде!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар