Обява

Свий
Няма добавени обяви.

SERVICE TIRE PRESSURE SYSTEM

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• SERVICE TIRE PRESSURE SYSTEM

Колеги, така и така съм се захванал със загадките по джипката, та някой от вас да може логично да обясни защо при всяко палене ми изскача това съобщение (SERVICE TIRE PRESSURE SYSTEM) на дисплейчето? Гумите са добре напомпени, джипа показва стойностите и на четирите гуми, но въпреки това почти при всяко палене ми излиза този надпис на дясното дисплейче. Знака за ниско налягане в някоя гума не се показва, а само този надпис. Понякога при палене не го изписва, но по-често го изписва. Пълна мистерия, ако някой колега е наясно, моля да помогне.

От: SERVICE TIRE PRESSURE SYSTEM

Първоначално публикуван от HYUNDAI_MADNESS Преглед на мнение
    Колеги, така и така съм се захванал със загадките по джипката, та някой от вас да може логично да обясни защо при всяко палене ми изскача това съобщение (SERVICE TIRE PRESSURE SYSTEM) на дисплейчето? Гумите са добре напомпени, джипа показва стойностите и на четирите гуми, но въпреки това почти при всяко палене ми излиза този надпис на дясното дисплейче. Знака за ниско налягане в някоя гума не се показва, а само този надпис. Понякога при палене не го изписва, но по-често го изписва. Пълна мистерия, ако някой колега е наясно, моля да помогне.
    А стои ли, докато караш и свети ли оранжевата лампа със символ на спаднала гума и удивителна ? Ако не стои, значи при инициализиране на системата не хваща сигнал от някой датчик, после го хваща и с отпадане на причината изчезва съобщението. На мен ми се е случвало в движение, обикновено след неравности, да ми светне лампата и да ми изпише този надпис, но тогава явно губи сигнал, защото почва да не показва налягането на предна лява гума, където самоделно си смених вентила преди време. На следващия ден вече няма надпис, не свети лампа и си показва налягането на всички гуми.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

А резервната надута ли е достатъчно?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Сакън, не споменавай това дяволско изчадие на великата система за следене на налягането.
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Добър въпрос колега. Принципно не съм я проверявал, но като цяло ако не е надута достатъчно, би трябвало да изпише spare low pressure или нещо от сорта със spare. Иначе лампичката за ниско налягане в някоя гума не свети.

Коментар

Аз такава лампичка само на американските модели съм виждал.
            Тая тъпотия още ли никой не е успял да я махне.
            Единствено на SRT8 му трябва защото е с RunFlat и няма друг начин да разбереш като спукаш гума.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
              Аз такава лампичка само на американските модели съм виждал.
              Тая тъпотия още ли никой не е успял да я махне.
              Единствено на SRT8 му трябва защото е с RunFlat и няма друг начин да разбереш като спукаш гума.
              Има горе вдясно на таблото:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:c0d5888c4dd5818b20f86ac594113d46x.jpg
Прегледи:1
Размер:30.6 КБ
ID:5689189

свети + дрънчи камбанка при мен на WH модел, ако някоя от гумите спадне под 1,7 бара (явно на толкова е настроено) и излиза на дисплея примерно "Left Front Pressure low". Няма ли да се развали нещо в ELSD-то, ако се кара с една гума на 1,7 и друга на 2,2 ?

Коментар

Дали не спада вече батерията на някой датчик? От рода системата да е запомнила някоя грешка (например моментна липса на сигнал, който все пак пробива понякога)....
                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Тия американци да не са програмирани по едно и също време да вадят проблеми :-) Вчера ми изписа това съобщение. Порових снощи - губи се сигнала от датчика - най-вероятно някоя батерия ще сдава багаж - направени са да работят около 10-на години. Тъпото е, че нямат смяна - и се сменя целия датчик (поне аз не намерих някой да е сменял).
                  Nissan Patrol GR Y60 2.8TD (отлетя)
                  Grand Cherokee 3.0

Коментар

Батерийка с такъв живот вероятно е литиева CR2032 или подобна. За да е в гумата сигурно е залята с нещо. Къде е монтирана всъщност?

Коментар

Тук има много подробно за цялата система и разновидностите й - какво прави, чертежи и т.н. http://www.wkjeeps.com/wk_tpms.htm Иначе самата батерия е в сензора.
                      Nissan Patrol GR Y60 2.8TD (отлетя)
                      Grand Cherokee 3.0

Коментар

А какви са допустимите РАЗЛИКИ, че на мен ни дава все различни величини, от 2,30-2,35 ...2,40
                        И на четирите гуми около 0,1 атм.

Коментар

Руснаците сменят батерийки... Точно залято е - чегъртат с борче и я сменят...
                          Както това, ама отгоре не е силикон, а е твърда смола (епоксид или полиестер - бях гледал някъде смяна на батерийка точно като за нашите джипове, ама сега не мога да го намеря - общо взето бая играчка да достигнеш до батерийката, да я смениш, запоиш и залееш отново)...
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13943860.jpg
Прегледи:1
Размер:51.0 КБ
ID:5689194
                          Което не знам дали си струва - навярно когато дойде този момент просто ще си поръчам от китайците за 50-60$ комплект нови сензори (само че трябва да се внимава дали е 'европеец' или 'американец' джипа - работят на различни честоти)....
                          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

По мой наблюдения колеги, батерията се намира в самият датчик, както каза един колега по-горе принципно смяна на батерията не е предвидена и се заменя целия датчик. Братята руснаци обаче имат видеота, на които отварят датчика и успешни му заменят батерията. Колко е успешно това начинание, не мога да кажа. Днес или утре ще проверя резервната гума как е с налягането и ще пиша. Според мен обаче ако нейното налягане е ниско, системата би трябвало да изпише " LOW SPARE". Колегите да кажат как е при тях. Мисля си, че наистина някоя батерия на някой от датчиците си заминава, но за да потвърдя това джипа трябва да се закачи на комп. и да се види какви точно сигнали дават всички датчици и на какъв интервал.

Коментар

То би трябвало системата да ти върне конкретна грешка, без да има нужда да гледаш къде какво дава...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X